Şehir değiştirmek

Beklentilerinize ve onceliklerinize ve de maddi imkânlarınıza bağlı. Istanbulda bir pazar günü gezmesi şehir içinde bile yorgunluğa dönerken sadece yolda geçirdiğiniz o sürede egede şehir dışındaki beldelere giderek daha keyifli vakit geçirebilirsiniz meselâ. Geçseniz çevre edinmek de sorun olmaz bence.

Maddiyat konusunda Istanbul bence en pahali ama aynì zamanda da en ucuz sehir.

Neden? Cunku bir sehir dusunun ki icinde 200 euroya burger de yiyebilirsiniz, 5 liraya marti eti tavuk durum de yiyebilirsiniz. Bogazda bir caya 50 lira da verebilirsiniz, sokak arasi bir kahvede cayi 50 kurusa da icebilirsiniz. Fakirseniz de zenginseniz de Istanbul'da her turlu yasarsiniz.

Nispeten Ankara, Eskisehir vb bir kac il disinda diger illerde de bu kadar zengin yelpazede bir ekonomi bulamazsiniz.

Bende burada pahalı yaşadığımızı düşünüyorum aslında. İstanbulun hiç gözde olmayan en kalabalık semtlerinden birinde yaşıyoruz. İş burda olduğu için burada oturuyoruz. Pahalı geliyor burası.Ve evim büyük bile değil. Ailemin kendi yaşadığı küçük şehirde kiraya verdikleri evi var mesela o standartlarda bir ev burda 3-4 kat fazla kira ediyor. Dediğiniz gibi tatil yerleri de fahiş fiyatlar olabilir. Gitmeden bunuda detaylı araştıracağım

Ben 10 yildir dalaman da yasiyorum.oyle hayal.ettiginiz gibi degil.siz tatilde gelip hayran kaliyorsunuz ama biz 6 ay issiziz.yabancilari sevmezler tutmazlar desteklemezler bircok isyeri 6 ay icinde kapanir.yerliler birbirini tutar ahbapcilik ve dedikodu malesef var.sosyal hayat sifir.okullar fena degil.cocuklar icin spor etkinlik sifir.ben imkanlarimi zorlayip kizim ilkokulu bitirince gidecegim buradan

Havalimanı olması açısından en çok istediğim yerlerden biriydi

Hastane durumu,okul durumu,evlerin kirası bunlar önemli detaylar
Ben Aydını sevdim.hem büyükşehir hem merkezi yaşanılası.
Turistik yerlere de yakın
Ayvalık ve Altınoluk da güzel.Ama kisin sıkılır mısınız bu önemli.
Muğla harika.Ama çok pahalıdır oralar.

Merhaba,
Şubatta ıstanbul'dan ayrıldik, trakya bölgesine gelmiş biri olarak bana direk sordunuz sanırım soruyu:).
Öncelikle tayin istedim. Burası yazlık yer, öyle ki bir yer düşünün haziran eylül arası yoğun, sonrası hiclik..
Istanbul'un e5 kenarında avm ye 1 dk mesafe de evim vardı. Kirada değildim. Düşünün kapıyı kilitleyip bir vaizle çıktım.
Trakya da yunanistana en yakın yerdeyiz .

Burada yazligimiz vardı. Isınma konusunu hallettik.
Canımız sıkılınca hoop cumadan 2 saate istanbul , git gez toz pazar dön...

Mis gibi...

Küçük bir ilçede büyüdüm evlendim kayseriye yerleştim 6 senedirde adanadayım büyük şehirde yaşamak her açıdan daha avantajlı tecrübelerime göre konuşyorum öyle çok gençte sayılmam köyler kücük kasabalar sadece bir kaç hafta tatil için güzel bence en azından istanbul olmasa da büyük şehirde yaşayın bir süre sonra sıkılırsınız

Ay ben ankaradayim nefret ettim resmen. İstanbuk u düsünemiyorum. Bence kocaeli- sakarya falan düsünebilirsiniz hem istanbul a yakın bir ihtiyaciniz olursa esinizin ailesi destek olur hem de nispeten daha küçük

Memursanız iş sorunu yaşamayacaksanız çok güzel ama diğer arkadaşların dediği gibi uzaktan göründüğü kadar kolay ve sevimli değil.
Eşimin işi sebebiyle İstanbulda yaşamak zorundayız hem de emekli olana kadar Başka şehirde sektörü olmayan meslekte olmak elimizi
kolumuzu bağlıyor. 2 yıldır bu şehirdeyim ve zerre kadar sevemedim sevemiyorum.

Bizde annemle öyle yaptık 5 ay

Ölüyorduk sıkıntıdan

Bir tane tanıdık yüz görmek için heyecanlanıyordum ama kimse yoktu

Geri döndük memlekete

Birilerinin varlığını yakın olduğunu bilmek bile çok harikaymış

Aklıma gelince bile yüreğim sıkışıyor

Kimse yoktu annemle başbaşa oturmaktan delirecektik.

Böyle bir posta ihtiyacım varmış
Merhabalar hanımlar ist'danim beni de araniza alin zira cok dertliyim etrafımda kimseyle de paylaşamayacağım bir konu çünkü herkes taraflı oluyor benim derdim aileme yakın oturuyorum 9 yıllık evliyim eşim ilk evlendigimiz de evimize yakın çalışıyordu anadolu yakasindayiz ama evliliğin 3. Ayında ist avrupa yakasında calismaya başladı ve o zamandan bu yana bana hep ben sana demiştim daha merkezi yerde oturmalıyız hel anneme yakın olayım derdinden ben yollardayim diye 2 doğum yaptım ve ikisindede annem kardeşlerim babam hep desteğim oldu hee ihtiyacimda onlar benim yanımda ben onların yanında oldum şimdi biz evi sattık ve yeni bir ev aldik ve ben tekrar hamileyim ve aileme daha yakin esimin isinede biraz daha uzak ben bencillik mi ediyorum oğlumun okulu benim hamileligimi iyi geçirmem için anneme yakın olayım ki diyorum hayat şartlarımız biraz daha iyi olsun ben oğlundan sonraki hamileligimde çok zor bir hamilelik geçirdim ve bebeğim de kalp hastası olduğunu öğrenince psikolojik olarakda büyük bir yıkım yaşadım zor zamanlar geçirdim doğumdan sonrada kaybedince panik atak hastası oldum ve heran bana bişey olacakmış ogluma bisey olacakmis gibi 2 yıldır ben zordayim destek aliyorum yani çok uzun tuttum ama ben bencillik mi yapıyorum eşim için başka biryere mi gitmeliydim korkuyorum yalnız bir yerde olmaktan hele ki doğum yapacağım subatta ve pandemi var bitecek gibi degil surekli benimle tartışmak için an kolluyor eşim başına kakiyor

Nerede yaşadığınızı çok merak ettim

Muğla'nın bir ilçesinde yaşıyorum, maddi durumunuz Orta halli ise size Dalaman'da bir hayat kurmanızı tavsiye edebilirim, kiralar çok Uygun (diğer ilçelere oranla arkadaşım 700 TL kira ödüyor bense 2000) pazarda oldukça ucuz hele İstanbul'dan sonra pazara gidince şok olacaksınız herşey misss gibi ve ucuz fakat diğer ilçeler için aynı yorumu yapamiyacagim el yakıyor malesef

Hamilelik olmasaydı bence siz eşinizi düşünüp daha yakın bir yere gitmeliydiniz. Ama şuan hoşgörü gösterip anlayışlı olması gereken bence eşiniz. Bebiş büyüdükten sonra geçebilirsiniz

siz sonradan mı taşındınız? Hep orada mıydınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…