Is sebebiyle bir kac ulke, onlarca sehirde yasadim. Her defasinda ayni sebeplerle Istanbul'dan kactim. Ama hic bir zaman hayal ettigim gibi olmadi, net soyluyorum bunu.
Bir kere Turkiye icin konusursam, hic bir sehirde istanbul'daki kadar gelismis ve yaygin bir ulasim agi yok. Ikincisi belli bir yastan sonra hele ki evliyseniz yeni bir sehirde yeni bir cevre yapmak cok zor. Bir diger konu kariyer. Istanbul ve cevresinde sinirsiz olanaklar varken, diger herhangi bir ilde bu kadar imkan yok. Butun sosyal ve kulturel imkanlar, dunya mutfaklari, workshoplar, akliniza gelecek her sey Istanbul'da.
Ege demissiniz, bir donem ben de herkesin ayilip bayildigi egeye yerlestim. Soyle soyleyeyim hayaller urla gercekler buca oldu.Serbest bolge konumu sebebiyle. Ayrica sahil seridi disinda gercek bir gecekondu kentiydi bu bahsettigim sehir. Anlayanlar anlamistir.
Soyleyebilecegim tek sey cok iyi dusunmeniz. Uzerinde cok dusunmeseniz bile beklentiyi dusuk tutmaniz. Hayal kirikligi olmasin.
Bu sahil kasabasinda minik mustakil mavi brandali evde; tavuk beslerim, bahceme domates ekerim, vespa'ma atlar markete giderim, efendime soyleyeyim az insan olur kafami dinlerim olayi aileden zengin tuzu kurular icin. Orta sinif icin sadece ruya. Aldatmaca.
Ah bizde de aynı soru kafamızda. Şansımız varken gençken çocuk yokken denemek istiyorum açıkçası. Hayat boyu keşke dememek için...nolur beni de göturun demeye geldim
biz çakılı gibiyiz burda, gidemiyoruz ama ne zaman bir sahil kasabasına gitsem diyorum neye yaşıyorum acaba ben diye.
Kisa tatilleri sakin ola ki yerlesik duzenin "fragmani" sanmayin. En buyuk yanilgi budur.
Gideceginiz sehirle alakali kiralik evlere bakin ilk once, ben aynen bunu yapmistim ege'ye yerlesmeden evvel. Kaldi ki evlere bakarken bile icime sinmemisti, gidip yasamaya basladigimda da gordum neden icime sinmedigini.
Saka degil, kiralik evlere bakin.
içinize sinmeyen ne oldu?
Izah edeyim, tabii bu biraz kisisel tercih ama nihayetinde mantigi anlatabilmek icin soyluyorum, ben istanbul'da ekseriyetle maximum 5 yasindaki evlerde yasadim hep. Hem deprem yonetmeligi sebebiyle hem de kisisel tercihim evin yeni olmasi yonunde. Bu ege'de ev bakarken en dikkatimi ceken sey olmustu, 30 yasinda binalar, ankastreyi gectim mutfak dolabinin kapagi olmayan mutfaklar, yikik dokuk kuflenmis banyolar. Bu nasil is boyle demis kara kara dusunmustum.
Istanbul haricindeki illerde, guzel ve yasanilabilir merkezi muhitlerde binalar cok cok cok eski, yeni guzel ve deprem yonetmeligine uygun binalar ise sehrin daha uzak, daha dis alaninda...vesaire.
Tabii bu benim tercihim ve zevkim. Anlatmaya calistigim sizin de illaki hayatinizda bir takim beklentileriniz, standartlariniz vardir. Ev olmaz baska bir sey olur. Internetten muhakkak bakin.
Yorumları okumaya geldim. Biz de istanbuldan cok sıkıldık. Yaşanmıyor burada. Tamam her etkinlik vs burada ama onlara gidene kadar çekilen trafik ve kalabalik eve gelince oluşan yorgunluk vs. Kaçıp dinlenecek alan da yok.
Ben su andakinden kotu olacağını zannetmiyorum ya gidilecek yerin özellikle sessiz sakinlik seven ve cok sosyallik aramayan kisiler için.aynen demek istediğim sebeplerden biri bu benimde. Haftanın 6 günü çalışıyoruz ikimizde tek bir pazarımız var. Oda en yoğun gün ve dinlenmek için gezmeye çıktığımız pazar yorulup dönüyoruz
Yorumları okumaya geldim. Biz de istanbuldan cok sıkıldık. Yaşanmıyor burada. Tamam her etkinlik vs burada ama onlara gidene kadar çekilen trafik ve kalabalik eve gelince oluşan yorgunluk vs. Kaçıp dinlenecek alan da yok.