Şehir değiştirmek

Generosa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
146
139
Merhaba hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Bizim gibi olan varsa yaşadıklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Evleneli bir yıl oldu. Evlendikten sonra İstanbul’a yerleştik. Eşim doğma büyüme burda. Ben doğuda küçük bir şehirden çıkıp buraya yerleştim.

Eşim burda daha fazla yaşamak istemiyor. Bende istemiyorum açıkçası. Çeşitli sebeplerimiz var. Ama en çok insan kalabalığı yordu. Yani burda yaşayanlar bilir milyon tane sebep sıralanabilir.

Benim ailem uzakta ama eşimin anne-babası ve ablası burda. Çok iyiler burda her şeye yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bize karışmıyorlar da nerde mutlu olacaksanız oraya gidin diyorlar.

Her insanın küçük bir Ege kasabası hayali vardır ya bizim de öyle. Kasaba olmasa da küçük bir ilçeye yerleşmek istiyoruz. İş falan problem değil orada da ayarlayabiliriz.

Biliyorum aranız da kimi zorunluluktan kimi kendi isteğiyle hiç bilmediği yerlerde yaşayanlarınız var. Onlara sormak istiyorum. Nasıl düşünmemiz gerekiyor? Hangi açılardan zorlandınız? Önerileriniz var mı? Yaşayanlar cevaplarsa çok mutlu olurum

Yalnız değilsiniz sonucta. eşinle birlikte sehir. Degistiriyorsunuz. Guzel bir macera bence iş sıkıntı olmayacaksa hayalinizi gerceklestirin. Birbirinizin yanında olduktan sonra, çok büyük sorunlar çıkacağını sanmıyorum. Baktınız olmuyor yine başka bir sehire gidersiniz

Tercih meselesi tabii, bazen bana da geliyorlar İstanbul' dan kaçıp gitmek istiyorum ama benimki anlık bir his, çünkü çevrem, ailem hepsi burada, bende doğma büyüme İstanbulluyum. Üniversite okurken çok zor gelmişti küçük bir şehir de okumuştum ve hiç alışamamıştım.

Kuzenim de mesela üniversite okuduğu şehir de kaldı, İstanbul'a dönmedi.

Is sebebiyle bir kac ulke, onlarca sehirde yasadim. Her defasinda ayni sebeplerle Istanbul'dan kactim. Ama hic bir zaman hayal ettigim gibi olmadi, net soyluyorum bunu.

Bir kere Turkiye icin konusursam, hic bir sehirde istanbul'daki kadar gelismis ve yaygin bir ulasim agi yok. Ikincisi belli bir yastan sonra hele ki evliyseniz yeni bir sehirde yeni bir cevre yapmak cok zor. Bir diger konu kariyer. Istanbul ve cevresinde sinirsiz olanaklar varken, diger herhangi bir ilde bu kadar imkan yok. Butun sosyal ve kulturel imkanlar, dunya mutfaklari, workshoplar, akliniza gelecek her sey Istanbul'da.

Ege demissiniz, bir donem ben de herkesin ayilip bayildigi egeye yerlestim. Soyle soyleyeyim hayaller urla gercekler buca oldu. Serbest bolge konumu sebebiyle. Ayrica sahil seridi disinda gercek bir gecekondu kentiydi bu bahsettigim sehir. Anlayanlar anlamistir.

Soyleyebilecegim tek sey cok iyi dusunmeniz. Uzerinde cok dusunmeseniz bile beklentiyi dusuk tutmaniz. Hayal kirikligi olmasin.

Bu sahil kasabasinda minik mustakil mavi brandali evde; tavuk beslerim, bahceme domates ekerim, vespa'ma atlar markete giderim, efendime soyleyeyim az insan olur kafami dinlerim olayi aileden zengin tuzu kurular icin. Orta sinif icin sadece ruya. Aldatmaca.

Çok güzel açıklamışsınız. Çevre konusuna gelince ben buraya da yeni geldiğim için çevrem yok desem yeridir. Eşim de daha ağır çalıştığı için aylardır arkadaşlarını görmüyor desem inanın. Yani öyle burada çevreye bağlı insanlar değiliz.

maalesef öyle hayallerimiz yok o kadar hayalperest değiliz. Burada ki işimizi aynen devam ettiricez farklı bir iş yapmayacağız. Ama küçücük bir şehirde büyüyen bir insan olarak en çok zorlandığımız şey burda ki karmaşa. Bir yere gitmek için bütün günümü harcamaktan yoruldum. Kafa dinlemek için çıktığımız haftasonu gezmelerinde insan kalabalığından bunalıp yeter evde kafayı dinleyelim demekten yoruldum. Yani basitliği özledim. Hayatın basitliğini özledim gerçekten.

Her çıktığımız tatilde örneğin Bodrum,Ayvalık,Dalaman vs hep aynı hayalle dönüyoruz. İşte kısa tatiller göz mü boyuyor dediğiniz gibi hayaller hayatlar mı olacak kestiremiyorum

Kisa tatilleri sakin ola ki yerlesik duzenin "fragmani" sanmayin. En buyuk yanilgi budur.

Gideceginiz sehirle alakali kiralik evlere bakin ilk once, ben aynen bunu yapmistim ege'ye yerlesmeden evvel. Kaldi ki evlere bakarken bile icime sinmemisti, gidip yasamaya basladigimda da gordum neden icime sinmedigini.

Saka degil, kiralik evlere bakin.

Zorunluluktan şehirler ve ülkeler değiştirdiğim oldu. Hepsinde de etrafı keşfetmek hep yeni bi macera gibi geldi bana. İş sorun olmadıktan sonra nerede yaşarsanız yaşayın fark etmez bence. Önemli olan evinizdeki mutluluğunuz. Bir de mutluluk bence kendi içimizde. Biz mutlu ve uyumlu bi insansak küçük ilçede de metropolde de mutlu olacak şeyler bulabiliriz.

içinize sinmeyen ne oldu?

içinize sinmeyen ne oldu?

Izah edeyim, tabii bu biraz kisisel tercih ama nihayetinde mantigi anlatabilmek icin soyluyorum, ben istanbul'da ekseriyetle maximum 5 yasindaki evlerde yasadim hep. Hem deprem yonetmeligi sebebiyle hem de kisisel tercihim evin yeni olmasi yonunde. Bu ege'de ev bakarken en dikkatimi ceken sey olmustu, 30 yasinda binalar, ankastreyi gectim mutfak dolabinin kapagi olmayan mutfaklar, yikik dokuk kuflenmis banyolar. Bu nasil is boyle demis kara kara dusunmustum.

Istanbul haricindeki illerde, guzel ve yasanilabilir merkezi muhitlerde binalar cok cok cok eski, yeni guzel ve deprem yonetmeligine uygun binalar ise sehrin daha uzak, daha dis alaninda...vesaire.

Tabii bu benim tercihim ve zevkim. Anlatmaya calistigim sizin de illaki hayatinizda bir takim beklentileriniz, standartlariniz vardir. Ev olmaz baska bir sey olur. Internetten muhakkak bakin.

Evet demek istediğinizi anladım. Kesinlikle haklısınız aklımda tutucam

aynen demek istediğim sebeplerden biri bu benimde. Haftanın 6 günü çalışıyoruz ikimizde tek bir pazarımız var. Oda en yoğun gün ve dinlenmek için gezmeye çıktığımız pazar yorulup dönüyoruz

Egede sahil kasabasında yaşıyorum. evinizz yoksa ve almayı düşünüyorsanız ev fiyatları aşırı pahalı aynı şekilde kiraları da çok yüksek. Pazarı pahalı haftasonu merkeze denize asla gitmiyoruz. Kalabalığı sevmiyorum. En güzel kış mevsimi tam kafa dinlemelik kimsecikler yok. Büyükşehir hayatına alışmış insanlar için bir noktadan sonra sıkıcı gelebilir. Çünkü gerçekten her gün denizi dalgaları dağları ağaçları görmek insanı bayıyor. En yakın alışveriş merkezi (baya küçük bir yer) 35 km mesafede. Arabanız varsa pek sorun olmaz ama şehiriçi dolmuşlarıyla ulaşım baya sıkıntı

Ben su andakinden kotu olacağını zannetmiyorum ya gidilecek yerin özellikle sessiz sakinlik seven ve cok sosyallik aramayan kisiler için.

İstanbul da yaşam çok pahalı, burada orta halli bir semtin mahallesinde ancak oturabiliyorsam daha küçük bir şehirde, nezih bir site ya da sokak olabilir, yaşanabilir diye düşünüyorum. Ki örneklerim de var.

Nasıl bir yer olur dediğimde tek aklıma Trakya bölgesi geliyor, sanayi çok geliştiği için ve İstanbul'a yakınlığı da aşikar. Kaldı ki İstanbul'da yatırım yapmak bir hayli zor o yüzden doğup büyümedim ama, kendi memleketim olduğundan kültür farkı da yaşamayacağım için olabilir gözüyle bakıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…