Merhabalar,
Benim kol dirseklerimde ayak bileğimdeki kemikte ve diz kapağımda pütür pütür kabuklu bir şeyler çıktı. Neyse ben murat kölük
çapa tıp fakültesi ve ethica hastanesine gittim ama bunlardan önce evde bir araştırma yaptım ve plak sedefi olduğum düşüncesine kapıldım. Çapada ki doktor bana namaz kılıyor musun? o yüzden böyle olmuştur dedi kortizonlu bir ilaç verdiler. Ethica da ki doktor da hı evet sende sedef var dedi sanki öyle sivilce çıkmış gibi. O dr da momesalic pomat verdi bana.. ama bir geçme yok.. sizin bir doktor öneriniz yada başka doğal bir yönteminiz varsa öğrenmek isterim çünkü hem çirkin görüntüsü var hem de ilerler diye korkuyorum.. Ek olarak sadece dirseğimdekini atıyorum diğer dirseğimde de aynı boyutta..
sedefin çok çeşitleri var ama babamda da sedef vardı ve yurtiçi bitti yurtdışında bile doktorlara danıştı ilaçlar kullandı geçmedi.. en son "stres"e bağlandı.. eczane bir solüsyon hazırlıyordu onu uzun süre kullandı sonra kullanmayı bıraktı, kendi haline bıraktı ve hepsi geçti.. doğal yöntemleri mutlaka öncelikli deneyin..
hani çok büyük olmadıkları için ben o kadar sorun etmiyorum ama insanlar bunun sedef olduğunu anlamıyor çok çirkin duruyor babet falan giyemiyorum mesela çünkü böyle iç derim pembe pembe gözüküyor. bunun haricinde çok yayılıp tırnağa ve saça geçiyormuş korkum o yüzden.. dediğinizi eczaneye soracağım ama verilen tüm kremleri sürdüm geçmedi. stres diyorlar da hep böyle mi kalacak yani? aslında stresli bir hayatım da yok.. kendi haline de bıraktım fakat geçmiyor.
belki kısa süreli bir durumdur sıcaktan nemden vs olmuştur.. yayılacak diye düşünmeyin.. beslenmeye de dikkat etmeli sedef ise.. geçmiş olsun..
merhaba benim.kardesimde sedef hastasi sisin gibi kollarinda plak.sedef ama karin bolgelerindede guttat yani.sivilce gibi.cikan sedef var. samsunda bir tedaviye basladik ve yaralari sonmeye basladi eger isterseniz yardimci olabilirim.Merhabalar,
Benim kol dirseklerimde ayak bileğimdeki kemikte ve diz kapağımda pütür pütür kabuklu bir şeyler çıktı. Neyse ben murat kölük
çapa tıp fakültesi ve ethica hastanesine gittim ama bunlardan önce evde bir araştırma yaptım ve plak sedefi olduğum düşüncesine kapıldım. Çapada ki doktor bana namaz kılıyor musun? o yüzden böyle olmuştur dedi kortizonlu bir ilaç verdiler. Ethica da ki doktor da hı evet sende sedef var dedi sanki öyle sivilce çıkmış gibi. O dr da momesalic pomat verdi bana.. ama bir geçme yok.. sizin bir doktor öneriniz yada başka doğal bir yönteminiz varsa öğrenmek isterim çünkü hem çirkin görüntüsü var hem de ilerler diye korkuyorum.. Ek olarak sadece dirseğimdekini atıyorum diğer dirseğimde de aynı boyutta..
Sedef hastalığı ile ilgili olarak hametan pomad ve madecassol merhem ve dermovate merhem kullanın sabah birini akşam birini kullanın bunun yanında gündüzde urederm lipo nemlendirici kullanın pullanma ve kaşıntının kalmadığını ve kızarıklığında azaldığını göreceksiniz bende sedef var cildiye doktoru başka dermototit için verdi ben sedef için kullandım şimdilik iyi geldi tavsiye ederim ben sabah aksam suruyorum isteyen 3 kerede deneyebilir merhemlerin yan etkisi yok cildiye doktoru yazıyor ezcanedende reçetesizde alınabilirbelki kısa süreli bir durumdur sıcaktan nemden vs olmuştur.. yayılacak diye düşünmeyin.. beslenmeye de dikkat etmeli sedef ise.. geçmiş olsun..
Her ürünün iyi olduğuna, aynı kalitede olduğunu düşünmüyorum.Tam çözümünü bilemiyorum.
Ancak kafa derisinde sedef hastalığı olan bir arkadaşım vardı.
Ona propolis (sıvı) iyi gelir diye duymuştum ve kendim almıştım bir şişe hediye etmiştim.
Ciddi anlamda azalttığını, kaşıntıları geçirdiğini söylemişti.
Her gün bir miktar alanı kaplayacak şekilde sürüp yatıyordu, hemen yıkamıyordu saçlarını.
Genelde 1 gün tutuyordu.
Siz de deneyin derim veya sedef hastalarının denemesini tavsiye ederim.
Sedef genelde mevsimsel ve psikolojik durumlarda da etkileşiyor diye biliyorum.