How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Seçkin Özdemir

oslana

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2012
3.870
272
363
İstanbul
Seçkin Özdemir (d. 25 Ağustos 1981 - İstanbul) Radyo ve televizyon programcısı, oyuncu,dj ve sunucu.
Seçkin Özdemir 25 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, üniversite eğitimi için Kocaeli’ye gitti. Kocaeli Üniversitesi İktisat bölümü mezunudur. Ardından “Müjdat Gezen Sanat Merkezi – MSM” de tiyatro eğitimi aldı.

2000 senesinde Kocaeli’nin bölgesel yabancı müzik radyolarından “Red Fm” de radyo programcılığına başladı. 2002 senesinde yapmaya başladığı “Brainstorm”isimli radyo show programı Kocaeli’de büyük ilgi gördü ve program 2004’e kadar devam etti. Antalya, İstanbul ve Bodrum’un birçok önemli kulübünde dj olarak kalabalıklara performans sergiledi.
2004 senesinde İstanbul “My Radio”da 5 ay boyunca drive time’da interaktif bir radyo show programı gerçekleştirdi. 2004 Ağustos ayında “Number 1”a transfer olarak televizyon programı da yapmaya başladı. 2005 senesinde Foster’s sponsorluğunda yaptığı “Faraş” isimli absürd programın ardından, 2006 senesinde Türkiye’nin en büyük gençlik kulubü “Gnctrkcll’’ Seçkin Özdemir’le çalışmaya başladı. 2 sene Number 1 Tv ve Number 1 Fm’de yönetmen Önder Kızılkan’la birlikte Gnctrkcll sponsorluğunda “Play” isimli gençlik müzik eğlence programını hazırlayıp sundu ve ayrıca Gnctrkcll’nin Türkiye çapındaki organizasyonlarında sahne sunuculuğu yaptı.
Müjdat gezen sanat merkezinde aldığı tiyatro eğitiminin ardından Akbank, Ülker, Binboa Vodka, Coca-Cola ve Gnctrkcll reklam filmlerinde rol aldı ve 2008 yılında Atv’nin Yaban Gülü dizisinde Burak karakterini oynadı.
2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan'ın sevgilisi Leo Karakterini canlandırmıştır. Sanatçı son olarak Al Yazmalım isimli dizide Özge Özpirinçci ile birlikte başrol oynamıştır. 2013 yılı Mart ayında başlayan ve "I'm Sorry, I Love You" adlı bir Kore dizisinden uyarlanan "Bir Aşk Hikayesi" adlı dizide başrol olan Korkut Ali karakterini halen canladırmaktadır.

[h=3]Diziler[/h]

Uploaded with ImageShack.us

[h=2]Seçkin Özdemir: "Oyunculuk normal insan işi değil. Çay içip arkadaşlarınızla sohbet ederken; 'kayıt' dendiğinde ağlamaya ya da bağırmaya başlıyorsunuz."[/h]80'li yıllarda çocuk olmak nasıldı?
Tam bir sokak çocuğuydum. Toz, toprak, çamur içinde oynadım, büyüdüm. Sokağın tadını sonuna kadar çıkaranlardan biriyim ve bunun bana çok şey kattığını düşünüyorum. Küçükken, sürekli bir şeyler üretmeye çalışırdım. Evde oturup manşeti, haberleri, spor sayfası, çengel bulmacasıyla kendi gazetemi hazırladığımı bilirim mesela.

Erkek çocuklar pek yerinde duramazlar. Siz de böyle miydiniz?
Ailemi ya da etrafımdakileri sinirlendiren değil de, kendi başına iş açan yaramazlıklarım vardı benim. Sürekli başıma bir şeyler gelirdi. Birçok kaza geçirdim ama çok ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca futbol delisiydim. Mahalleler arası maçlar düzenlerdik. Sokakta karşılıklı iki evin arasına ip gerip voleybol da oynardık. Sporcu bir çocuktum. Şimdi de öyleyim aslında ama artık pek zaman bulamıyorum.

AİLENİN EN KÜÇÜĞÜYÜM

Ailenizle ilişkiniz nasıldı?
Annem Yunanistan Türklerinden. Babam da Sinoplu. Ailemle ilişkim oldum olası çok sıcaktı. Biz dört kardeşiz. İki ablam ve bir ağabeyim var. Ben ailenin en küçüğüyüm. Onların bana olan sevgisi ve desteği, kendi yolumu çizmemde çok büyük rol oynadı.

Ailenizde sanatçı olan var mı?
Yok, herkes farklı mesleklere sahip.

Oyunculuğun sizi heyecanlandıran yanı nedir?
Oyunculuk normal insan işi değil. Başka bir insan olarak başka hayatlar yaşayabiliyor olmak bana çok zevk veriyor. Sıkıcı ve rutin değil, her zaman değişik ve yeni şeyler yaşayabiliyorsunuz. Çay içip arkadaşlarınızla sohbet ederken; 'kayıt' dendiğinde ağlamaya ya da bağırmaya başlıyorsunuz. Bu anormal bir durum ama değişkenlik ve her an farklı şeyler yaşama duygusu beni çok heyecanlandırıyor.

Hayat felsefeniz nedir?
Huzurlu yaşamak! Benim için en önemlisi bu. Vicdanımı rahatsız edecek şeyler yapmıyorum. İnsanlarla güzel ilişkiler kurmaya çalışıyorum. Herkesten bir şey öğrenebileceğimi biliyorum.

DOKUNMAYI SEVİYORUM

İlişki söz konusu olduğunda, nasıl bir Seçkin'e dönüşüyorsunuz?
Dokunmayı çok severim. Sarılırım, öperim, elini tutarım. Keyifli, eğlenceli bir sevgiliyimdir. Kıskancımdır ama bunu sevgilime çok fazla yansıtmam çünkü bunaltmak istemem. Anlayışlı olduğuma inanıyorum. Kız arkadaşına şartlar koşan, kısıtlamalar getiren bir sevgili değilimdir. Sevgilimin aynı zamanda iyi bir arkadaşım olabilmesi benim için en önemli unsurdur.

Bir kadını çekici bulabilmeniz için nasıl biri olması gerekir?
Kendine güveni olan kadınları severim. Sempatik ve rahat olması hoşuma gider.

80'LERİN MÜZİĞİNE HASTAYIM

Eğlence anlayışınızdan bahsedebilir misiniz?
Moduma ve enerjime göre yaptığım şeyler de değişiyor. Benim için önemli olan ne yaptığımdan ziyade kimlerle beraber olduğum. Sevgilimle ya da sevdiğim arkadaşlarımla birlikte olmak benim için çok değerli.

Neler dinlemek size keyif verir?
Genel olarak sevdiğim müzik türleri; soul, blues, chill out... 70'lerin rock'n roll'u, 80'lerin efsane rock grupları ve disko şarkıları bana inanılmaz keyif veriyor. Ayrıca Michael Jackson hayranıyımdır.

Zeynep Sipahi

df7_7f933.jpg

[h=5]“Al Yazmalım”ın İlyas’ı Seçkin Özdemir ''BOXER'' dergizinde modellik yaptı

Ona Türk sinemasının yeni Kadir İnanır’ı diyorlar. Elbette bunda İnanır’ın yıllar önce harikalar yarattığı “Selvi Boylum Al Yazmalım ”daki İlyas karakterini yeniden yorumlamasının büyük etkisi var. “Al Yazmalım” dizisinin başrol oyuncusu Seçkin Özdemir, kendi adına bir ilke imza attı ve Boxer’ın modellik teklifini kabul etti!....

Zeynep Soylu: İktisat okumuşsunuz. Ama hemen ardından tiyatro eğitimine yönelmişsiniz. Çok keskin bir kariyer değişimi değil mi?
Seçkin Özdemir: Türkiye'de eğitim sisteminin en büyük problerinden biri öğrencinin kendini keşfetmesine, tanımasına, çözümlemesine uygun ortamı maalesef yaratmıyor olması, öğrenciyi genel olarak kabul görmüş mesleklere koşullandırması. Ben de bu durumu yaşayanlardan biriyim. Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümü'ne başladım. Paralel olarak kendi istediklerimin peşinden gittim.

Zeynep Soylu: Ama asıl kariyer sıçramasını bambaşka bir alanda, radyo programcısı olarak gerçekleştirdiniz. Nasıl başladı radyoculuk?
Seçkin Özdemir: Yabancı müzik ve o müziğin içinde anlatan bir ses... Beni çok etkileyen ve "Bunu ben de yapmalıyım" dediğim bir beceriydi. Üniversiteye başladıktan sonra benim için ilk iş Kocaeli'de radyo araştırmak oldu. Zaten Kocaeli' de yayın yapan iki tane yerel yabancı müzik radyosu vardı. İkisine de gittim, "Ben bu işi yapmak istiyorum" dedim.

Zeynep Soylu: Daha sonra oyunculuğa geçiş nasıl oldu?
Seçkin Özdemir: Oyunculuk, hayatım boyunca benim en büyük ideallerimden biriydi. Üniversiteden İstanbul'a döndükten sonra radyo programı yapmaya devam ettim. Ayrıca televizyon programı yapmaya ve oyunculuk eğitimi almaya başladım. Önce Müjdat Gezen Sanat Merkezi Akşam Okulu'nda tiyatro eğitimi aldım. Ardından Baskent iletişim Bilimleri Akademisi'nde oyunculuk ve diksiyon eğitimleri aldım. Bu süreçte televizyon, radyo ve oyunculuk birlikte devam etti. Egitimlerin bitmesiyle askere gidip geldim. Asker dönüşü hayatımı tamamen oyunculuğa yönlendirme kararı aldım. Oyuncu arkadaşlarımla bir tiyatro grubu kurduk ve iki sene boyunca bar tiyatrosu yaptık. Ardından diziler geldi.

Zeynep Soylu: İlk başrolünüz "Al Yazmalım". Bir anda herkes sizden bahseder oldu. Yeni Kadir İnanır dediler. Ne düşünüyorsunuz?
Seçkin Özdemir: "Al Yazmalım" çok etkili bir iş. Dizinin karar aşaması, hazırlık ve yayın dönemi, her anı gündem yarattı. Böyle bir işin içinde olduğum için çok mutluyum çok keyifliyim. İlk başrolüm... Bu sebeplede hayatımdakı önemi ve etkisi yüksek. Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kadrosunda gencinden ustasına çok yetenekli oyuncular barındıran bir iş. Tabii dizinin önünde "Sevli Boylum Al Yazmalım" gibi bir örnek olunca ve ben de yeni uyarlamanın yani "Al Yazmalım"in İlyas'ı olunca yeni Kadir İnanir denmesi çok normal. Bu benim Kadir Inanir ikamesi olduğum anlamında değil Kadir Bey'in oynadığı rolü yeni uyarlamada oynayacak kişi olmamdan dolayı yapılan bir benzemedir.

Zeynep Soylu: Kadir Inanır ile diziye başlamadan önce veya başladıktan sonra bir görüşmeniz, bir haberleşmeniz oldu mu?
Kadir Bey'le tanışmamız maalesef rahatsızlığı vesilesiyle oldu. Hastaneye ziyaretine gittim ve ufak bir sohbet etme şansı yakaladım. O küçük an bile Kadir Bey'in ne kadar beyefendi, ne kadar önemli bir insan olduğunu anlamama yetti. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Umarım daha keyifli bir anda uzun uzun sohbet ederiz. Kendisi tanışmadan önce de benimle ilgili güzel şeyler söylemiş. Ben de gazetelerden okudum.

Seçkin Özdemir: Bize kendinize ait bir stil sırrını verir misiniz? Neye en çok dikkat edersiniz?
Ben minimalist giyinmeyi seven biriyim. Rahat bir jean ve tisört benim için tamamdır. Jeanleri genelde slim tercih ederim. Tişörtte geniş yaka ve hafif bol olmasını severim. Yumuşak ve ince tişörtleri tercih ederim. Baskılı, yazılı, desenli tişörtler bana göre değil.

Zeynep Soylu: Giyim konusunda "Beceriksiz" olduğunuz bir şey var mı?
Seçkin Özdemir: Kravat bağlayamamak, renk uyumundan anlamamak... Basit giyindiğim ve dikkat çeken renkler tercih etmediğim için pek uyum sorunu yaşadığımı düşünmüyorum. Ama bu benim düşüncem tabii. (Gülüyor)

Zeynep Soylu: Alişveriş yaparken çabuk seçebiliyor musunuz?
Seçkin Özdemir: Alişverişte net bir adamımdır. Bir kiyafeti gördüğüm an beğenmediysem beğenmem, beğendiysem de yüzde 95 alırım.

Zeynep Soylu: Sizce erkeklerin en büyük moda yanlışı nedir?
Seçkin Özdemir: Soru "moda" ise erkeklerin en büyük moda yanlışı genel olarak modayı takip etmemeleri. Ben de onlardan biriyim. Kadınlar moda konusunda daha hassas ve duruma hâkim. Erkeklerde de tabi ki modayı baz alarak giyinen var ama genel olarak erkekler moda bağımlısı değil gibi geliyor bana, en azından benim çevremde öyle.

Zeynep Soylu: Kullanmayı sevdiğiniz bir aksesuar var mı?
Seçkin Özdemir: Gözlük ve saat dışında aksesuar takmayı pek sevmem. Uzun süre küpe taktım birkaç yıldır takmıyorum ama severim takabilirim.

Zeynep Soylu: Satın alırken fiyat konusunda bir alt veya bir üst sınırınız var mıdır?
Seçkin Özdemir: Çok ucuz kiyafetleri, parasından değil sağlıksız ve kalitesiz olmasından dolayı tercih etmiyorum. Üst sınır da dediğim gibi mantık dışı bir fiyat olmadığı takdirde yok.

Zeynep Soylu: Atmayı kıyamadığınız ama aslında atılması gereken kiyafetleriniz var mı?
Seçkin Özdemir: Var. Özellikle hayatımın belli bir döneminde çok giydiğim kiyafetler bana hayatımın o anlarını hatırlattığı için benimle olmalarını istiyorum. Çünkü aslında bir yönden benim hayat hikayem onlar.

Röportaj: Zeynep Soylu[/h]

oyyy oyy gülüşünü sevdiğim benim korkut aliiiiiiiiiiiiiii normalde sarışın renkli gözlülerden pek haz almam ama bunun gülüşü beni fikirden vazgeçirdi :27::27::27:çok tatlı çok resimlerin devamını bekliyoruz oslana cım emeğine sağlık:54:

ayy ben bunu çok beğenirim :54::54:
çok tatlı gerçekten hiç 81 li gibide durmuyor.
muhteşem yüzyılda oynamıştı bir dönem hürrem zehirli lokumu yedirip ölmesine sebeb olmuştu.
inanılmaz sinir olmuştum o kadına :113:
çok masum gelmişti orda bana kıyamam ona :34::34:

oy yerşm seni ben sana aşığım ya bu kadar tatlı bi insan olurmu yarabbim neler yaratıyorsunnnn:38:

Seçkin Özdemir (Korkut Ali)
-Bu diziye seni çeken ne oldu?
Korkut Ali’yi oynamayı çok istedim. Karakterin geçmişi etkiledi. Dolu bir karakter. Alıştığımız dizi formatında değil. Olaylar hemen çözülüyor, hiç uzamıyor.
-Korkut Ali’nin aşk ile arası nasıl?
Ceylan’la bir şeyler yaşamaya başladı ve aşık oldu. Aşk’ta gözü kara yapmayacağı şey yok. Korkut Ali gibi gözü kara, romantik bir aşık değilim. Keşke olabilseydim.
-Küçük Emrah’ın modern hali gibi...
Hiç öyle değil. Yaşadıklarını acıtasyon olarak kullanmıyor.
-Bu rolle benzer yönlerin var mı?
Ben de Korkut Ali gibi istediğim bir şeyin peşinden koşarım. Karşıma ne çıkarsa çıksın ayakta kalmaya çalışırım.
-Oynadığın karakterler içerisinde seni en çok hangi rol tatmin etti?
Bana hepsi bir şeyler kattı. İstemediğim karakterleri oynamıyorum. Benim için karakterden ziyade senaryo önemli. Her şeyi oynarım, yeter ki güzel yazılsın...
-Çevrenden nasıl tepkiler alıyorsun?
Annem ve anneannem, başıma kötü bir şey geldiyse diziyi kapatıyor, izlemiyorlar.

Back