Seçimlerimiz

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63
Hayatımızın kontrolü bizim elimizde mi, değil mi? Bu sorunun yanıtını birlikte bulalım. Çoğu zaman yaptıklarımızın sorumluluğunu almaktan kaçınırız.

Hayatımızın kontrolü bizim elimizde mi, değil mi? Bu sorunun yanıtını birlikte bulalım. Çoğu zaman yaptıklarımızın sorumluluğunu almaktan kaçınırız. Şeytana uydum, bana büyü yaptılar, benim böyle davranmama diğer kişiler sebep oldu gibi cümleleri çok sık duyarız. Kurbağa Prens masalı bu olayı ne güzel anlatır. Kötü bir cadının yaptığı büyü nedeniyle bir kurbağanın içine hapsedilen ve bir kurbağa gibi yaşamaya terk edilip orada kurtarılmayı bekleyen yakışıklı bir prensin öyküsüdür. Bu tür bir büyü altında yaşamını sürdüren kişiler, ana babalarını ya da başka insanları suçlamaktan vazgeçmeyebilirler. Eğer suçlama oyunu oynamak istiyorsanız sürekli olarak seçimlerinizin ya da yaşadıklarınızın sorumluluğunu başkalarına yükleyebilirsiniz. Bu tür bir durum sizin olgunlaşamadığınızı, iç görü kazanamadığınızı ve büyümeyi reddettiğinizi gösterir.

Birey olarak her birimizin istediğimiz şeyleri yapma tercihinde bulunma, kendi kaderimizin efendisi, gemimizin tek ve gerçek kaptanı olma hakkımız vardır. Bir insanın geleceğini yönlendirmesi o insanın kendini yönetmesiyle başlar. Bireyin önce kendini tanıması ve kendini tanımayı istemesi gerekir. Bunun için;Ben kimim? ve... Ne istiyorum? sorusunu kendinize sormalısınız. -Kimim ve ne istiyorum! sorusunun yanıtı her seçimde inanılmaz ölçüde önemli bir rol oynar. Kendinizden ne beklediğinizi aramak, bulmak ve bu konuda doğru seçimler yapmak size çok az insanın ulaşmayı umduğu bir özgürlük verecektir.

Her birimiz geleceğimizin önemli bir kısmını etkileyip, kontrol edecek yeteneğe sahibiz. Bu durumda seçimlerimizin sorumluluğunu üstlenmeliyiz. Çoğu zaman yaşadıklarımızın bir kader ve şans olduğunu kendimize kabul ettirmeye çalışırız. Yaşam bir şans ya da kader meselesi değildir. Yaşamımızı bir kumar masasında oynamıyoruz. Yaşamımızı şansa bırakırsak başarılı olamayız. Yaşamınız yaptığınız seçimlere bağlıdır.

Bugün, yarın ve izleyen her gün yapacağınız seçimler, hiç kuşkusuz kim olduğunuzun, ne istediğinizin ve süreceğiniz yaşamla neler yapacağınızın bir tablosunu yaratacaktır.

Yaşamınız size bağlıdır. Bu sizin seçiminizdir. Bu sizin yaşamınızdır.

füsun budak