- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
-
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
arkadaş danimarkada yaşıyorum diyor diğeri hop durun ben almanyadayım diyor ve özentilerinizin boş olduğunu anlatıyorlar birebir yaşıyorlar ayol genede hesap hesapp ben diyorumki koca tarafım bulgaristan göçmeni gelip burada çalışıp emekli oluyorlar gidip orada yaşlılığını yaşıyorlar diyorum ses yok buradaki maaaşla 4 ay orda geçindiklerini söylüyorum ses yokk ..Reklam kokan hareketler bunlar.
Danimarka da yaşıyorsun ve Türkiye ile Danimarkayı böyle mi kıyaslıyorsun ?O da doğruysa tabi.
1.si kimseye kapı göstermek hakkına sahip değilsin. Düşüncelerini ifade ederken çizgiyi aşmadan yapmalısın.Söylemiş olduğun şu mantığa göre ;Sende memnun değilsen yaşadığın ülkede yaşama.Bu kadar şikayetçiysen dön Türkiyeye bu kadar basit.
Milletvekilli maaşlarına %70 zam yapılması ülkeyi batırmazken, asgari ücrete %6 zam yapılması ülkenin ekonomisini mi sarsıyor? Çok mantıklı (tabi bakış açışına göre). Hangi ülkelerde milletvekillerine villa tahsil ediliyor bir araştır.2 yıl çalışıp emekli olmaları meselesine girmeyeceğim
hiç. Ekonomist gibi yazmışsın ama ya matematiğin zayıf ya da verilerin yanlış.
NORVEÇ:
Kişi başı milli geliri: 98.000 $. .
Milletvekili maaşı: 7.500 $.
Yan ödeme: Yok.
Emeklilik: 65'ten sonra.
Maaşın milli gelire oranı: % 7.6.
FİNLANDİYA:
Kişi başı milli geliri: 52.000 $
Milletvekili maaşı: 4.000 $.
Emeklilik: Memur gibi.
Maaşın milli gelire oranı: % 7.6.
İSVEÇ:
Kişi başı milli geliri: 65.000 $..
Milletvekili maaşı: 4.200 $.
Emeklilik: Yok.
Maaşın milli gelire oranı: % 6.4.
DANİMARKA:
Kişi başı milli geliri: 64.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.000 $.
Emeklilik: Yok.
Maaşın milli gelire oranı: % 7.8.
TÜRKİYE :
Kişi başı milli geliri: 10.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.600 $.
Yan ödeme: Harcırahlı.
Emeklilik: Yaş sınırı yok.
Çifte emekli geliri var.
Maaşın milli gelire oranı: % 56
Sosyal haklar:
2 yılda emeklilik hakkı
Emekli olunca ömür boyu ayda 6 milyar TL maaş
Karşılaştırma yapacaksan bunlara göre yap. Ayranı yok içmeye..... durumunda Türkiye.
Ya yaşadığın yeri bilmiyorsun,ya da Türkiyeyi,ya da siyasete taraflı bakarak konuşuyorsun.
Böyle hikayeleri sürekli anlatıyorlar ama hepsi hava da .Ya tutarlı ya da Belgelerle konuşacaksınız eğer konuşacaksınız.Yoksa sustururlar.
yok anacım yaşayanlarada inanmıyor buynlarrHahaha cok komiksin yasadigim ulkeyi banami ogreteceksin 5000 $ mis kisi basina dusen gelir 64000$ mis iyi ucmussun ben siyasetciyim internet ten buldugun yalan yanlis verilerle kimseyi sorgulamaya sen sahip degilsin asil..evlendim geldim begenmiyorum evet esim tuekiyede olsa orda olurdum meslegimiz burda oldugu icin guzelim turkiyemi uzaktan izliyorum 750 lira zam %70 ediyorsa sen matematigine bir bak istersen bana da yasadigim ulkeyi ogretmeye kalkma
ne kadar ülkenizden nefret eder duruma geldiniz ayoll pess valla .. ne kadar özeniyorsunuz bu yabancılara ..pes valla..Madem Turkiye bu kadan mikemmel insan neden vatanindan uzak kalir ki
Nankör demek kimin haddine? Tek basina iktidar olunca" millet iradesi" oy kaybedince "nankorler"
Buz koyun geçer
senin bu anlattıklarına katılıyorum çünkü kaynanam anlatır hepp köle gibiydik bulgaristanda 3 gün işsiz bırakmazlarmış adamı düşünsene o takibii.. anammmTurkiyede siyaset okudum universite buraya geldim ogrenciyken o kadar rahattimki devletin verdigi bana yetiyordu ha Istanbul and ankara gib. Bir yerde okuyasan yetmez onceden babalarimiz maddi imkansizliklardan dolayi okuyamiyorlardi simdi devlet para veriyor okuyun diye kimse okumuyor dogru duzgun sonra issisiz ulke ac once bir oku kendini gelistir dilini ogren kendini tamamla sonra ortaliga ciik ben yatiyim devlet bana para versin diyorsan cok beklersin burda veriyorlar dogru yatanada para veriyorlar verdiklerinede pisman ediyorlar suraya git bun. Yap soyle yap kole gibisin ellerinin altinda valla guzel turkiyenin kiymetini bilin ulkeyi Bu hale getiripde avrupadan iyi duruma getiren hukumetinde kiymetini bilin bence
Anlamadan yorum yapma. Kim nefret ediyor ülkesinden. Haddini bilerek yorum yap. Bandan yeni ciktimne kadar ülkenizden nefret eder duruma geldiniz ayoll pess valla .. ne kadar özeniyorsunuz bu yabancılara ..pes valla..
yahuu arkadaşlar çıkıp anlatıyorlar biz yaşıyoruz buralarda özendiğiniz kadar değil diyorlarr..banla ne alaka kızıp hakaret etme sende ..Anlamadan yorum yapma. Kim nefret ediyor ülkesinden. Haddini bilerek yorum yap. Bandan yeni ciktim
O yuzden selametle
He tabi bide o var Allah tan rahmet diliyorum bazi insanlarin dinden de haberi yok sanirim islamiyete gore insanin and olum gunu saati hicbir zaman ne olursa Olsun degismez ne olursaaa sadece bazilari olume sebep olmus olur . Allah onlarin o saate olecegini zaten yazdi hicbirsey sekilde degistirilemez onlar orda olmasalar baska bir sebeple olacakti ama mutlaka o saate o gun oleceklerdibunu butu. Muslumanlarin bildigini dusunuyordum yanilmisimn
iki kuzenim almanyada evlii biliyorumm bu dertlerini davulun sesi hoş geliyor kulaklaraaa..Ustelik musluman 've yabanci oldugun icin 3. SinifInsan muamelesi goruyosun irkcilik kin nefret emekli olana kadar olecekduruma geliyosun mahvediyorlar seni doktora gidiyonvitaminin eksik bisey yok ilac ver yok herseye ilacda vermezler ultrasyona bile giremiyosun kulak doktorundan sira almak 3.Ay acil disinda tabi gittigin her yerde musluman oldugun yabanci oldugun icin zar zo. Yapiyorlar herseyini bunlarinkide modern eziyet guya adi avrupaya ozguruz iste baksana :)
hesaplar hesaplar .. yahu arkadaş evet diyor 4500 maaş alıyoruz ama kirayada şu kadar veriyoruz ekmek 4 lira diyor sana şunu diyor özenmeyin buralara burdada yaşam pahalı diyorr.. tutuyorsun o hesap bu hesapp
Begen begenme elestirede bilirsin ben akp liyi. Benimde elestirdigim yonleri var baskanlik istemeyedebilirsin saygi duyuyorum ben sadece hdp nin baraji gecmesine sevinenleri anlayamiyorum selahattin demirtas baskan aponun heykelini dikecez diyor 've buna herkes karsi cikiyor sonra meclise girdigine seviniyorlar sadece akp tek hukumet olamayacak diy. Seviniyorlar diger yonu gormuyorlar ekonomi simdiden ne hale geldi pkk ya karsiyiz oglumu onlarin kucaginami atacaz diye kars. Cikip meclise girmelerine sevinenlere diyorum.
valla öyle oldumm sen şunu anlamadın şöyle yazmış anlamındaaBiz ne diyoruz burdada 950 tl alıp 500 tl kira ödüyorlar.
Ben bütün yazdıklarını alıntıladım.Hepsine tek cevap.O sadece ekmekten maaştan bahsetmemiş,maşallah ekonomist gibi ince hesaplar bile yapmış.
Birde Avrupa ile kıyaslayamaz burayı,her yer pahalı , her yerde işsizlik var , herkes aç. Tutupta burada kötü olan bir şeyin karşılaştırmasını yapmıyor ama.Eğitim seviyesini , milli geliri,devletin sosyal haklarını anlatsın hadi.Onları da söylesin.Onun demek istediği kısacası bizde burada fakirlikten kırılıyoruz, siz de halinize şükredin.Kıymetini bilmiyorsunuz.Çok memnun değilse gelsin burada yaşasın.Oradan konuşmak kolay tabi.
Sende arada laf taşıyan çocuk gibi oldun.Sana şikayet ediyorumBen diğer mesajlardan devam edeyim.
Kim ozeniyoer yahu? Okudugunu anlayabiliyor musun ?yahuu arkadaşlar çıkıp anlatıyorlar biz yaşıyoruz buralarda özendiğiniz kadar değil diyorlarr..banla ne alaka kızıp hakaret etme sende ..
Hahaha cok komiksin yasadigim ulkeyi banami ogreteceksin 5000 $ mis kisi basina dusen gelir 64000$ mis iyi ucmussun ben siyasetciyim internet ten buldugun yalan yanlis verilerle kimseyi sorgulamaya sen sahip degilsin asil..evlendim geldim begenmiyorum evet esim tuekiyede olsa orda olurdum meslegimiz burda oldugu icin guzelim turkiyemi uzaktan izliyorum 750 lira zam %70 ediyorsa sen matematigine bir bak istersen bana da yasadigim ulkeyi ogretmeye kalkma
valla öyle oldumm sen şunu anlamadın şöyle yazmış anlamındaa