Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Benden Kemal’e oy çıkmaz, o aday olmamalıydı diye en başından beri kızgındım.
İnce zaten tuhaf hareketlerde idi, Oğan ı çok sevdim, dinledim keşke potansiyeli olsaydı.

Tip’in babala konuşmasını dinlediğimde aday için yine sağ bir adayı kabul etmeyeceklerini açıkladıklarında Bay Kemal’e kızgınlığım gitti.
Benim gözümde Mansur daima risksiz kazanandı ama sol görüşleri rahatsız edecek ve oy eksikliğine sebep olacağını düşünmemiştim.
Kemal, iktidar karşısında herkesin mutabık olacağı tek adaymış meğer.
Ama bu tavır da benim tipe bakış açımı değiştirdi.
Gözümde Kemal kazanırken, onlar kaybetti.
Sanırım artık oyum belli, bay Kemal’i affettim

Simdi eşimi arayıp cemkirecegim,senelerdir kira köşelerinde sürünüp duruyorum.
Arada yapiyorum bu cemkirmeyi herif bana yırtık çorabından taşan parmagını gösteriyor her seferinde bir yerlerde yanlıs yaptıgımı düşünüyorum evlilik vaadi ilen oyuna getirildim.. şuan denize nazır yalımda milkşeykimi yudumluyor olabilirdim, hoş yalı sahipleri de sıraya girmiş beni bekliyordu

Son düzenleme:
Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar da geçersiz sayılmaz."

Çekilen adayın yüzde 50’yi aşarak seçimi kazanması halinde olacakları da anlatan Öztürk, “Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci tur yapılır. 2. tura ilk turda 2. ve 3. olan aday katılır. Onlar 2. tura kalmış kabul edilir ve seçimler bu 2 aday arasında gerçekleşir” ifadelerini kullanmış ysk temsilcisi.

Çekileyim de bahaneleri kalmasın diyor Pamuk. Bil bakalım bu mesaj kime?

K Kazen ankette inceye oy veren biri olarak bende bunu merak ediyorum imkani var mi anket degisikliginin .

Boldladığım kısım akp için de geçerli deynepnaz, iktidarıyla muhalefetiyle bu partileri destekleyen seçmenlerin hepsi üzerine alınmasın lütfen ama iki partinin de kemikleşmiş seçmen kitlesi var ve bir kısım seçmen kitlesi bu partiler iyi de yapsa alkışlıyor kötü de yapsa alkışlıyor, asla partileriyle ilgili eleştiri kabul etmiyorlar.

Sizin dediğiniz gibi de olabilirdi bilemem, olmayan bir şey üzerinden varsayımda bulunuyoruz ikimizde ama Muharrem İnce bu seferde aday gösterilseydi chp tepki alırdı bana kalırsa çünkü 2018 seçimlerinde insanlar chpden ziyade Muharrem İnce’ye inandı güvendi, o gece ortadan kaybolması, hiçbir açıklama yapmaması, “Adam kazandı” mesajı atması seçmeni hayal kırıklığına uğrattı ve aynı zamanda kızdırdı da, hafızamda o geceyle ilgili gece yarılarına kadar koşturan gönüllüler var mesela, sokaklarda sabahladılar bir küçücük açıklama, arkasında durdukları adayın yüzünü görebilmek için, hiçbiri olmayınca çabalarının boşa gittiğini düşündüler, ki bugün kendi partisinden aday ve oy oranı acayip düşük, sebebi de o gece ortada olmaması.

2018’de arkasında duran halk kitlesine sıcağı sıcağına açıklama yapsaydı bugün chpye rağmen çoğu kişi ona oy verirdi, burada bile kendisine kırgınlık yorumları okuyorum, bu yaşıma kadar çok seçim gördüm halk için evindeki tencereyi kaynatabilmek kadar oy vereceği kişiye inanıp güvenmek de önemli, yineliyorum eğer İnce o gece güvenlerini yıkmasaydı bugün chpye rağmen arkasından gidecek çok seçmen bulurdu.

Kılıçdaroğlu’nu kendi seçmeni eleştiriyor doğru ve buna rağmen destekliyorlar, bence onun da sebebi bugüne kadar Kılıçdaroğlu çok zayıf bir ana muhalefet lideriydi, etkin bir muhaliflik yapmıyordu hele çatı adayı kabul edip ülkenin hiç tanımadığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi tam bir fiyaskoydu, ki azıcık inançları olsa yazın ortası demez seçmen gider oyunu verirdi, tepki gösterdikleri için tatili yarıda bile kesmediler.

Bugün eleştirmelerine rağmen desteklemeleri Kılıçdaroğlu‘nun eleştirileri artık duyar hale gelmesi, eleştiriler doğrultusunda partisinin davranış biçimini değiştirmesi.

Akp oy kaybederse eğer bu da seçmenin eleştirilerini dinlememesi yüzünden olur, hatta hiç eleştiri kabul etmemesi, seçmen kitlesinden ne kadar bir yüzdelik eleştiriyor?

Mansur beyin seçim mitinglerindeki konuşmalarını dinledim, şahsi fikrimdir ne kadar doğru bir analizdir tartışılır, Ankara’da ne kadar başarılıdır onu da bilemem yaşamadığım bir il için çok kesin bir dil kullanmak yanlış olur çünkü, lakin görünüşü fazla beyefendi, miting değil de sanki bir söyleşi de gibi konuşuyor, halk neşeli bir coşku istiyor bunu en iyi yakalayan İmamoğlu aslında, Mansur bey efendiliği sakinliğiyle seviliyor, İmamoğlu ise Karadeniz’in hırçın dalgası gibi ele avuca sığmıyor, halk bu halini çok beğeniyor.

Muharrem İnce’yle İmamoğlu arasında coşkulu olmaları sebebiyle benzerlik var aslında, kitleleri kendilerine inanmayı sağlayabiliyorlar.

Hdpye gelince tasvip etmediğim bir parti, hüdapar da öyle.
O yüzden bu kısımı yorumsuz bırakacağım ama bir dönem akp ile el sıkışıyor bir dönem chp ile, çözüm sürecinde hdp akp ve maalesef İmralı’dakinin görüşmeleri bilinen bir gerçek, terörist başının mektubu, kendisi gibi terörist olan kardeşinin TRT’de konuşması.

Ben teröristleri içime sindiremem, mektuplar konuşmalar, bir teröriste böyle imtiyazlar verilemez, Cumhurbaşkanı bir kararnameyle bu yaratığa özel idam getirebilirdi, vergilerimizle besleniyor olması

Son düzenleme:
Çekileyim de bahaneleri kalmasın diyor Pamuk. Bil bakalım bu mesaj kime?
Kaybederlerse bahaneleri kalmasin diyor. Kk'nin seçileceği konusundaki tereddüt taşımamak elde mi? Ben diken üstündeyim. Chp gençlik kollari halil ibrahim sofrasina hoşgeldin diye tweet atmış. Kimsenin kimseye düşmanlık besledigi ya da kötülüğünü istediği de yok. Daha iyi bir aday ve ortak degerleri olan partilerle bir ittifak kurulmalıydı. Millet ittifakı yanlışlarla dolu. Ama elimizde olan bu.

Pamuk bizim millet bahane bulmayı sever biliyorsun. İnce çekilmese ve seçimi Millet ittifakı kaybetse, bahane olarak İnce'yi gösterirler miydi? Evet. İnce de buna istinaden hadi ben çekildim, görelim diyor işte. Ha bana kalırsa keşke böyle olmasaydı.
Yurt dışı oyları soru işareti cidden de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…