Diyarbakır’da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,, bir grup gazeteci ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sitene Ekle
DİYARBAKIR DHA
Demirtaş, her şeyden önce Türkiye’nin ihtiyacı olan özgürlükçü, sivil, demokratik yeni birAnayasa istediklerini söyledi. HDP Eşbaşkanı, şöyle dedi:
“Kenan Evren Anayasası’ndan Türkiye’nin kurtulması lazım. Ama tartışmanın başkanlık üzerinden yapılması yanlış bir yaklaşımdır. Anayasada tartışılması gereken asıl önemli mevzular, temel insan hakları, özgürlükler konusudur. Biz güçlendirilmiş demokratik bir parlamenter sistem ve güçlü yerinden yönetim modeli önerdik.
Partimizin bu konudaki tutumunda herhangi bir değişiklik yok. Değişliği gerektirecek bir şey de yok. Bizim başkanlıkla ilgili tavrımız kişisel değildir. Şahsen ben başkan seçileceğimi bilsem de ne ben, ne de partimiz HDP, başkanlık sistemiyle ilgili bir tartışmanın içine girmez. Bu doğru bir yaklaşım da olmaz. Türkiye’nin gündemi başkanlık filan değildir. Anayasayı da onun üzerinden tartışmayı biz doğru görmüyoruz. Anayasayı tartışmaya hazırız.” Canlı bomba açıklaması
Öte yandan Demirtaş, 30 Ekim günü ’canlı bomba’ ihbarı üzerine İstanbul’daki parti binasının boşaltıldığını doğrulayarak, “İhbar üzerine partimiz bilgilendirildi ve bina tarafımızdan boşaltıldı. Ancak, sonrasında bize bilgi verilmedi” dedi. http://www.milliyet.com.tr/secilecegimi-bilsem-bile/siyaset/detay/2143648/default.htm
Bu adam akıllı bir adam ve cidden siyasetçi.
Başka partide olsa gerçekten iyi bir kitlesi olurmuş.
Çok pişkin.
Hatta gün gelecek bu adamı ortadan kaldırmak bile isteyebilirler fazla sivrildi diye çıkar çatışmasından dolayı.
He başkan olması için de diyeceğim tek şey: sana yedirmez bu millet başkanlığı.