• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçeneklerimiz ile ilgili

sizdenbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
252
1
26
Diğer
Aykut Oğut un aynalı kitabını iki gün once bitirdim. Bütün yaşadıklarımızı kendimiz seçtiğimizi yazıyor ve her ne olursa olsun her zaman seçenegimiz oldugunu. En çok mutlulugun da bir seçenek oldugu yazan bir bölüme takıldım kaldım. Şimdi her ne yaşıyorsak tamam beeeelki kendi çekim gücüm çekmiş olabilir beeeelki inanırım ama mutlulugun bir seçenek olduguna ne kadar da çalışsam kendimi inandıramıyorum. Kitabı bitirdikten sonra tesaduf belki , belki de degil, başıma öyle bir şey geldi ki içim sanki parçalanıyordu o kadar acı çekiyordum. Haydi şimdi şeker (Aykut Ogut çok kullanır şeker kelimesini) dedim kendime o kadar kitab okudun en son okuduğunda da mutluluk bir seçenek diyor adam , haydi mutlu olmaya seç. E olmadı, yapamadım. Bir kaç saat yalnız kaldım ,agladım, dua ettim içimden Allahım beni sen yarattın öfkeme sahip çıkmam için yardım et ,Allahım beni sen yarattın bana sahip çık diye konuşuyordum içimden. Evet belki mutlu olmaya seçenegim vardı ama ben bunu başaramadım.

Siz başarıyormusunuz?

Konuyu mutlu olmayı seçmek topigiyle açmamamın sebebi sizin de belki bir şeyler katıp paylaşmak istediginiz şeyler olur ise burdan bir birimize destek çıkarız düşündüm.

Mutlu kalın demek ile bitirmek isterdim ama ben mutluluğu seçmeye başaramamış biri olarak sadece

saygılar sevgiler ile bitiriyorum.

Aykut Oğut'un aynalı kitabını henüz okumadım ama Evrenden Torpilim Var'ı okudum. orda da bahsettiğin konuyla ilgili bir bölüm vardı. mutlu olmak yerine tatmin olmak kelimesini kullanıyorum yazıyordu. örnek veriyorum bir yemeği beğenmedin "tatmin olmadım ama mutluyum" yine de diyebilmelisin diyordu. kişisel gelişimle ilgili bir şey bir yerde şunu duymuştum. bu süreç biraz uzun sürebilirmiş. yani tamamen olumlu bir insan olmak için kararlı olup çaba göstermek gerekiyor. ben de kendime bu yolda hedefler koydum. bir dönem fazla kararlıydım ama bu ara biraz boşladım diyebilirim. ben de zaman zaman öfkemi kontrol edemiyorum ya da negatif düşünmeyi engelleyemiyorum. sana Eckhart Tolle'un çeviri videolarını tavsiye ederim. şu çok meşhur video arama sitesine ismini girersen görebilirsin :) "yaşamı rahat bırakın, bırakın o olsun" diyor Eckart Tolle bir kitabında :)

Aykut Oğut'un aynalı kitabını henüz okumadım ama Evrenden Torpilim Var'ı okudum. orda da bahsettiğin konuyla ilgili bir bölüm vardı. mutlu olmak yerine tatmin olmak kelimesini kullanıyorum yazıyordu. örnek veriyorum bir yemeği beğenmedin "tatmin olmadım ama mutluyum" yine de diyebilmelisin diyordu. kişisel gelişimle ilgili bir şey bir yerde şunu duymuştum. bu süreç biraz uzun sürebilirmiş. yani tamamen olumlu bir insan olmak için kararlı olup çaba göstermek gerekiyor. ben de kendime bu yolda hedefler koydum. bir dönem fazla kararlıydım ama bu ara biraz boşladım diyebilirim. ben de zaman zaman öfkemi kontrol edemiyorum ya da negatif düşünmeyi engelleyemiyorum. sana Eckhart Tolle'un çeviri videolarını tavsiye ederim. şu çok meşhur video arama sitesine ismini girersen görebilirsin :) "yaşamı rahat bırakın, bırakın o olsun" diyor Eckart Tolle bir kitabında :)

Yorumun için teşekkürler...

Öfkemi kontrol edebiliyorum eskiden olsa o anda patlar haksızlığa ugradımı kaldıramayıp fevri hareketlerde bulunurdum. Ben hiç kimseye belli etmedim halen de içimde kopan fırtınayı kimseyle paylaşmadım. Kendime hakim olabildiğim için gurur duyuyorum kendimle diyebilirim. Ama o duygu fırtınası beni çok yordu düşünmekten kaçındım ama elim ayayım titriyordu, olanlar zaten olmuş kabul ettim ve saldım gitsin beyinsel olarak başardım ama fiziksel olarak bütün vücudumla hissetim o bende oluşan negatif enerjiyi. O anda kesip atabilirdim herşeyi ama artıları eksikleri ölçünce bunun daha çok bana zarar getirebileceğinin farkına vardım. Belki de bu dur tatmin olmak elinde olanlar için şükredip devam etmek. Yemek güzel değil evet beğenmedim ama hiç değilse bir yemeyim var gibi bir şey. Önerdigin videolara göz atıcam. Paylaşım için teşekkürler ...

Son düzenleme:
Back
X