kızlar kavga etmeyin ben türkçe öğretmeniyim ali püsküllüoğlunun da sözlüğüne baktım çok geniş kapsamlı bir çalışmadır dul demek eşi ölmüş ya da boşanmış kişi demektir.bu sözlük anlamı.akşam akşam birbirinizi kırdığına değecek bir konu değil.
opuyorumnanaktan
sözlük anlamı böyledir ama medeni kanunda 4 medeni hal vardır. örneğin:Türk Vatandaşlığının Genel Olarak Kazanılması İşlemlerinde nüfus vat. müd. istediği belgeler :
Medeni hal belgesi: bekar olduğunu gösterir belge, evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanma belgesi, dul ise ölümle son bulan evliliğe ait evlenme belgesi ve eşine ait ölüm belgesinin usulüne göre onaylanmış noter tasdikli Türkçe tercümesi..
Bilmem hiç düşünmedim..
Yazardım sanırım..fisfisfis
Ayrıca ben boşanma kararımı aldığım gün profilimi "bekar" yapmıştım,daha davamı bile açmamıştım..
Boşanmış yazsa ne olur bekar yazsa ne olur..
Dul kelimesini ben de sevmem ama çok da takılmam bu kelimeyi kullananlara.. Çevremde hiç diyen yok ama KK'da duya duya alıştım..:roflol:
Bilmem hiç düşünmedim..
Yazardım sanırım..fisfisfis
Ayrıca ben boşanma kararımı aldığım gün profilimi "bekar" yapmıştım,daha davamı bile açmamıştım..
Boşanmış yazsa ne olur bekar yazsa ne olur..
Dul kelimesini ben de sevmem ama çok da takılmam bu kelimeyi kullananlara.. Çevremde hiç diyen yok ama KK'da duya duya alıştım..:roflol:
sizin kendinizle barışık kendine has sıcak yorumlarınızı çok beğeniyorum. genelde konuyla ilgili her forumda çok rahatça ifade ediyorsunuz.
değerli yorumunuz için teşekkür ederim.a.s.
dul kelimesinden bende hiç hoşlasnmıyorum. çok kaba geliyor kulağa. bekar daha şık. başında evlilik geçirdiğini belirten daha cici bir kelime olsa belki ama dul çok kaba.