Anket Seçeneklerde '' boşandım'' olsa seçer miydiniz?

boşandım seçeneği olsa seçermiydiniz

• Ankete Katılan
    27

er_ca

6-11-2012
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
6.205
59
158
39
medeni hali bölümünde EVLı ve BEKAR seçenekleri var. bizde buna göre seçimimizi yapıyoruz.
bir arkadasım konuşurken artık boşanınca nufus kağıdında bekar yazıyor dul yazmayacak içim rahat boşanırım demişti. dul yada boşanmış kelimesini öcü gibi mi görüyoruz.
seçeneklerimizde boşandım seçeneği olsa seçmez saklarmıydı. sonuçta boşanınca da bekar konumuna geçiyoruz aslında değişen hiç bir şey yok. ama merak ettiğim başımızdan evlilik geçtiğini saklarmıyız genel olarak toplumsal baskı daha ön planda mı?.CADIARZU

(umarım yanlış anlaşılmam)
:kedi:

Son düzenleme:
Hayatımda biri yoksa bekarım demektir, toplumsal baskı yüzünden değil, doğrusu o oldugu için bekar şıkkını işaretlerdim :)

bi insan ya bekardır ya evlidir,başka bişey olmaz.o yüzden evliysem evli bekarsam bekar boşanmışsaydım gene bekar olurdu.bayanssulusmile

niye yanlış anlaşılasınızki:1hug: toplumun bir gerçeği bu. güzel bir konuya deyinmişsiniz.
dul, eşi ölmüşe denir. boşanmış bayanada boşanmış denir. kimliğe zaten boşanıldığında dul yazılmıyordu, eşi ölmüşse dul yazılıyordu. şimdi direk bekar yazılıyor.
boşansam boşandığımı saklamazdım. evlenmek kadar ayrılmakta normal a.s

Hayatımda biri yoksa bekarım demektir, toplumsal baskı yüzünden değil, doğrusu o oldugu için bekar şıkkını işaretlerdim :)
a.s. anketime katıldığın için teşekkür ederim.
bi insan ya bekardır ya evlidir,başka bişey olmaz.o yüzden evliysem evli bekarsam bekar boşanmışsaydım gene bekar olurdu.bayanssulusmile
teşekkür ederim canım katılımın için a.s.

teşekkür ederim güzel açıklamalarınız için :1hug:
ben babamı kaybedeli yılllar oldu annem hala nufus cüzdanına evli yazdırıyor. eskiden bekar yazılmıyordu dul yazılmasını istemedi nufusta bunu önemsemedi. sonra tekrar değiştirdiğinde yine evli yazdırdı. annem bile önyargılıdır. içi rahat etmezmiş. hepimizin bakış açısı farklı işte. bende boşansaydım sitelerde bu seçeneği seçerdim. en çok ta sen bekarsın bilemezsin diyemesinler diye yazardım:) zemuszemus

evlisindir ya da bekarsındır. boşanmış demenin ne anlamı var ? boşandım yani birilerinin deyimiyle sıfır km değilim der gibi ! hiç hazetmem dul kelimesinden de .. boşanmış-dul eş anlamlıyken:hulya:

boşanmışla dul eş anlamlı değildir arkadaşım. eşim nüfus memuru. yukarda yaptım açıklamasınılmaz: boşanan sıfır km değil ne demek. o zaman birkaç sevgili değiştiren ama bekar olan sıfır km mi oluyor size göre..
bende bu km. kelimesinden hiç hazetmem
lmaz:

arkadaşlar bir insan ya evlidir ya da değildir.evli olana evli yazıyorsa olmayana da bekar yazmalı.boşanmış.terkedilmiş,kocası ölmüş,boşandıysa niye boşanmış, terkedildiyse niye terkedilmiş kocası öldüyse neden ölmüş oldu olacak onlarda yazsın.çok saçma.

annenizin eşini kaybettiği halde medeni halini evli diye işletmesi kanunlara aykırı. bunu nüfus memuru işleyemez, memurun yada kimlik sahibi kişinin insiyatifinde değil bu. yanlış biliyor olmalısınız. eşim nüfus memuru olduğu için bu kadar net cevaplar verebiliyorum opuyorumnanaktan

şaka mısın arkadaşım sen ne yazdığımı iyi anlayın. toplumda boşanmış insanlara dul denmesi gibi saçma sapan bi durum vardır. nüfus kağıtlarında boşanmış eşlere daha yeni başladı bekar yazılması. memur eşiniz bilir dul yazarlardısengözlerimebaksanab

halk arasında boşanmış kişi dul olarak tanımlanır bu medeni kanununa göre yanlıştır. medeni kanunda boşanmış kişiye dul tanımı kullanılmaz.

halk arasında boşanmış kişi dul olarak tanımlanır bu medeni kanununa göre yanlıştır. medeni kanunda boşanmış kişiye dul tanımı kullanılmaz.

siz medeni kanunu ezberlemeyi bırakın kelime anlam bilgisi türkçenizi geliştirin. zira okuduğunuzu anlama sorununuz var.

siz ilk mesajınızda 'dul-boşanmış eş anlamlıyken' demişsiniz ben de ikisi halk arasında aynı olarak bilinir ancak bu yanlıştır demek istedim.
diğer msjınız da da 'toplumda boşanmış insanlara dul denmesi gibi saçma sapan bi durum vardır.' diyorsunuz. bende, evet ama bu medeni kanuna göre yanlıştır diyorum. kısacası aynı şeyi söylüyoruz.. okuduğumu anlamama yada türkçemi geliştirmem gibi bir gereklilik söz konusu değil.

haklısın doğrudur. ama gerçekten annemde hala evlli yazıyor babamı 1992 de kaybettik. daha sonra tc kimlikleri için ve birşey için daha yenilendi ama değişmedi. ama vukuatlı nufus kayıt örneğinde babamın ölmüş olduğu ve annemin durumu çıkıyor.belki annem söylemediği için onlarda işlerini diğer kimliğe göre aynen işliyor oldukları için olabilir mi acaba?

kızlar kavga etmeyin ben türkçe öğretmeniyim ali püsküllüoğlunun da sözlüğüne baktım çok geniş kapsamlı bir çalışmadır dul demek eşi ölmüş ya da boşanmış kişi demektir.bu sözlük anlamı.akşam akşam birbirinizi kırdığına değecek bir konu değil.

anneniz kimliğini 2001 den önce aldıysa eski kimliğe ve kütüğe bakılarak işleniyordu o yüzden evli olarak işlenmiş olabilir. yakın zamanda değiştirdiyse sistem otomatik olarak bastığı için nüfus kayıtlarında annenizin medeni hali değiştirilmemiş haliyle kayıtlı olabilir. babanızın ölümü işlenmiştir ama annenizin medeni hali düzeltilmediği için evli olarak kalmış olabilir yani.
bundan sonra yeni alacağı bir kimlikte, TC kimlik numarasından nüfus bilgileri sistemden direk kimliğe basıldığı için bekar olarak işlenecektir.

evet aynen öyle olumunekankayizsmile annemde bu yüzden gidip yeniden kimlik değiştirmiyor.:kedi:

boşandım ve kendimi bekar olarak hissediyorum. evli insanın tersi boşanmış insan değil bekar insandır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…