seccademin üzerindeki tuhaf desenler... yardım!!!

huzunguz

kalkmayı değil düşmemeyi öğretecektin...
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
4.079
1.964
448
$IMG_3602.jpg$IMG_3605.jpg$IMG_3606.jpg$IMG_3604.jpg$IMG_3608.jpg$IMG_3603.jpgArkadaşlar eşim iş yerine götürmüştü seccademizi, bende çeyizimde olanlardan yeni bir tane çıkardım.( çocuğum olduğu için 25. kare , illuminati, subliminal mesaj içeren film çizgi film vs. dikkat edip araştıyorken seccadeler üzerindeki farklı resimleri de gördüm haçlar, domuz resimleri vs...)
sonra farkettim benim seccademde de benzerleri var. alıida seçicilik midir yoksa ben mi benzettim bilemedim. Artık bu seccadeyle odaklanamıyorum nanamaza. ilk etapta çok beğenmiştim..:( sorunu buraya taşımak istedim yorumlarınızı bekliyorum. Aslında bi kaç kişiye gösterdim eşim k.v filan yok benzetmişsindir dediler arkadaşlar da benzetti kafam karışık...???

Son düzenleme:
Bu Zahide Yetiş'in programında da tartışılmıştı sanırsam. Programdaki bilir kişi hoca bazı yorumlarıyla beni çok şaşırtmıştı, ama programda gösterdiği seccadelerin bikaçında gerçekten vardı garip desenler :26:
Sizinkinin deseni nasıl, fotoğrafını çekebilir misiniz?

Eki Görüntüle 1099959 Eki Görüntüle 1099962 Eki Görüntüle 1099963 Eki Görüntüle 1099961 Eki Görüntüle 1099964 Eki Görüntüle 1099960 Arkadaşlar eşim iş yerine götürmüştü seccademizi, bende çeyizimde olanlardan yeni bir tane çıkardım.( çocuğum olduğu için 25. kare , illuminati, subliminal mesaj içeren film çizgi film vs. dikkat edip araştıyorken seccadeler üzerindeki farklı resimleri de gördüm haçlar, domuz resimleri vs...)
sonra farkettim benim seccademde de benzerleri var. alıida seçicilik midir yoksa ben mi benzettim bilemedim. Artık bu seccadeyle odaklanamıyorum nanamaza. ilk etapta çok beğenmiştim..:( sorunu buraya taşımak istedim yorumlarınızı bekliyorum. Aslında bi kaç kişiye gösterdim eşim k.v filan yok benzetmişsindir dediler arkadaşlar da benzetti kafam karışık...???

Bu Zahide Yetiş'in programında da tartışılmıştı sanırsam. Programdaki bilir kişi hoca bazı yorumlarıyla beni çok şaşırtmıştı, ama programda gösterdiği seccadelerin bikaçında gerçekten vardı garip desenler :26:

aynen canım bi fotoğrafla istersen görmeden bişi demek zor :19:

unuttum cnm düzelttim:) bak bakalım yanılıyormuyum.

unuttum cnm düzelttim:) bak bakalım yanılıyormuyum.

Ben hayvan figürlerine benzettim :26: Yarasa ve tavşan :1:
Böyle benzetmeleri kendim yapsam ben de odaklalanamam bu seccadeye.
Desensiz seccade kullanmayı deneseniz, seccadede illa cami resmi olmak zorunda değil ki :26:
Pek illüminatilik bişey göremedim ama ben.

Eki Görüntüle 1099959 Eki Görüntüle 1099962 Eki Görüntüle 1099963 Eki Görüntüle 1099961 Eki Görüntüle 1099964 Eki Görüntüle 1099960 Arkadaşlar eşim iş yerine götürmüştü seccademizi, bende çeyizimde olanlardan yeni bir tane çıkardım.( çocuğum olduğu için 25. kare , illuminati, subliminal mesaj içeren film çizgi film vs. dikkat edip araştıyorken seccadeler üzerindeki farklı resimleri de gördüm haçlar, domuz resimleri vs...)

5. resimdeki hac çok belirgin ama diğerlerine bakınca istediğin şekilde yormak mümkün canım

Icinize sinmiyorsa kullanmayin, cok fazla takinti yapilmasi gereken birsey oldugunu dusunmuyorum.
Neticede Allah ameller niyetlere goredir diye buyurmus.

bence kullanma canım..desensiz sade birsey kullan..hep kafanda soru işaretleri olmasın.acaba bundada var mı? deme..düz sade en iyisi.

Valla ben daha alttaki illuminati, öklit mesajları okumadan direk subliminal mesajlar içerdiğini düşündüm. Ondan önce ilk bakışta gördüğüm kırmızı gözlü sinirli dik dik bakan bir şeytan mı kedi mi belli olmayan bir cisim. :47: Bence hiç hoş değil. :19:
Seccadeler üzerinde çok oyunlar var biliyorsunuz, en iyisi en az desenli almak, bu kadar desen çizim ne diye konur anlamıyorum zateni amaç şekil değil ibadet etmek için temiz bir bez parçası sermek. Hep eskiyi düşünerek ders almamız gerektiğine inanıyorum. Bence gidip düz koyu yeşil gibi ferah bir renk alın, desensiz ya da en az desenli, karışık olmayan bir tane alın ne aklınızda soru kalsın ne gözünüz takılıp ibadetiniz bozulsun..

düz renk bir seccade tercih et canım desenlilerden kaçın..ne olur ne olmaz...
ayrıca üzerinde cami kabe gibi resimler bulunanlarda sakıncalıymış yere seriyosun sonuçta üstüne basıyosun...

Valla ben daha alttaki illuminati, öklit mesajları okumadan direk subliminal mesajlar içerdiğini düşündüm. Ondan önce ilk bakışta gördüğüm kırmızı gözlü sinirli dik dik bakan bir şeytan mı kedi mi belli olmayan bir cisim. :47: Bence hiç hoş değil. :19:
Seccadeler üzerinde çok oyunlar var biliyorsunuz, en iyisi en az desenli almak, bu kadar desen çizim ne diye konur anlamıyorum zateni amaç şekil değil ibadet etmek için temiz bir bez parçası sermek. Hep eskiyi düşünerek ders almamız gerektiğine inanıyorum. Bence gidip düz koyu yeşil gibi ferah bir renk alın, desensiz ya da en az desenli, karışık olmayan bir tane alın ne aklınızda soru kalsın ne gözünüz takılıp ibadetiniz bozulsun..

aynen bende onu gördüm aslında doğru değil camili falan derler ama gelenekselleşmiş sonuçta niyet iyi. bunu emin olmak için koydum aslında ciddiye almadılar:) ben mi yanılıyorum dedim. kullanmıcam ama annemin çeyizim için özenle sakladıgı seccadeler işte kıyamadım. çok var ve desensiz bulmak zor. eşim için kurdeladan işlediğim (damat bohcasına) çıkardım. lanet olsun böyle özel şeylerimize el atanlara...

zahide yetişin programında çıkınca bende evdkilerin hepsini inceledim yok hiç birinde ama sende belirgin şekiller var at çöpe gitsin

Seccadelerde ne yazık ki oluyor resimdekiler gibi hatta daha fenaları.
Bazı etiketlerde biler arap harfleriyle yazılar oluyor ben kesip atıyorum.
Bazılarında haç ya da göz gibi resimler var.
Birkaç arkadaşım resimli minare ve camiili hatta kabeli seccade kullanmamamı söylemişti hem hürmetsizlik hem de çeşitli gizli figürlerin varlığından dolayı.
Hatta desenli olanlar dikkati dağıtır dediler evet hep namaz kılarken takılırdı gözüm hepsini değiştim el işlemeli olanları bile :40:

Back