Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam arkadaşlar
haftaya ek gıdaya geçicez artık..çok heyecanlıyım çook:1rolleyes:
merak ettiklerim sebze çorbası için buharda mı pişirilmesi gerekiyor?içine irmik mi pirinç mi atılacak?ceviz verilebilir mi?
gaz problemi olduğu için mevsimden elma,brokoli vs veremicem(verseem ne olur ki:jeyyar:)bunun yerine kavanoz maması versem olur mu ki?
selam arkadaşlar
haftaya ek gıdaya geçicez artık..çok heyecanlıyım çook:1rolleyes:
merak ettiklerim sebze çorbası için buharda mı pişirilmesi gerekiyor?içine irmik mi pirinç mi atılacak?ceviz verilebilir mi?
gaz problemi olduğu için mevsimden elma,brokoli vs veremicem(verseem ne olur ki:jeyyar:)bunun yerine kavanoz maması versem olur mu ki?
ben kızımın yemekleri için bebek robotu aldım onda hazırlıyorum buharda
ama çorba yı normal tencerede yapiyorum buharda pişirmiyorum
çorbaların içine genelde 1 kaşık irmik koyuyorum ben
bazen değişiklik olsun diye pirinç ekliyorum ama genelde irmik
cevizi 7aydan sonra meyve pürelerine koymaya başladım
meyve püresinide bebek robotunda hazırlıyorum cevizi ve ayıretten bademi çektim rondoda öyle meyve püresine karıştırıyorum
elma, brokoli gibi şeyleri ben veriyorum
kavanoz mamasını eğer biyere gidiceksem yanımda bulundurmak için alıyorum evdyesem kullanmıyorum
buharda pişmesi daha sağlıklı ama şart değil tabi..doktor bana ağzı kapalı olarak pişir dedi.ben buharda yapıyorum.sadece sebzeyle hazırlıyorum ama biraz pirinç ya da irmik deneyeceğim.ceviz hemen verilmiyor.elma değilde brokoli çok gaz yapıyor oğluma.kavanoz maması sadece biyere gittiğim zaman kullanıyorum bende.taze taze hazırlamak daha iyi..bu arada ek gıdaya ilk başladığın zaman bir süre ne verirsen çıkarıyor bilgin olsun..