• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sebze ve et yemesi icin ne yapabilrim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba
2.5 yasinda bir kizim var suan 12 kilo . yemekle hic mi hic arasi yok.
sevdigi birkac birsey var. en basta pilav geliyor ,sonra balik ,yogurt, kuruyemis , elma ve salatalik
surekli bunlari yiyor. sebze ve et yemiyor , baklagil asla agzina koymuyor.
sebze corbalari yapiyorum aglaya aglaya bagira cagira yediriyorum. benimde psikolojim
bozuldu yemek yapasim gelmiyor artik ne yapsam yemicek zaten deyip yapamiyorum hicbirsey
sarelleli ekmek bile yemiyor ya cocuk muz yemiyor. halbuki cok lezzetli bir meyve.
ben nasil yedirebilirim. acaba direk suyunumu sikp zorla icersem diyorum
cok sasmis bir haldeyim kizlar bana bir akil verseniz????

Son düzenleme:
Merhaba
2.5 yasinda bir kizim var suan 12 kilo . yemekle hic mi hic arasi yok.
sevdigi birkac birsey var. en basta pilav geliyor ,sonra balik ,yogurt, kuruyemis , elma ve salatalik
surekli bunlari yiyor. sebze ve et yemiyor , baklagil asla agzina koymuyor.
sebze corbalari yapiyorum aglaya aglaya bagira cagira yediriyorum. benimde psikolojim
bozuldu yemek yapasim gelmiyor artik ne yapsam yemicek zaten deyip yapamiyorum hicbirsey
sarelleli ekmek bile yemiyor ya cocuk muz yemiyor. halbuki cok lezzetli bir meyve.
ben nasil yedirebilirim. acaba direk suyunumu sikp zorla icersem diyorum
cok sasmis bir haldeyim kizlar bana bir akil verseniz????

kan değerlerine bir baktır canım belki çinko ve demir eksikliği olabilir ,belki de huyu öyledir ,benim kızım şuan 14.5 aylık ve doğduğundan buyana iştahsız,yaşıtlarına oranla ufacık,aylardır 8.5 kilo bir gram bile almıyor artık,yemek yedirmek için yapmadığım şry yok,üstelik daha pütürlüye bile geçemedik ,herşeyi blenırlayınca yiyor,insanın sevdiği hiçbişey mi olmaz ,benim kızımın sevdiği ,severek yediği hiçbişey yok ,çok yorucu oluyor öğünlerimiz,eti de sebzeyle pişiriyorum ve blendırdan geçiriyorum böyle yaptığım için demir eksikliği hiç olmadı ,sadece çinko eksikliğimiz vardı bir iki ay önce gerçi artık yoktur takviye aldığı için ,işte böyle arkadaşım bu minişler büyüyene kadar biz yemek öğünlerinde bin parçaya ayrılacaz ,allah kolaylık versin bizim gibi bebişleri olana

benim oğlumda ocak 2009 doğumlu oda pek nadir şeyler yer yoğurt sevmez yoğurt çorbası yaparım ek besine geçtiğimizden beri yoğurt çorbası yapmaktan midem bulanıyo :( mesela benim oğlumda et yemez kıyma kavurduğum zaman yer sebzeleride genelde mücver tarzı yaparım mesela ıspanak sevmezdi ben çorba yapıp blendırdan geçiriyodum biberona koyup süt niyetine veriyodum benimki tam süt delisi hani bıraksam 1 lt içer günde 500 ml veriyorum mesela et yemiyosa kıymayı çorbalarına koy sebze hangi sebze olursa hemen doğra içerisine soğan,yumurta,un koy köfte gibi yapıp kızartada bilirsin fırınada atabilirsin ben öyle yapıyorum hep oyunlarla hani hasret kaldı sofradan 5 lokma yesinde kalksın toplamda en fazla 4 lokma yer kalkar bizde 15 kiloyuz boyumuzda en son 89 cm di :59:

bak benim oğlum birkaç önce sarelleli ekmek yemezdi şimdi yiyiyor ben muzu ezip gece sütüne koyarım benimkide muz yemezdi sevmezdi ama şimdi tabağa doğruyorum elinede çatalı veriyorum öyle yer ama muzu ısırarak yemez :19: farklı meyveler dene bizimki şimdi şeftali ve karpuza bayılıyor mesela ben kurabiye yaparım oğlumla dolaba koyarım o her atıştırmalık istedinde gider dolabı açar çıkarıp yer özellikle farklı kalıplarda yaparsan hoşuna gider belki iştahsız çocuk çok zor benim oğlum ilk ayında çok güzel kilo aldı sonra emmek istemedi kaç ay ayakta emzirdiğimi bilirim :84: hala öyle sen ama bi doktora götür kan tahlili yaptır ben ğlumu götürdüğümde hiçbir sorun yok kendisi yemiyo demişti gerçi benim eşimde küçükken böyleymiş genetik bizimki:84::84::84:

kan değerlerine bir baktır canım belki çinko ve demir eksikliği olabilir ,belki de huyu öyledir ,benim kızım şuan 14.5 aylık ve doğduğundan buyana iştahsız,yaşıtlarına oranla ufacık,aylardır 8.5 kilo bir gram bile almıyor artık,yemek yedirmek için yapmadığım şry yok,üstelik daha pütürlüye bile geçemedik ,herşeyi blenırlayınca yiyor,insanın sevdiği hiçbişey mi olmaz ,benim kızımın sevdiği ,severek yediği hiçbişey yok ,çok yorucu oluyor öğünlerimiz,eti de sebzeyle pişiriyorum ve blendırdan geçiriyorum böyle yaptığım için demir eksikliği hiç olmadı ,sadece çinko eksikliğimiz vardı bir iki ay önce gerçi artık yoktur takviye aldığı için ,işte böyle arkadaşım bu minişler büyüyene kadar biz yemek öğünlerinde bin parçaya ayrılacaz ,allah kolaylık versin bizim gibi bebişleri olana
Turkiyeye donunce ilk isim kan degerlerine baktirmak demirden emin degilim ama cinko eksikligi
oldugunu dusunuyorum cunku saclari uzamiyor. burda yaptiramiyorum hem iletisim cok zor hemde
yorumlamalari farkli. 1 ay kadar sonra donme ihtimalim var. o zaman ayrili herseyine baktirayim diyorum. benimki 1 yasina kadar o 6 aylik surecte guzel yerdi. 5 ogun yedirirdim.
ama simdi 1 ogunu adam gibi yemiyor. cok uzuluyorum. bende stresten deli gibi yemeye basladim.
simdi birde bogazi ihtihaplanmis. offf daha beter kesildi.
benim oğlumda ocak 2009 doğumlu oda pek nadir şeyler yer yoğurt sevmez yoğurt çorbası yaparım ek besine geçtiğimizden beri yoğurt çorbası yapmaktan midem bulanıyo :( mesela benim oğlumda et yemez kıyma kavurduğum zaman yer sebzeleride genelde mücver tarzı yaparım mesela ıspanak sevmezdi ben çorba yapıp blendırdan geçiriyodum biberona koyup süt niyetine veriyodum benimki tam süt delisi hani bıraksam 1 lt içer günde 500 ml veriyorum mesela et yemiyosa kıymayı çorbalarına koy sebze hangi sebze olursa hemen doğra içerisine soğan,yumurta,un koy köfte gibi yapıp kızartada bilirsin fırınada atabilirsin ben öyle yapıyorum hep oyunlarla hani hasret kaldı sofradan 5 lokma yesinde kalksın toplamda en fazla 4 lokma yer kalkar bizde 15 kiloyuz boyumuzda en son 89 cm di :59:
canim benimki suan 12.5 kg boy 91cm seninki 15 ise bence uzulme. ustelik benimki ocak dogumlu
kiyma agzina koymaz kofteyi bir donem yiyordu ama artik yemiyor corbanin icine atsam onlari bulup agzindan atiyor . yut iste gitsin diyorum ama yok . zaten sebzeler Defnenin can dusmani.
bugun ispanak pisirdim ne mumkun yogurtladim filan ama yok. ben oturdum yedim bir guzel.
oda sade yogurt yedi kalkti. sonra 4-5 kasik pilav ve 10 tane kadar patates kizartmasi
sonra 3-4 avuc patlamis misir yedi ve yatti suan bunlar aksam yemegi iste.
olucem kahrimdan. ne yapicami bilmiyorum. aklima yemek de gelmiyor inanki . onu yapayim diyorum
nasil olsa yemez kalsin diyorum bunu yapayim diyorum yine yemez diyorum. inanki yarin ne pisirsem bilmiyorum. iyiki krese gidiyor yoksa ben kafayi yerdim.

Aynı sorun bizde de var sebze- bakliyat-et yemez pilav makarna çorba yiyor sadece. Köfteyi yeni yeni patates püresiyle yediriyorum. Sebzeleri de kremalı çorba yapıp yediriyorum sende öyle dene istersen içinde süt olunca sebzelerin tadını almadan yiyor. Ama dün ilk defa semizotu çorbasını domatesli soğanlı yaptım püre şeklinde yedirdim. Değişik şekilde deneyerek yedirmeye çalışıyorum kolay gelsin hepimize..

ben sebzeleri fırında türlü yapınca oğlum çok çok seviyor
papates,patlıcan,kabak ,biber ,bezelye elime ne geçerse küçük dilimlere bölüp borcama koyuyorum
içine kıyma veya tavuk ta koyyorum
üstünede salçalı sarımsaklı sos döküp fırında pişiriyorum
bu şekilde iyi yiyor bizimkisi

bakın birgün fırında yemek yaptım bizim için
bir de oğlum ayır bir tabakta yemek koydum
oğlum babasının tabağındakileri yedi
baktımki bizim yemeklerimize özeniyor
bende artık ona özgü ayrı yemek yapmıyorum
normal kendimiz içn yaptığımız yemeklerden onada yediriyorum vede iyi yiyor
çocuklar bizleri örnek alıyor ve bizim gibi yemek istiyorlar
mesela aakşam meyve hazırlarken oanda bir tabak veriyorum kendi başına yiyor
bırakın döksün kirletsin önemli olan yemeleri değilmi.

bizde durumlar böyle

ukalalık yapmak istemem ama zaten yazmışsın... bağıra çağıra yedirmeye çalışıyorum diye... size naçizane tavsiyem sabiha paktuna'nın çocuklarla doğru iletişim isimli kitabını edinmeniz... umarım yanlış anlamadınız... bilmediğimiz ve öğrenecek okadar çok şey varki... bende okudukça görüyorum bunu.. sevgiler...

yok canim niye yanlis anliyim haklisin bagirmadan yedirmek lazim
iste kendimize hakim olamiyoruz bu aralar saldim zaten amanda saglikli beslensin demiyorum
ne yerse diyorum bugun sabahtan beri 2 pogaca geveledi. aksam makarna yaptim yedi
yine ne sebze nede et
bugun tavuk yemegiyle ezogelin corba yapmistim agzina surmedi
hee birde bugun 1 tane minik tavuk baget pisirdim onu yedi

yarinda kabak dolmasi yapmak istiyorum ama onuda yemez herhalde
bir mucize olsada yese ya corbada ne yapicam bilmiyorum
burdada hersey bulunmuyor

Back