Bebek Beslenmesi Sebze püresi ve blender

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim 5.5 aylık. Sebze püresi vermek istiyorum. 1 havuç, yarım patates, biraz pirinci haşladım 2 bardak su ile. Ama neyde eritcem , kıvamı nasıl olacak karar veremedim. Süzgeçten geçirsem çok mu koyu pütürlü olur? Blenderdan geçirsem de vitaminleri mi gider? Sizce en uygunu nasıl? Siz nasıl hazırlıyosunuz sebze pürelerini? Veya daha sulu mu başlıyosunuz?
Bir de erken mi sebze püresi için. Kilo alımı iyice yavaşladı gibi ondan vermek istedim. Bir de ishaline faydası olur belki diye. Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

canım sebze için erken bence .birde blendirdan geçirebilirsin vitamini gider diye birşey yok .iyice ezilmeli çok küçük daha yavaş yavaş alıştır pütürlüye sebze yapcaksanda az az ver birden yüklenme ve 6.ayına kadar patates koyma bence çünkü rahatsız edebilir benim oğlumda öyle olmuştu .biraz çorba kıvamında verki yavaş yavaş alışsın .pütürlüyede 6.aydan sonra yavaş yavaş geçersin .eline bisküvi ver önce kemirsin :)çok seviyolar pütürlüye böylece başlamış olur .şuan ağırlıkta meyva püresini hiç korkmadan blendırdan geçirerek verebilirsin yada cam rendede hzırlayabilirsin .yoğurt verebilirsin ilk böyle başla

Biraz acele ettim sanırım haklısın. Bizim yoğun gaz problemimiz de devam ediyor, çocuğu iyice beter etmeyeyim dimi. Sadece tadına baktırayım bari. Haşlamıştım çünkü :)
Yoğurdu da laktozsuz sütten yapmam gerekiyor inşallah tutturabilirim. Kilo alımımız yavaşlayınca insan endişeleniyor doğal olarak. Emmelerimiz çok nazlı. Çocuk saatlerce aç kalıyor diye üzülüyorum bazen.
Elma suyuna başlamıştık, püresine başlayalım o zaman. Cam rende ile yapıyorum blender vitaminini azaltır diye. Onda da çok pütürlü oldu amasya elması. Sanırım başka elma denemek lazım.

evet ben o elmadan hiç yedirmedim oğluma çünkü sert oluyo cam rendede 5.5 ay ek gıdaya başlama zamanı için iyi bi zaman ama dediğim gibi yap canım .hele birde gaz problemi varsa patatesi biraz geç ver.sulu yap şimdilik çorbalrını .ben hiç meyva suyu vermedim hep püe şeklinde yedirdim meyvalarını sende püre şeklinde yedirebilirsin bişe olmaz elma yeterki sert olmasın şimdi yaz hermeyva raahtlıkla bulunuyor şeftali muz kayısı blendırdan geçir ver kilo alımı düzelir mrak etme bazen bir dönem bebeklerde duruyo bu kilo durumu sonra düzeliyor .

Tamam öyle yapayım canım. Kilo alımımız uzun zamandır yavaş, ek gıdalarda da sorun yaşayabiliriz diye biraz tedirgin oldum. Ek gıdalara geçince de kilo alımı iyice yavaşlıyomuş doğru mu ?

Bir de pirinç unu aldım ishali için faydası olur diye, yoksa faydası sanırım yok onun da. Sürekli vermeyi düşünmüyorum. Su ile yapıp vercem, süt kullanamıyoruz çünkü.

Cam rende mi kullanmıştın elma için? Pütürlü bir elma vardı ,tamamen eziliyor cam rendede ama ondan azıcık suyuna ilave edeyim dedim boğazına kaçtı. Ben denedim içtim hakkaten de boğazına kaçıyor insanın. Denemek lazım demekki elmaları teker teker.

sert elma tabiki cam rendede hiç bir anllamı olmaz çocuk onu yiyemez helede 5 .5 aylık bebek için zor olur cnım sen en iyisi hepsini blendırın vitamin öldürdüğü düşüncesi bence çokkk yanlış bir düşünce bu benim fikrim tabi pirinçunu olarakda hazır kaşık maması olarak su il hazırlananlar var sütlü pirinçli yada pişirilen lezzetler var pirinç unlu onlardan alıp yapabilirsin bir güzel yer bebişin seviyo bebekler onları ek gıdaya geçen bebeklerde kilo alımı düzenli yedikleri sürece daha güzel artar en azından benim oğlumda öyle oldu zayıflamadı aksin kilo aldı

susaden, muz verilebileceğininden bahsetmişsin... 5.5 aylık bebekler için erken değil mi?

bir yerde duymuştum: bebeklere sebze ve meyvelerin suyunun değil püresinin verilmesi gerektiği anlatılıyordu. çünkü pürede kalori daha fazlaymış.

evet canım erken ben örmek vermek istemiştim yani muzda arada kaynamış kendi oğlumdan esinlenmişim en erken 6 aylık başlanmalı muza .yanlışı düzeltelimki yanlış bilgilendirmeyelim saol canım uyardığın için

Bugün itibariyle elma püresini vermeye başladım. Biraz katı gbiydi ama yedi maşallah. ıçinde süt olan mamaları malesef veremiyoruz bebişimize. Pirinç unu ile elma suyunu da karıştırıp verdim, çok azıcık yedi; belki ishaline faydası olur diye ama az önce yine uykusundan uyanıp kakasını yaptı. Ya tüm gün benim gibi sürekli kakasını yapan bebişi olan var mı ? Emmekten daha çok kakasını yapıyor.
Kilo alımı bu ay 350 gram gbi birşey olacak heralde. Ek gıdalardan ümit ediyorum. ınşallah dediğiniz gibi kilo alımı iyileşir. Çocuk sürekli aç gibi. Elini yiyor. O da olmadı benim çeneme saldırıp resmen emiyor. Hep uyku arasında emdiği için mi doymuyor acaba?
Ben çok üzülüyorum böyle sürekli aç gibi etrafa saldırmasına. Şimdi de tişörtünü yemeye çalışıyor büyük bi mücadele ile...

bebek robotları var
eğer imkanin var ise bitane al derim
çok kullanışlı ve pratik oluyor
bebeğinin yemeklerini tam kıvamında yapabilirsin

benim dotorum rondoyu kesinlikle yasakladı, ben çatal veya tel süzgeç kullanıyorum. ama ben 6 aylıkken başladım.cok fazla ince olursa sonradan yutma problemleri olabiliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…