Bebek Beslenmesi sebze çorbası hakkında yardım lütfennn!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
kızlar,ek gıdaya geçeli bir ay oldu.verdiğim herşeyi yiyor çok şükür kızım.özellikle sebze çorbasına bayılıyor..(az önce bir kaseyi hüpletti zaten :teytey::teytey:)buraya kadar herşey süper de,çorbasını çok az malzemeden de yapsam artıyor.bir küçük patates,çeyrek havuç ve bir çeşit sebzenin azıcığını koyuyorum.az biraz da makarna veya pirinç.elime alsam avucumu doldurmaz yani.bir de organik alıyorum hepsini.artıyor hep.dökmeye de kıyamıyorum.ertesi güne saklasam içim rahat etmiyor taze değil diye.sakın sen iç demeyin içime fenalık geldi onun çorbalarını içmekten.zaten yedirirken öyle böyle dökülenleri yalamaktan bayıldım yani napcam ben bu işi???:uhm:

Merhaba canım, öncelikle evladını yüce Rabbim sizlere bağışlasın. Benimde oğluma uyguladığım önceleri senin anlattığın gibiydi fakat büyüklerimden ve doktorumdan aldığım bilgiye göre ve zamanlada kendimce fikirlerlede yaptıklarımı anlatayım uygulayıp uygulamamak sana kalmış güzelim. a.s Çocuğuna hergünde sebze çorbası vermiyorsundur tahminim, arada sebze arada tarhana vs vs. Ben kendimize ne çorbası yapıyorsam onada ondan veriyordum ve yiyebileceği kadar koyuyordum. Artık onu tahmin edebiliyordum. Oğlum (şu an 5,5 yaşında) çok küçükken tuz eklenmiyordu bende çorbamı yapıyordum tuzunu eklemeden ve onunkini ayırdıktan sonra kendimiz için tuzunu baharatını ekliyordum. Onun artanınıda çorba içeceğim kendi tabağıma ekliyordum. Kendi yaptığımı seninle paylaştım. Sana kolaylıklar diliyorum canım benim... Sevgiyle kal...gamyoncuiremsu

ben çok nadir de olsa fazla yapınca ertesi gün de içiriyorum. veya komşunun bebeğine veriyorum.ama genelde artmayacak şekilde yapıyorum.

cnm buzdolabına koyunca ertesi gün vermekte bir sakınca yokmuş
ben ertesi gün de veriyorum şahsen

Ben öğlen yapıyorum çorbasını. Önce çok az tabağına alıyorum. Yerse ne ala azar azar tabağına alıyorum. Beğenirse tenceredekini dolaba koyup akşam yediriyorum. Beğenmezse ki oğlum çok boğazsız genelde yemiyor tencereyle beraber karşı komşunun oğluna servis

canım bizlerde verdik zamanında serbze çorbası ilk zamanlar artanı döküyordum mecburen sonra iki gün yedirdim hiç birşey olmaz iki gün yedir sonra başka çorba ver ben iki günde bir çorba degiştiriyorum hala

bende sebzeyi haşladıktan sonra yarısını blender'dan geçirip yediriyorum kalan yarısını blender etmeden cam kavanoza koyup dolaba koyuyorum ertesi günde onu çekip veriyorum iki gün aynı çorbayı yediriyorum

valla kızlar ben 3 günde bir yapıyorum. benim yaptığım miktar tam 3 cam kavanozluk oluyor hemen blenderdan geçirip buzdolabına koyuyorum bi kavanozu bi günde yiyor. yavaş yavaş akşam yemeği de sebzesinden vermeyi düşünüyorum böylece 2 kavanoz bi günde tüketilmiş olcak. diğeri ertesi güne artar artık. fakat malzemeyi biraz arttırırım 2 günlük 4 kavanozum olur diye düşünüyorum. her gün taze yapamam çalışıyorum.

ben de küçük patates yarım havuç ve biraz sebzeden haşlayarak yapıyorum ama yine de artıyor, henüz öyle çok çok yemiyor, yeni başladık ek gıdaya. ben hazırladığım çorbayı 24 saat içinde tüketiyorum. şöyle ki: bi kısmını biraz sulandırıp o an yediriyorum. bi okadar da 24 saati dolmasına yakın yedirmek üzere ayırıyorum. ertesi güne bıraktığın çorba, aynı saatlerde verirsen 2 günlük değil sadece 24 saatlik oluyor. geri kalan kısmını da kendim uydurduğum şekilde, soğan, un, süt ekleyerek eşimle akşam yemeğinde yiyeceğimiz çorbayı hazırlıyorum. gayet de güzel oluyor, ikimiz de bayılıyoruz. tavsiye ederim.. hem patatesle havuç yanına farklı sebzeler kullanıyorum her defasında . tadıda değişmiş oluyor biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…