Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesisebze çorbalarının tadını güzelleştirmenin bir yolu var mı??
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım 5 buçuk aylık.. sebze çorbalarına başladım.. ilk önce patates havuç pirinç verdim. bikaç gün sonra kabak ekledim daha sonrada brokoli... hepsini haşlayıp blenderdan geçirerek yapıyorum. tadı gerçekten kötü oluyor. hele en son brokoli koyduğumu hiç sevmedi. öğürdü resmen yavrum ilk verdiğimde. oyunla şarkıyla biraz yedirdim ama tadı kötü olan bişeyide bu kadar zorlamak istemiyorum. sizler çorbaları nasıl yapıyorsunuz? bebekleriniz yiyormu? tadını güzelleştirmek için ne yapabilirim??
canim tavuk suyu koy.piyasad olanlardan istemiyorsan kendin tavuk suyu kaynat hazirla..kezzetli olur..bu sorun yakinda benimde basima gelecek..benim bebegim daha kati gidaya gecmedi ama ben normalde evde yaptigim her yemege nerdeyse hazir bulyonlardan koyuyorum ama burdakiler biraz farkli toz seklinde katkisiz boyasiz dogal ve organik..inan bunlardan kullanmazsam yemekelr lezzetli olmuyor :)
canim tavuk suyu koy.piyasad olanlardan istemiyorsan kendin tavuk suyu kaynat hazirla..kezzetli olur..bu sorun yakinda benimde basima gelecek..benim bebegim daha kati gidaya gecmedi ama ben normalde evde yaptigim her yemege nerdeyse hazir bulyonlardan koyuyorum ama burdakiler biraz farkli toz seklinde katkisiz boyasiz dogal ve organik..inan bunlardan kullanmazsam yemekelr lezzetli olmuyor :)
tavuk ve et suyu için daha erken diye düşünüyorum... şöyle 6. ayını doldursun en azından diye bekliyorum. daha 1 - 1.5 ay var yani. bende kendi yaptıklarıma koyarım ama artık kendim yaparım bebeğe verirken ne kadar yokda deseler illaki vardır katkı madddesi yoksa nasıl dayanıcak
5.5 aylık bebek için erken değil mi çok hafif çorbalarla başla acele etme o hazırladığın çorba 7 aylık bebeklere göre hele de et falan ekleme daha çok küçük
canım içine irmik koyarsan daa lezzetli olur, hafif şekerli tat eminim bebeğininde hoşuna gidecektir. yada un kavur biraz sonra yaptığın yani blendırdan geçirdiğin çorbayı kavurduğun unun içine yavaş yavaş karıştırarak dök ki topaklanmasın. öyle dene. öyle de lezzetli olur. ek gıdaya geçiş uzun ve zor bir süreç kolaylıklar gelsin ...
tablet et sularını nasıl verebiliyorsunuz bebeğe içinde ne olduğu belli olmayan saçma sapan bişey o ben ağzıma sürmem kaldıki bebeğe vericem eti kendim kaynatıp yapıyorum onu veriyorum verilir mi o ya...
kızım 5 buçuk aylık.. sebze çorbalarına başladım.. ilk önce patates havuç pirinç verdim. bikaç gün sonra kabak ekledim daha sonrada brokoli... hepsini haşlayıp blenderdan geçirerek yapıyorum. tadı gerçekten kötü oluyor. hele en son brokoli koyduğumu hiç sevmedi. öğürdü resmen yavrum ilk verdiğimde. oyunla şarkıyla biraz yedirdim ama tadı kötü olan bişeyide bu kadar zorlamak istemiyorum. sizler çorbaları nasıl yapıyorsunuz? bebekleriniz yiyormu? tadını güzelleştirmek için ne yapabilirim??
doktorumuz bir çorbayı bir hafta dene demişti yani çocuk yeni tadlara alışık olmadığı için 10 gün sonra ancak alışıyor.. önce patates havuç bir hafta sonra patates havuç kabak,daha sonra patates havuç ve mevsimine göre ne varsa (pırasa,karnabahar,ıspanak )sevmiyorsa bir tane bebe bisküvisi koyabilirsin
Kabak dediğiniz bal kabağı mı bilmiyorum ama ben bal kabağı koyuyorum...Hepsini rondoladıktan sonra bi çay kaşığı irmikle pişiriyorum tatlı gibi oluyo..Benim ki gene yemiyo hoş ama kaşığa tepkisinden tadından dolayı değil...
aslında irmikli bal kabağınıda seviyor bebekler bende zar zor yedirmeye çalışıyorum az önce muhallabi yaptım muzuda katı mevye sıkacağından geçirdim çok güzel bir kıvamı oldu muhallebiyle karıştırınca harika oldu tadı benim bile yiyesim geldi ama tabii benim kızım 6-7 kaşık yedi ve bıraktı ben hiç zorlamıyorum mızmızlanınca bırakıyorum bende muzlu muhallebiyi biberona döktüm üzerine de 30 ml mama ve biraz su biberondan içebilecek kıvamda oldu kızıma içirdim çok güzel içti böylece muzlu muhallabi çöpe gideceğine bi şekilde kızımın karnına gitmiş oldu .....
kızım 5 buçuk aylık.. sebze çorbalarına başladım.. ilk önce patates havuç pirinç verdim. bikaç gün sonra kabak ekledim daha sonrada brokoli... hepsini haşlayıp blenderdan geçirerek yapıyorum. tadı gerçekten kötü oluyor. hele en son brokoli koyduğumu hiç sevmedi. öğürdü resmen yavrum ilk verdiğimde. oyunla şarkıyla biraz yedirdim ama tadı kötü olan bişeyide bu kadar zorlamak istemiyorum. sizler çorbaları nasıl yapıyorsunuz? bebekleriniz yiyormu? tadını güzelleştirmek için ne yapabilirim??[/QU
canım kabak verme mevsimi değil ki hepsi hormonlu....
Benim oğlum da tatlı şeyleri yiyo sebze çorbalarını yemiyo hiç bi şekilde tavuk suyu yada irmik koy içine değişik bi tat veriyo o zaman yer belki :) benimki hiç bisekilde yemiyo ama:)
benimkide pek sevmez sebze çorbasını ama ben havucu içine biraz fazla koyuyorum.doktor ek gıdaya geçtiğimde çorbaya arasıra unu yağda kavur kat demişti.kokousu daha güzel geliyor bana .az önce içirdim kuzum hepsini içti çorbanın.sizde deneyin isterseniz.belki öyle severler bebişleriniz.
süpersiniz arkadaşlar 1. bebeğimde bunları bilseydim biraz iştahlı olurdu belki bakalım ikinciye kısmetmiş yer inş 5 aylık oldunğnda başlıycam tek tek deniycem sever mi bakalım