Seboreik dermatit mücadelesi .çare bulan var mı kızlar?

bebeklinick

Zorla değilse bile zorbadır güzellik😉
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
27.406
39.560
Canımız tıbbımız bilimimiz öyle gelişti ki ne kansere ne Alzheimer'a ne demansa ne egzamaya ne saç dökülmesine hiç bişey çare bulamadı. Çünkü çok gelişti bayağı gelişti gerçekten...

Neyse neye isyan ediyosam bende..

Kızlar seboreik dermatitim var
Saçımda değil göğüs aramda.

Bir buçuk yıldır hiç geçmedi
Kortizonlu kremler elma sirkeleri hatta hocaya gittim okudu🤣🤣🤣yine iflah olmadı

Yaz geldi terlemeye başladım yine kudurdu ....pamuklu giyiyorum ....süreklide borik asitle siliyorum doktor verdi....
Ama ama ama işte yaz geldi yine kudurdu coştu . 🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤göğüs arasında benimki..saçta degil🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

Çare bulaniniz var mı?

Son düzenleme:
bulamadım ben de ama denedim desem yalan olur, zilyon çeşit şampuan kullanmak dışında.
ama benimki kafada saçlı deride.
bir ara çok araştırma yapmıştım yalnız. hem yerli hem yabancı sitelerde.
mevzu dönüp dolaşıp glutensiz beslenmeye gelmişti.
bi de tabii tüm mayalı yiyeceklerden, kızartmalardan uzak durmak lazımmış.
aslında seboreik dermatitin besin alerjisi kaynaklı bir rahatsızlık olduğunu öğrenmiştim.
bağırsakta emilimi olmayan bazı besinlerin yarattığı sorun falan.
şu anda sen nasıl besleniyorsun bilmiyorum tabii.
eğer denemediysen glutensiz beslenmeyi deneyebilirsin canım.

bunların dışında ben de başlığı takipteyim. belki çare bulmuş olan çıkar.
rahmetli kolsuz agop bile çözüm bulamamış bu belaya ya, biraz zor.

bulamadım ben de ama denedim desem yalan olur, zilyon çeşit şampuan kullanmak dışında.
ama benimki kafada saçlı deride.
bir ara çok araştırma yapmıştım yalnız. hem yerli hem yabancı sitelerde.
mevzu dönüp dolaşıp glutensiz beslenmeye gelmişti.
bi de tabii tüm mayalı yiyeceklerden, kızartmalardan uzak durmak lazımmış.
aslında seboreik dermatitin besin alerjisi kaynaklı bir rahatsızlık olduğunu öğrenmiştim.
bağırsakta emilimi olmayan bazı besinlerin yarattığı sorun falan.
şu anda sen nasıl besleniyorsun bilmiyorum tabii.
eğer denemediysen glutensiz beslenmeyi deneyebilirsin canım.

bunların dışında ben de başlığı takipteyim. belki çare bulmuş olan çıkar.
rahmetli kolsuz agop bile çözüm bulamamış bu belaya ya, biraz zor.
Aşırı sinirim bozuluyor

bilmez miyim.... benim de yeni yıkanmış kafam hatır hatır kaşınır durur sanki bitliymişim gibi.

glutensiz bir hafta geçirmeyi dene bi canım. bakalım işe yarayacak mı.

bilmez miyim.... benim de yeni yıkanmış kafam hatır hatır kaşınır durur sanki bitliymişim gibi.

glutensiz bir hafta geçirmeyi dene bi canım. bakalım işe yarayacak mı.
Glutensiz nasıl beslenirm diye araştırdım da kuzu .içerik okumayı bilmek glutensiz şeyler bulmak çok zorlayıcı değil mi sence de .

Glutensiz nasıl beslenirm diye araştırdım da kuzu .içerik okumayı bilmek glutensiz şeyler bulmak çok zorlayıcı değil mi sence de .

aslında zor değil ya. yazarken hatırladım zayıflamak için bundan 7-8 sene önce yapmıştım ben bi 6 ay glutensiz beslenme. çavdar unu alıp ekmek yapmaya çalışmıştım ama korkunçtu tadı tavsiye etmiyorum :KK70:

ekmek yerine yeşilliğe domatese salataya abanırsan pek de sorun olmaz. zaten yaz geldi bol bol yeşillik var her yerde. bi dene derim.

Kardeşimin kafa derisinde de var ya, çok iller bişey gerçekten. İltihap iltihap oluyor resmen. Şampuan konusunda da Bunun için önerilen şamşuanların bir çoğunu denedi Ama ona en iyi gelen yöntem sürekli şampuan değiştirmek. Aynı şampuanı sürekli kullandığında bi değişiklik olmuyor çünkü. Şampuan değiştikçe sanırım bu rahatsızlıkta bi şok etkisi yaratıyor uzun vadede çözüm değildir ama kısa vadede rahatlatıyor

Kardeşimin kafa derisinde de var ya, çok iller bişey gerçekten. İltihap iltihap oluyor resmen. Şampuan konusunda da Bunun için önerilen şamşuanların bir çoğunu denedi Ama ona en iyi gelen yöntem sürekli şampuan değiştirmek. Aynı şampuanı sürekli kullandığında bi değişiklik olmuyor çünkü. Şampuan değiştikçe sanırım bu rahatsızlıkta bi şok etkisi yaratıyor uzun vadede çözüm değildir ama kısa vadede rahatlatıyor
Benim göğüs aramda var ☹️

Ceviz ilk olduğunda etrafinda yeşil kabuğu alip kaynatıp yara yerlerinize sürmeyi bi deneyin derim. Çünkü benim basimda vardi her sene o ceviz kabugunun disindaki yesil kabuğu komşum getirir ve bende yapip sacimi yikarim. Hem saca güç veriyor hemde yaralarima merhem oluyor. Bi deneyin belki sizde şifa bulursunuz.

Ceviz ilk olduğunda etrafinda yeşil kabuğu alip kaynatıp yara yerlerinize sürmeyi bi deneyin derim. Çünkü benim basimda vardi her sene o ceviz kabugunun disindaki yesil kabuğu komşum getirir ve bende yapip sacimi yikarim. Hem saca güç veriyor hemde yaralarima merhem oluyor. Bi deneyin belki sizde şifa bulursunuz.
Teşekkür ederm benimki göğüs aramda 🙏🙏🙏

Merhaba, bana dermatolog sadece patlıcan, domates gibi yiyeceklerle asitli içecekler içme demişti. Dün güneşten sonra tekrar yüzüm kabardı. İki gündür ekmek yemiyorum, yediklerime dikkat ediyorum yine de oluyor. Stresten demişti. Benim yüzümde çıkıyor maalesef. Önce göğüs ve sırt sonra yüzümde çıktı. Diğerleri geçti ama yüzüm geçmiyor. Alerji testi yaptırmayı düşünüyorum, bazı devlet hastaneleri yapıyormuş. Neyin dokunduğunu kestiremiyorum, daha önce hiç olmadı. 29 yaşında oldu işte geçen seneden beri uğraşıyorum.

Merhaba, bana dermatolog sadece patlıcan, domates gibi yiyeceklerle asitli içecekler içme demişti. Dün güneşten sonra tekrar yüzüm kabardı. İki gündür ekmek yemiyorum, yediklerime dikkat ediyorum yine de oluyor. Stresten demişti. Benim yüzümde çıkıyor maalesef. Önce göğüs ve sırt sonra yüzümde çıktı. Diğerleri geçti ama yüzüm geçmiyor. Alerji testi yaptırmayı düşünüyorum, bazı devlet hastaneleri yapıyormuş. Neyin dokunduğunu kestiremiyorum, daha önce hiç olmadı. 29 yaşında oldu işte geçen seneden beri uğraşıyorum.
Cokkk üzüldüm yüzde olması çok daha can sıkıcı

hamurlu gıdalar tüketmiyorum bi kaç gündür, hatta sadece yoğurtla besleniyorum diyebilirim. süt ürünleri, meyve, kahve bir kez içtim, şeker olarak bal. sodyum bikarbonatın iyi geldiğine dair yazılar okudum internette. bir silme çay kaşığı karbonatı kaynar suyla karıştırıp üzerine 1 su bardagı olacak sekılde su koyup içiyorum aç karnına. sabah ve aksam yemeden yarım saat once yapmak gerekıyormus. bilmiyorum, belki o da ıyı gelmıs olabılır suan yuzumde ıyılesme var baya. krem olarak advantan kullanıyorum, zaten baska bır krem ıse yaramıyor. arastırın derım, oyle seylere pek ınanmam aslında ama denemekten zarar gelmez saglık sorununuz olmadıkca. zaten gıdalarda kullanılan bır sey. karbonatın yararlarını okudukca baya sasırdım, doktorunuza da danısabılırsınız.

X