Seboraik dermatit nasıl kurtulucam 😭😭

Kun fe yekunnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
1.234
799
123
Yaklaşık 6 aydır kaşlarimda pul pul dökulme var kaşlarımda çok kalın ve siyah kaşlarımda dökülüyor doktora gittim bir krem verdi kortizonlu olduğu için sürekli kullanmıyorum gerçi kullandgim zaman da etkisi olmadi onu sürünce daha da dökülüyor sanki kaşlarım nasıl geçer bu bela aktardan falan bişey alıp kullanan varmı

stresden uzak durmanız lazım
eczanelerde bunlar ıcın ozel sampuanlar satılıyor onları kullanın
cok baharatlı cok ekşi ve asıtlı seylerden uzak durmanız lazım
her dustan sonra hındıstan cevızı yagı ıle nemlendırebılırsınız

Yaklaşık 6 aydır kaşlarimda pul pul dökulme var kaşlarımda çok kalın ve siyah kaşlarımda dökülüyor doktora gittim bir krem verdi kortizonlu olduğu için sürekli kullanmıyorum gerçi kullandgim zaman da etkisi olmadi onu sürünce daha da dökülüyor sanki kaşlarım nasıl geçer bu bela aktardan falan bişey alıp kullanan varmı
Canım sarımsak sür çok faydasını görürsün

Eşim ataklı dönemlerinde kortizonlu krem kullanıyor 5 gün, sonrasında düzenli olarak her gün bepanthol sensiderm kullanıyo pek atağı olmuyo kremi unutursa oluyo bi deneyin isterseniz.

stresden uzak durmanız lazım
eczanelerde bunlar ıcın ozel sampuanlar satılıyor onları kullanın
cok baharatlı cok ekşi ve asıtlı seylerden uzak durmanız lazım
her dustan sonra hındıstan cevızı yagı ıle nemlendırebılırsınız
10 yıllık evliyim surekli bebek icin tedavi falan oluyorum bu aralar bıraktim ama stres oluyorum ondan hindistan cevizi yaginida denedim elimle bastirmadan surmeye çalişiyorum bile kaşlar elime geliyor

Eğer kuru egzama şeklindeyse aynısefa kremi alın hergün onunla nemlendirin bayağa iyi geliyor. Benim hem saçım da hem kulağım da var. Hatta bi ara dirseğimde çıkmıştı aynı sefa kremi geçirdi, kulağımdakini de sürdükçe hafifletiyor. Saçımdakine bi çözüm bulamadım :(

Eğer kuru egzama şeklindeyse aynısefa kremi alın hergün onunla nemlendirin bayağa iyi geliyor. Benim hem saçım da hem kulağım da var. Hatta bi ara dirseğimde çıkmıştı aynı sefa kremi geçirdi, kulağımdakini de sürdükçe hafifletiyor. Saçımdakine bi çözüm bulamadım :KK43:
Kardeşimde de var aynı bu şekilde. Doktorun yazdığı tonik gibi bir şeyi kullanıyor. Adı psovate. Sizin aynısefa kremi ne marka? Malum çakmaları vardır mutlaka

Kardeşimde de var aynı bu şekilde. Doktorun yazdığı tonik gibi bir şeyi kullanıyor. Adı psovate. Sizin aynısefa kremi ne marka? Malum çakmaları vardır mutlaka
Ya ben fayda etmeyeceğini düşündüğüm için rastgele bir aktardan almıştım. Cemilefendi markası. Ama umduğumdan iyi çıktı. Daha kaliteli güvenilir ürün isterseniz arifoğlundan alabilirsiniz. Kortizollü ilaçlar deriyi inceltip bu rahatsızlığın zamanla daha kötü hale gelmesine sebep olabiliyor o yüzden bitkilsel ürünlerle çözüm bulmak lazım.

İyileşecek birşey değil, egzamanın henüz tedavisi bulunmadı ne yazık ki. 10 yıldan fazladır çekiyorum, saçlarımın çoğunu döktü. Şimdi daha ciddiye alıyorum kendisini.
Katranlı sabun bulun ve kaşlarınıza günlük uygulayın. Katranlı şampuan benim saçıma iyi geldi, atak yaşamıyorum. Kortizollu kremlerin deriyi inceltebileceği söylendiği için artık krem de uygulamıyorum; ki ben tüm saçlı derime o yağlı kalın kremleri defalarca sürdüm çektiğim acıyı biraz azaltsın diye.

Geçmiş olsun inşallah işe yarar. Eşim yıllardır çok sıkıntı yaşadı bu konuda ve 1 yıldır falan çok rahat mutlaka deneyin zaten ilaç değil o krem nemlendirici gurubunda
sağolun birbenbire çıktı 6 aydır daha önce yoktu böyle bişey sanki kepek alip kaşlarima dökmuşm gibi

Eğer kuru egzama şeklindeyse aynısefa kremi alın hergün onunla nemlendirin bayağa iyi geliyor. Benim hem saçım da hem kulağım da var. Hatta bi ara dirseğimde çıkmıştı aynı sefa kremi geçirdi, kulağımdakini de sürdükçe hafifletiyor. Saçımdakine bi çözüm bulamadım :KK43:
Az önce birbaktarı aradım oda aynı sfa kremi ve bir sabun verebiliriz dedi kremin fotoğrafini atarmısniz

İyileşecek birşey değil, egzamanın henüz tedavisi bulunmadı ne yazık ki. 10 yıldan fazladır çekiyorum, saçlarımın çoğunu döktü. Şimdi daha ciddiye alıyorum kendisini.
Katranlı sabun bulun ve kaşlarınıza günlük uygulayın. Katranlı şampuan benim saçıma iyi geldi, atak yaşamıyorum. Kortizollu kremlerin deriyi inceltebileceği söylendiği için artık krem de uygulamıyorum; ki ben tüm saçlı derime o yağlı kalın kremleri defalarca sürdüm çektiğim acıyı biraz azaltsın diye.
Geçmiş olsun sizede saçlarimda yok ama zaten polikistik overim var ondan saçlarım dökülıyor bide kaşlarıma üzülüyorum şimdi

Atak zamanı ketoral ile yıka. Geçer geçmez kes. Bir de fazla inatlaşma bu hastalıkla, görmezden gel stres yapma kaşlarım dökülüyor diye stres yaptıkça artar çünkü

Saç için "head and shoulders clinically proven solutions" şampuan çok etkili. Kaşlar içinde saçı yıkarken göze kaçırmadan kaşlarada uygularsınız.
Bende işe yarayan tek şey bu oldu.

Atak zamanı ketoral ile yıka. Geçer geçmez kes. Bir de fazla inatlaşma bu hastalıkla, görmezden gel stres yapma kaşlarım dökülüyor diye stres yaptıkça artar çünkü
Ketorali saç dökülmem için verdi doktor bana sürekli kullanabilirsin dedi ezc ye sordum şampuan da kortizonluymuş bıraktım kaşlarima deniyim birde

Back
X