• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz infertilite ve sperm allerjisi

BeHappy06

İnanmak başarmanın yarısıdır ^.^
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
142
28
43
Hocam Merhaba, 28 yaşındayım 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. eşimde ve bende hiç bir sorun bulunamadığı için ( hsg, histeroskopi yapıldı sorun bulunamadı.)sebepsiz infertilite denildi. 6 kez yumurtlama takibi yaptırdım ve hiç gebelik olmadığı için doktorum tüp bebek önerdi. 10 yumurtadan 4 kaliteli embriyomuz oluştu ilk transferde kimyasal gebelik yaşadım, sonrasında dondurulmuş embriyo transferi yapıldı ve hiç gebelik oluşmadı. laparoskopi yapıldı bir sorun bulunmadı çok şükür ve doktorum kanda antisperm antikor testi istedi pozitif çıktı, kan pıhtılaşma testim heterozigot çıktı. Aşılama yapalım dedi ancak ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. gebe kalamama ve kimyasal gebelik sebebim antisperm antikor olabilir mi? Tedavisi var mıdır? Bağışıklık sistemim embriyoları öldürüyor olabilir mi? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam Merhaba, 28 yaşındayım 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. eşimde ve bende hiç bir sorun bulunamadığı için ( hsg, histeroskopi yapıldı sorun bulunamadı.)sebepsiz infertilite denildi. 6 kez yumurtlama takibi yaptırdım ve hiç gebelik olmadığı için doktorum tüp bebek önerdi. 10 yumurtadan 4 kaliteli embriyomuz oluştu ilk transferde kimyasal gebelik yaşadım, sonrasında dondurulmuş embriyo transferi yapıldı ve hiç gebelik oluşmadı. laparoskopi yapıldı bir sorun bulunmadı çok şükür ve doktorum kanda antisperm antikor testi istedi pozitif çıktı, kan pıhtılaşma testim heterozigot çıktı. Aşılama yapalım dedi ancak ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. gebe kalamama ve kimyasal gebelik sebebim antisperm antikor olabilir mi? Tedavisi var mıdır? Bağışıklık sistemim embriyoları öldürüyor olabilir mi? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar , yaşınızın genç olması oldukca olumlu bir faktör. Öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır. Başarıyı etkıleyen faktörler bayan yaşı , yumurtaların hazırlandıgı ilaç uygulama safhası ( indüksiyon) , embrıo kalıtesı , laboratuvar kalıtesı , embrıoların rahıme yerlestırme aşaması gıbı bırcok faktordur. Olumsuz tüp bebek denemeleri ve sağlıksız gebelık sonucları durumunda embriolar embrioskop denilen özel sistemlerde takip edilerek hangi aşamada problem var tesbıt edılmelıdır. Embriolar 5. gün e gidilerek embriolara genetik ayıklama metodu(CGH) uygulanarak genetik olarak sağlıklı embriolar rahim içine transfer edilmelidir. İmmünolojik infertilitede( bağışıklık sistemi ile ilgili kısırlık konusu ) sperm ile reaksiyon verebilen antikorlar bazı mikroorganizmalar ya da ilaçlara karşı da oluşabildiğinden kısırlık konusunda klınık olarak önemini yitırmektedır. Dolayısı ıle sizin deneyimli ellerde az önce bahsetmiş olduğum yollardan tedaviniz planlanmalıdır. Bol şans dilerim.

Back