Sebepsiz infertilite sonucu tüp bebek deneyimi

mic13jasmin

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
168
8
316
41
İstanbul
Herkese merhaba,
Bizimkisi artık 7 yaşında olan oğlumun kardeş isyanına kayıtsız kalamadığımız bir tüp bebek hikayesi...
Şuan ben 34, eşim 41 (kere maşallah) yaşlarındayız.
Ekim 2010 doğumlu oğlum 3yaşında “kardeş” demeye, arkadaşlarının kardeşlerinden bahsetmeye ve eve gelen ya da gittiğimiz misafirlikteki bebeklerle oyun oynamaya bayılmasıyla kararımızı verdik ama evdeki hesap çarşıya uymadı. 4 yıl boyunca, yumurta takipleri, klomen, femara gibi yumurta uyarıcılar, ovitrelle gibi çatlatma iğneleri denedikten sonra artık şansımızı ve vaktimizi doldurmuştuk. Bu arada 2017şubat ayında hamile olduğumu öğrendiğimizde çok mutlu olmuştuk ama gelişme geriliği (kan testinde 7haftalık görünüyordu ama ultrasonda 2hafta geriden geliyordu) gösterdiği için öğrendiğimizin 2. Haftasında kendiliğinden ,müdahaleye gerek kalmadan ama baya sancılı olarak düşük yaptım. Hafif bir burukluk yaşatsa da aslında hiç üzülmedim çünkü doğa gerekeni yapmış ve belki de hasta-genetik olarak bozuk embriyodan kurtulmuştu.Hamile kalabiliyorum ,biraz daha bekleyelim derken birkaç ay daha kaybettik.
2017 eylül ayında artık tüp bebek yaptırmanın gerekliliğine inandık. Herkes gibi araştırmalara başladık. Zaten bir çocuğum olduğu için devlet rapor çıkarmıyor, tamamen ücrete tabi bırakıyorlar. Bu yüzden zeynep kamil hastanesinde yaptırmak saçmaydı. Üstelik zeynep kamilde raporlu da ücretli de yaptıracaksanız en az 6-8 ay gözden çıkaracaksınız en kötü ihtimalle.
Elimdeki diğer seçeneklerle görüşmeye gittim ve altunizade bahçeci tüp bebek merkezinde karar kıldım. Bir çok merkez ile hemen hemen aynı fiyattı ama tüp bebekte dünyada ilk 3’te olması seçim yapmamı gayet kolaylaştırdı.6750 tl+500 tl rahim dinlendirme ile 7250 ödedik toplamda. Bu arada ilk görüşmeye gittiğinizde mutlaka fiyatınıza neyin dahil olduğunu mutlaka yazdırın size verdiği kağıtlara. Altını çizdirmeyin kağıtta verdikleri yazıların. Direkt yazsınlar sonradan bizim gibi ek 450 tl muayene ücretini de almaya kalkıştıklarında şoka girmeyin. Neyseki azcık bastırma ile hallettik. Elimize birer tane yapılacak testlerin olduğu listeleri tutuşturdular. Eşimin ki hadi neyse, 3 tane test ama bana; maşallah... döşemişler. Oldu gözler faltaşı.
Erkek için;
Anti hcv(acil serum) ,anti hiv 1-2 ve hbsag serum istendi. Bunlar sağlık ocağında yaptırılıyor 5dk da.
Sıra kadınlardan istedikleri testlerde;
Erkeklerden istediklerinin aynıları,
Anti tpo, prolaktin serum, rubella(kızamıkçık) serum, hemogram tam kan, tsh serum, glukoz tolerans testi (ogtt) bizim bildiğimiz 75 gr şeker yüklemesi, vitamin b12, vitamin d ve amh (anti müllerian hormon)
Bunların yarısını sağlık ocağında yapmıyorlar, o yüzden en iyisi bir devlet hastanesinde kadın doğum doktoruna gidip tatlı dille bu testleri yapmasını rica etmeniz. Ama amh testini yapmıyorlar. Bu test sizin yumurtalık rezervinizi öğrenmeniz içinmiş. Hatta aşağı yukarı kaç yaşında menopoza gireceğinizi bile öğrenebiliyorsunuz. Mecbur özelde yaptırdık ve bahçeci kliniğinde 220 tl ye yaptırdık. Zeynep kamil hastanesinde yapmadılar bu testleri bu arada. Ben bir arkadaşımın yardımıyla başka bir devlet hastanesinde halledebildim. Zeynep kamili raporsuz yani ücretli (2000tl+ilaçlar)seçmememdeki bir neden de insanlara kötü davranmaları( tamam bazıları gerçekten hakediyor olabilir) ve burunlarından kıl aldırmamaları...neyse
Devlet hastanesinde işiniz uzun sürecek.şeker yüklemesi testinden dolayı o yüzden canınızın sıkılmasını engellemek için kitap gazete müzik bir şey edinin mutlaka aç karnına gideceğiniz için mutlaka çok erken saati seçin ki öğleden sonraya kalıp boşuna beklemeyin. Toplamda 3 saat sürecek işiniz. Yani günün ilk randevusunu kapın, rahat edin.
Erkekler için arada en az 3 hafta olan 2 farklı tarihe ait spermiogram testi de istiyorlar. Eşimi zorla zeynep kamil hastanesine götürdüm.Bütçe gittikçe sarsılıyor diye ama test ve sonucu için taaaa ,3 ay sonrasına gel, dedikleri için arkamıza bakmadan kaçtık oradan. Zaman çok kıymetli artık,malum...
Testleri tamamladık ve adetimizin ikinci günü kliniğe gittik.vajinal ultrason ile muayenenin ardından bir sıkıntı ya da gebelik (hamileyken de adet gibi olunabiliyor ve buna üstüne görme deniliyor) görülmeyince aşağıda görseli olan ilaç tarif kağıdı verildi.

Eklentiler

• 939E745B-A177-4598-94FF-E7A2E01F907B.jpeg
    70,8 KB · Görüntüleme: 567
  • 97DFC459-06A5-4C65-B717-01DF63C7103B.jpeg
    92,2 KB · Görüntüleme: 429
Kağıtlarda gördüklerinizin hepsi iğne ve oldukça da pahalılar maalesef. Merional 69 tl, gonalf 440 tl( bana bir tanesi 2 gün gidiyordu doktorun verdiği ölçüye göre)
Orgalutran ise 5li paket 590 tl
Neyse verdik mecbur aldık ilaçları. Bu arada eğer tanıdık bir eczacınız yoksa klinik de kendisi size sağlayabiliyor ilaçları piyasaya göre çok azcık birazcık daha uygun fiyata.
Adetin 10. günü bana saat detaylı bir kağıt verdiler. Hcg gonapeptyl+ovitrelle formu diye bir şey.
“19.10.2017 perşembe saat 14-15 de son kez orgalutran ilacınızı kullanınız. Akşam saat 22.30 da gonapeptyl 2adet ve ovitrelle 1adet göbekten yapınız. Cuma günü saat 24:00 sonrası katı-sıvı almayınız. Cumartesi 08:30 merkezimize eşinizle birlikte geliniz. Lütfen gelirken parfüm deodorant tarzı kokulu kozmetik kullanmayınız” yazıyordu.
Dedikleri gibi harfiyen uyguladım.
Cumartesi sabahı kliniğe gittik hemen kan verdim test için. Sonrasında beni hazırlanacağım ve yumurta toplama işleminden sonra ayılacağım odaya aldılar. Giydim ameliyat önlüğünü , açık kısmı arkaya gelecek şekilde giymekten hoşlanmıyorum çünkü açıldı mı açılmadı mı göremiyorsunuz ama izin yok.Önde olsa kontrol edilebiliyor hırka gibi kafanıza takıyorlar bir bone
Siz cıbıldak halde bir örtünün altında rahat rahat yatarken hemşire elinde bir tepsi ile geliyor ve damar yolu açılıyor.bir de serum bağlanıyor. Antibiyotik ve ağrı kesici de ekleyiveriyorlar üstüne.
Biraz bekledikten sonra tekerlekli sandalyeye alıp götürüyorlar operasyon için. Birazcık soğuk bir yer ama bir ameliyathane kadar değil tabi. Sandalyeden kalkıp jinekolojik masaya yatıveriyorsunuz. Tam yerleşene kadar 2-3 dk geçiyor anestezi uzmanı gelip damar yolunuzdan bir ilaç zerk ederken “ağzınıza acı bir tat gelebilir mideniz bulanabilir” diyor. Dediği gibi metalimsi acayip bir tat geliyor cidden ağzınıza. Ben de çok hafif bir mide bulantısı yaptı rahatsız etmeyecek düzeyde. “Şimdi de sanki bir kadeh şarap etkisi olacak” diyor sevgili anestezi uzmanı sevimli doktor. Bir anda kendinizi uçuyor gibi hissediyorsunuz ve bir rahatlama çökerken uykuya doğru yol alıyorsunuz. Bu sırada ağzımdan sadece “ oooo ne bir kadehi, şişenin dibini gördüm” diyebilmişim
Herkesin acayip uyanma öyküleri vardır anesteziden. Bizimki de ayrı hikaye ama hiç girmeyeceğim. Sezaryen doğumumda 7 saatte ancak ayılabilmişken bu sefer 45 dkya çıkmaya hazır hale gelmem süperdi.
Eşim de bu arada sperm örneğini vermişti ve eve döndük.o günden itibaren 5 gün boyunca monodoks ve tarlusal başladım. Adet söktürücü ve antibiyotikti biri de sanırım.
O gün 11 yumurta toplandı 6 tanesi iyi tam olgunlaşmış.5 tanesi döllenebilmiş ve ertesi güne 4 tanesi ulaşabilmişti.
Bizim prosedürde toplamadan hemen sonra nakil yapılmayacak rahim dinlendirme denilen yöntem yapılacaktı. Yani embriyolar 5 gün büyütülecek ve kalanlar dondurulacak, benim de adet olmam beklenip rahim açısından, hem yumurta toplama işleminden oluşan hem de ilaçların yorgunluğu atılacaktı.aslında gayet mantıklı uygulama.
Hergün arayıp embriyoların gelişimi hakkında bilgi veriyordu klinikten embriyolog hanım. Gelin görün ki 5. güne gelindiğinde 1 embriyo haricinde beklenen azmi gösteren olmamıştı bizim miniklerde.embriyolog hanım, bir gün daha şans verip duruma bakacağını ve son bir atak gösterirlerse kurtulabileceklerini ama göstermezlerse onların prosedürüne son verileceğini kalan tek bir tanenin dondurulacağını söyleyince çok üzüldüm. Cidden yıkıldım.
Çünkü yine plan yapmıştım; bir tane nakil ettirip tutmazsa dondurduklarımdan denemeye devam edecektim. ( dondurulmuş embriyo transferi 3100 tl) böylelikle o başlangıçtaki iğneler ve ilaçlardan yırtmış olacaktım. Hatta olur da tutarsa belki ileri ki yıllarda 3. bebeği isteyebilirdik. Ama hayat bu, vurdu tokadını, al sana bebek diye
Tek bir embriyoya tutunduk ,dua ettik.
Adetim, ilaçlar sayesinde 5 gün önce geldi. 1kasım çarşamba akşamı olduğum için onu birinci günden saymadık, cuma sabahı gittik doktora. Climara forte bant (5kutu) ve coraspirin yazdı. Bantları aşağıdaki ilaç kullanım formundaki gibi kullanmamı söylediler. 15 kasımda kontrole gelmek üzere çıktık klinikten.

Eklentiler

• B0260393-25AB-4973-89D7-0B594E8FAF77.jpeg
    109,3 KB · Görüntüleme: 578
15kasım çarşamba sabahı yine yollardaydık. Allahtan yürüyerek 20 dk uzaklıkta.
Her kontrolde yapılan rutin ultrason sonrası herşey iyiydi ve endometrium kalınlaşması için bebeğin rahat tutunabilmesi için hazırlıklara başladık. Bu, transfere çok az kaldı demekti.
Climara bantlara devam, crinone jel( progesteron) ,prednol(kortizon) ,rulid(antibiyotik), enox iğne (kan sulandırıcı) yazıldı reçeteye. İğneleri görünce yine hayal kırıklığı. Arkadaş delik deşik oldum yaaa.
Bunları 5 gün kullanıp rulid ve prednol haricindekilere devam edecektim.20 kasım pazartesi günü transfer saati için aranılacağım söylendi. Sabırsızlıkla çıktık klinikten. Az kaldı o güne...
20 kasım Pazartesi sabahı embriyolog aradı ve 15:30 da klinikte olmamızı söyledi. Bastı bir heyecan. Karında uçuşan kelebekler, suratta tipsiz gülümseme,başımda kavak yelleri perili orman gibi dolanıyorum etrafta , heyecandan...
Bu sefer oğlumuzu da yanımıza alıp saat geldiğinde kliniğin yolunu tuttuk yine. Yumurta toplama işlemindeki gibi özel odaya değil, perdelerle ayrılmış yataklı kocaman bir alana yerleştirildik. Nakil için herkes bu bölümde sırasını bekliyordu. Su içmeye başlamamı istediler. Rahmin düzleşebilmesi ve rahat nakil yapılabilmesi içinmiş. Ben suyu fazla kaçırınca baya sıkıştım. Biraz da fazla (1,5 saat kadar) bekleyince patlayacağım sandım. Artık ağrı yapmaya başlamıştı o kadar idrar. Azcık yapabilirsiniz dediler ama , arkadaşım bir kere yapmaya başlayınca nasıl tutacağım ben çişimi
Malum, yapmadım tabi, neyseki sıra bana geldi ama ayağa kalkınca resmen altıma kaçırıyorum sandım. Tekerlekli sandalye ile ameliyat önlüğüm bonem ve dizlerimin üstündeki örtümle operasyon odasına getirildim. Yine geçen seferki gibi geçtim jinekolojik masaya. “Sakın karnıma bastırmayın, vallahi altıma kaçıracak kadar doluyum” diye doktoru uyarmak zorunda kaldım. Doktorum spekulumu bile takamayınca dediğim kadar dolu olduğumu anladı ve “sonda ile biraz rahatlatalım seni” deyince sondaya bu kadar sevineceğimi düşünmemiştim. Allahım, o nasıl rahatlamaydı, ister istemez ağzımdan rahatlama inlemesi kaçıverdi. Daha önce hiç bu kadar sıkışmamıştım. Soğuk terler döktüren hatta alttan yakmaya başlayan bir sıkışmaydı bu. O kadar rahatlamıştım ki artık naparlarsa yapsınlar umurumda değil, gıkım çıkmaz modundaydım. Benim rahmim birazcık yamuklu yumuklu olduğundan da baya uğraştılar endometriumda uygun yer bulmak için. Hiç sorun değildi valla. Artık tuvalet ihtiyacım yoktu ya
Asistan karından ultrasonla yeri tam göstermeye çalışırken doktorum ve embriyolog da yerleştirmeyi başardı ve 10dk da bitti.
Hiç kalkmadan kayarak getirdikleri sedyeye yerleştim, eşim ve oğlumun beklediği yataklı bölümüme götürdüler beni. Yine yavaşça ve kayarak ayağa kalkmadan yatağıma geçtim. 30 dk kadar yattıktan sonra kalçadan prolutan iğne yapıldı. Allahım o nasıl bir iğne, yağlı olduğundan felç edici etkili. Topuğuma kadar karıncalandım resmen. 30 dk dolunca yavaşça kalkıp giyindim ve tuvalette geri kalan çişten kurtuldum.
Sağdan soldan her yerden “hayırlı olsun” sesleri duymak insanı inanılmaz duygulandırıyor. Tüm çalışanlar tebrik ve dua ediyor ,nakil ve naklin olumlu sonuçlanması için.
Klinikten ayrılmadan reçetemizi alıyoruz ve ben şoka giriyorum. Yine iğne yine iğne ...
Coraspirin, crinone jel,climara bant, transferin ertesi günü yapmak üzere sadece 1 tane gonapeptyl iğne, clexane iğne, tam bir hafta sonra yaptırmak üzere bir tane prolutan iğne.bunlar 4 aralığa kadar kullanılacak.
Şuanda transferin üstünden 3 gün geçti. Kendime dikkat ediyorum. Kim ne derse desin gerekli olmadıkça adım bile atmıyorum . En azından 4 aralık pazartesi tarihine kadar. Zor bir süreçti. En ufacık da olsa bu tutunma evresinde bir sorun çıkmasın diye uğraşıyorum. Tutunduğu ,hamile olduğum kesinleştiği zaman içim rahat edecek. Gerçi doğana kadar hiçbir şey kesin değil ama en azından elimden geleni yaptım diyebilmeliyim kendime.
Not: 1 aralık cuma tarihinde sağlık ocağında gebelik testi yaptıracağım. Onun sonucu 4aralık pazartesi ancak çıkar. Sonucumu alıp kliniğe gideceğim. Orada tekrar gebelik testi yapılacak ve sonucu 1 saate çıkıyor. İki testi karşılaştırıp yeterli hormon yükselmesi var mı bakmış olacağız. İnşallah umutlarımızı yeşerir, bizi mutlu eder.
Herkesin bu yolda Allah yardımcısı olsun...

Bir ek daha;
ilaçların bazılarını sağlık ocağından yazdırabiliyorsunuz ama benim bağlı olduğum sağlık ocağı gıcıklık yapıp yazmıyor maelesef. Üstelik elimde doktorumun kaşesinin olduğu reçete ile gitmeme rağmen. Eczanede sistem ekranında aile hekimlerinin yazabildği görünüyor oysa ki. Herkes işi yokuşa sürme peşinde nedense. Zeynep kamildeki doktorlar kesinlikle yazmıyor zaten.
Başka bir devlet hastanesine iki dirhem bir çekirdek gidip tatlı tatlı rica edince yapılıyor ama.

Uzun uzun cok guzel anlatmissiniz..
Insallah olumlu sonuclanir.
Hayirlisi olsun.:)
:)
Teşekkür ederim.inşallah
Tam detaylı anlatmaya çalıştım aslında belki önemli olan ama atladığım kısımlar olmuştur mutlaka. Tüp bebek için başlayacak olanlara fikir versin istedim. Ben hep filmin sonunu bile önceden bilmeyi sevdiğim için, böyle büyük bir işe kalkışınca başıma neler geleceğini ayrıntılı bilmek isterdim ama olmadı

Bugün transfer işleminin 11.günü
Sağlık ocağında kanda beta-hcg testi yaptırdım. Sonuçlar pazartesi günü çıkacak. O sonuçlarla beraber tüp bebek merkezine gidince orada da hamilelik testi yapılacak ve iki test arasındaki hormon düzeylerindeki artışa bakılarak ilerlemenin durumu anlaşılacak.
Hadi hayırlısı. Ne kadar rahatlamaya çalışsam da her aklıma geldiğinde, heyecan had safhada...

Çooook büyük bir hayal kırıklığı.
Bütün gün sonuç sayfasını güncelleyip heyecanla beklemenin sonucu kocaaaa bir sıfır.
Evet moralim çok bozuk
Evet çok ağlicaaaam
Ama olan oldu. Ya da olmadı mı desem
Hayat her zaman mutlu etmiyor. Kaderimde yokmuş

Eklentiler

• BF91BCE0-602A-49AD-8045-940B92E6B798.jpeg
    102 KB · Görüntüleme: 662

Öyle hemen pes etmeyin, üzülmeyin valla açıkçası şu an sizin yerinizde olmak isteyen binlerce kadın var. Bir tane sapasağlam çocuğunuz varmış. Bir çocuğum olsa ben hiç de hayatı tüple falan kendime zindan etmezdim. Çocuk ne anlar kardeşten ya aman. Çocuk kardeş istiyor diye bunca eziyet üzücü geldi.
1 tane çocuk her kadına lazım, elalemin ağzı, kendi kadınlık, annelik duyguların için. Ama kendinizi yıpratmayn halinize yatıp kalkıp şükredin. Şu an sizden daha yaşlı olup hiç çocuğu olmayıp tüpü tutmayanlar da var.
Tekrar geçmiş olsun, Allahtan ümit kesilmez inşallah bebeğiniz olur sağlıkla :)

Merhaba gozdesultan
Oğlum 7 yaşını doldurdu. Bazı çocuklarda kardeş isteği hiç olmazken bazıları ise içlerinde bu sevgi ile doğuyorlar. Hep başkalarının kardeşlerini,bebeklerini sever, bir bebek görse “ne kadar sevimli” demeden geçmez. İşin enteresanı bebekler küçük çocuklar da onu çok sever. Kardeşi olmasını yıllardır çok istiyordu.çocuk ne anlar kardeşten demeyin :,( bazıları anlar işte. Zaten hep kardeş isteği yüzünden çıktık bu yola. Bütün süreçte en büyük destekçimdi. Beni hep olumlu tuttu. Olmadığını öğrendiğinde gözünden yaşlar döküldü ama bana sarılıp teskin etmeyi seçti.
Ama en son yazdığım gibi üzüldük -geçti-gitti. Artık önümüze bakıyoruz. Üzüntünün değil sabrın sonu mutluluktur. Pes etmeyeceğiz . Bir süre ara vereceğiz. Birkaç ay bitkiböcük karışımları deneyeceğiz yine
Not: kardeşlik için kan bağı olmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Sıcacık anne baba kucağına sevgisine muhtaç ,kimsesiz ,dört duvar arasında binlerce minik yürek var bu dünyada. Eğer çalışmalarımız yine başarısız olursa, onlardan biri için evimizde ve kalbimizde yer açabileceğimize eminim

hayırlısı olsun. çocukları çok kardeş istediği için evlatlık alan bir komşumuz var. üstelik kardeşleri ayırmak istemedikleri için 2 çocuk birden aldılar.
teşekkürler tüp bebek sürecini anlattığınız için. çok merak ediyordum. hatta korkuyordum ( hala korkuyorum) gayet ayrıntılı olmuş. bir fikir edindim.
tüp de olsa bebek işi kısmet— şans birazda. süreci okuken ve de sonucunu öğrenirken, kendimmiş gibi hissedebildim sizi, çok üzüldüm adınıza, çok etkilendim
inşallah olur hayırlısıyla...

Nekadar cok ignekullanmissiniz ben okadar cok igne olmadim yani adetin 2. Gunu igneye basladik adetin 11. Gunu opu opudan sonra 6.gun transferi transferden sonra ilac kullandim ama hic igne vermedi doktorum ben ilk denemede yavruma kavustum uzulmeyin lutfen bitane yavrunuz var bakin siz ona kardes arkadas anne olursunuz

hangi doktora gitmiştiniz acaba?

Cidden çok iğne kullandım. Sinirlerim bozulmaya başlamıştı sürekli kendimi delmekten Yumurtalar toplandıktan sonra bir adet döngüsü bekledik biz. Rahim dinlendirme denilen bir yöntem. Hem yumurta çoğaltmak için alınan tüm ilaçlardan arınmak hem de rahmi hamileliğe hazırlamak,kalınlaştırmak için yine ilaçlara boğulmak için.

Istanbuldami doktorunuz

8 ay sonra ikinci deneme ile tekrar çıkıyoruz ortaya
Bu sefer eurofertil altunizadede başladık. Bugün adetin 11. günü, tedaviye başlanmasının 9. günü.
İlk olarak ultrasonla bakıldı ve kaç yumurta görünüyor kontrol edildi. Gonal-f 450lik 2 kutu yazıldı ve o gün akşam 19:00-20:00 arası başlamam söylendi. İlacın bir kutu ücreti şuan 502 TL.
İlk muayene 26 Temmuz perşembe idi.
2. Kontrol için 30 temmuz pazartesiye çağırıldım. Ve o gün yine gonal-f 450lik 2 kutu ile ek olarak cetrotide 0,25lik 2 kutu verildi. Cetrotide iğnelere ertesi gün(salı günü) başlamam gerektiği yazılmış reçeteye, ve ben dikkatsizlikten cetrotide iğneyi salı-çarşamba kullanmam gerekirken, pazartrsi-salı kullandım. Hatamı farkedince ıvf hemşiresine sordum mesajla. Sorun olmayacağını ama çarşamba da bir tane daha yapmam gerektiğini söyledi. Bu arada cetrotide iğne ücreti 171 TL
2 ağustos perşembe günkü kontrolde Gonal-f 450lik 1 kutu, cetrotide 0,25lik 2 kutu ve ek olarak menopur 75lik 1 kutu (bir iğne yapacağız ama içinden 5 kullanımlık flakon çıkıyor) yazıldı.
Menopur fiyatı 280 TL
4ağustos perşembe gününe kontrole çağrıldım yine.
Bu arada sizinle önemli birkaç bilgi paylaşmak istiyorum.
* gonal-f ilacın dozu herkese göre farklı ayarlanıyor ama 450lik kutudan 600 birim ilaç çıkıyor flakon ve karışımı hazırlayınca. Kullanıma hazır, kalem şeklinde olanları da mevcut ama flakon olanına göre pahalı. Benim gibi raporsuz olarak tüp bebek yaptırmak zorunda kalanlar için ilaç maliyetleri çok uçuk olabiliyor. Maliyet hesabını iyi çıkarmak gerekiyor. Neysr demek istediğim gonal-f 1050 lik olan kutudan ise karışım yapılınca 1200 birimden biraz fazla ilaç çıkıyor. Bu kutu fiyatı 966 TL. 450likten 2 kutu alınca 1004 TL.
İkincisi ise cetrotide ile ilgili. Bunların da tekli fiyatı 171 TL ama 7li olarak da satılıyor ve fiyat 517 TL. Kesinlikle teker teker almaktansa 7li almak çok daha ucuza maloluyor. 4 kutu ücreti+1kutu da kendi hatam dolayısıyla fazla kullanmak zorunda kaldım. 5 iğneye 855 TL ödedim. 7lisine 517 tl ödemek varken. Siz benim düştüğüm hatalara düşmeyin.
Yumurtalar büyüdükçe karın ağrısı da artıyor. Şimdilik durum bu. İlerleme hakkında detaylı bilgileri yazmaya devam edeceğim.
Allah inşallah en güzelini verir.olumlu sonuç alırız.

4 ağustos cumartesi günü kontrole gittiğimde 7 Ağustos salı sabah 9da opu(yumurta toplama) yapılacağını, narkoz alacağım için geceden itibaren yiyecek içeçek hiçbir şey tüketmememi söylediler.
Yine 2 adet cetrotide ve 1 tane de ovitrelle çatlatma iğnesi reçeteye yazıldı.
Cumartesi:menopur,cetrotide,gonalf iğneleri.
Pazar:cetrotide ve saati çooook önemli olan çatlatma iğnesi ovitrelle 21:00 de yaptım.
Pazartesi günü iğne-ilaç yok çok şükür:)
Salı sabah 08:00 de tüp bebek merkezindeydik.
Odaya alınınca ameliyat önlüğünü giydim. Terlikler-bone tamam. Damar yolu da açıldı. Sağ el Baş parmak ve işaret parmağınızdaki ojelerinizi asetonla çıkarıyorsunuz. Ele taktıkları mandal gibi şey oje yüzünden düzgün ölçüm yapamayabiliyormuş. Hemşirem öyle söyledi.
Ameliyathane gibi olan odaya girince ilk seferki gibi narkozu verdikleri an dünya bana güzel oluyor. Ayıldığımda odada eşim başucumda oturuyordu. 15-20 dk sonra çıkış yaptık. 15 yumurta toplandığını söylediler. 200mglık 2kutu progestan (3*1 vajinal olarak-emilimi daha iyi oluyor ve yan etkileri olmuyormuş) ve dostinex 0,5mg yazıldı. (Dostinex benim için berbat bir ilaç. Sürekli uyuymama,çok rüya görmeme, kamyon çarpmış gibi hissetmeme neden oluyor)
Ertesi gün-çarşamba sabahı embriyolog tarafından arandık ve maalesef sadece 6 embriyonun döllendiğini ama 2sinin bölünmeye devam ettiğini söyleyince büyük bir hayal kırıklığı oldu açıkçası. Yani kalanları dondurma seçeneğimiz yok olmuş oldu.
Toplama işleminin 2. Günü Perşembe yine aradılar ve cuma sabah 10 da transfer yapılacağını söylediler. Biraz çabukmuş gibi geldi bana ama böyle uygun gördülerse diyecek bir şey yok. Güvenmek zorundayız.
10 ağustos cuma günü idrara sıkışık olarak gitmem gerekiyordu. 1lt su içmiş olmama rağmen transfer sırasında sıkışık olmadığım anlaşılınca sonda takılarak serum benzeri bir sıvı ile idrar torbası yeterli olacak şekilde dolduruldu. 10 dk içinde 2 embriyonun da transferi tamamlanmıştı. İlk tüp bebek denememizde transfer sonrası dinlenme alanına gitmek için bile ayağa kalkmama izin vermemişlerken, burda jinekolojik masadan kendim kalkıp yürüyerek odama geçtim ve hiç yatış yapmadan giyinip çıkabildim. Her merkezin kendi prosedürü mü var , bilemiyorum artık.
Transferden 12 gün sonra kan testi yapılacak. Bakalım sonuç ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…