Sebepsiz ateş

StayAlive

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2018
644
439
103
32
Merhaba hanımlar tecrübeli kişilerden fikir duymak ve içimi rahatlatmak istiyorum kızım 3.5 yaşında bir haftadır hafif kırgınlık öksürük balgam bir hafta sonra cuma günü tekrar ateşi cıkmaya basladı dr götürdüm testler yapıldı covid grip rsv beta hepsi negatif geldi kanında dirençli bakteri var dediler antibiyotik verdıler sabah akşam klamoks (agumentin muadili) ama ateş düşürücü vermezsem 39lara cıkıyor hala cuma basladık ne zaman düzelir bunun süresi nedir

Sürekli ateşinin yükselmesi normal değil bence hastalık süresince olabilir ama dikkat et sen daha iyi Bi doktora götür bence

Sebepsiz ateş olmaz. Altta yatan başka bir şey olabilir, grip değil deyip gecistirmeyin daha iyi bir Dr görsün.
Eşimin arkadaşının 4 yaşındaki oğlu her ay en az bir kez ateş yükselmesi (başka şikayeti yok) ile acillik oluyordu, babasında bulunan kas hastalığı benzeri bir bulgu teşhis edildi çocukta.
Daha kapsamlı testler yaptırın çocuğunuza, sebepsiz bir şey değildir

Kan tahlili yapıldı mı ? Crp wbc ne geldi ?
Bu hastalıkla ateşi çıkmadı mı nasıl sebepsiz oluyor bakteriyel enfeksiyon ateş yapar zaten. Dirençli ise bu antibiyotikle 3. Günde rahatlamazsa tekrar götürün antibiyotiğin türünü değiştirirler. Ateşi dirençli ise ateş düşürücü ile 1 saatte düşüş göstermiyorsa iburofen içeren dolven gibi bir şurupla dönüşümlü verin calpolü

Yapıldı wbc ve crp 16 yüksek yani sebepsiz derken covid grip beta değil dirençli enfeksiyon dedi cuma basladık. Dönüşümlü kullanıyorum ateş düşürücü ile düşüyor ama etki süresi bitince tekrar çıkıyor . Yarın 3.gün olacak ozaman hala devam ediyorsa gideyim tekrar

Evet yüksek olduğu için ateşi zor düşebilir. 3 gün sonunda ateş yine aynı düzende olursa doktoruyla görüşün. Çok geçmiş olsun

Bizde de ayni durum mevcut. 2 haftadir bu belirtilerle mucadel ediyoruz. Biz antibiyotik kullanmadik sadece ates dusurucu veriyorum. Cocugunuz krese gidoyr mu? Belki salgin vardir. Szie gecti mi hastaligi? Size gecmediyse belki 5. ya da 6. hastalik olabilir. Benimkilerde 6. hastalik gecirdiginde 5-6 gun agir ates yapti. Ilaclari caprazlamak zorunda kaldim 4 saatte bir. 6. gunde birden ates kesildi ve vucutlarinda kirmizi dokuntuler oldu. O da 3-4 gun surdu sonra gecti.
Bu sure zarfinda burunlarini 3 saatte bir mutlaka solusyon ile temizledim. Sumuk mikrop uretiyor diye. Onun disinda evi havalandirip, her gun disari mutlaka cikardim temiz havaya.
Beklemekten baska careniz yok, zamanla gececektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…