• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sebepsiz/acıklanamayan infertilite ve tüp bebek

connet

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
682
198
323
Merhaba bayanlar, sebepsiz infertilite olup tüp bebek yaptıranlar şansımız nekadar lutfen cevap yazsın kafayı yemek uzereyım cok korkuyorum :(

Merhaba bayanlar, sebepsiz infertilite olup tüp bebek yaptıranlar şansımız nekadar lutfen cevap yazsın kafayı yemek uzereyım cok korkuyorum :(

Merhaba,

Biz de vardı. Kafayı yemeden önce bence iyi bir merkeze danışmalı ve konuşmalısın.
Ben İstanbul Tüp Bebek Merkezinde tedavi gördüm ve sebepsiz infertilite idi sebep:) İlk denemde hamile kaldım canım. Aret Kamar cok iyi bir doktor bence. Beni cok iyi dinledi ve ona göre tedavi oldum.
Bi danış derim.Ama kafayı cok yorarsan cok stres yaparsan dahada zor olur haberin olsun. Kendimden biliyorum.

Merhaba,

Biz de vardı. Kafayı yemeden önce bence iyi bir merkeze danışmalı ve konuşmalısın.
Ben İstanbul Tüp Bebek Merkezinde tedavi gördüm ve sebepsiz infertilite idi sebep:) İlk denemde hamile kaldım canım. Aret Kamar cok iyi bir doktor bence. Beni cok iyi dinledi ve ona göre tedavi oldum.
Bi danış derim.Ama kafayı cok yorarsan cok stres yaparsan dahada zor olur haberin olsun. Kendimden biliyorum.

Şükürler olsun 34 kişiden birisi cevaplamış :) şuan araştırma aşamasındayım senın soyledıklerınıde dıkkate alıcam, buaralar memorial bakıyorum önümde 1-2 ayım var dogru tercıh yapıp baslıcam kısmetse..

Şükürler olsun 34 kişiden birisi cevaplamış :) şuan araştırma aşamasındayım senın soyledıklerınıde dıkkate alıcam, buaralar memorial bakıyorum önümde 1-2 ayım var dogru tercıh yapıp baslıcam kısmetse..

Eğerki İstanbuldaysan Memorial çok iyi tercih. buradan okuduğum, tv den duyduğum kadarıyla başarı oranları çok yüksek bir yermiş. İnşallah güzel sonuç alırsın canım.

Eğerki İstanbuldaysan Memorial çok iyi tercih. buradan okuduğum, tv den duyduğum kadarıyla başarı oranları çok yüksek bir yermiş. İnşallah güzel sonuç alırsın canım.

ınsallah cnm ya cok umudum var ama br okadarda korkum cunku 6-7 senedır heray tek cızgıyı gormekten bıktım sankı hep bu sekıl devam edıckmıs gıbı dusunuyorum, ama yınede umudum var :)

bizimde sebepsiz infertilite.
tüp bebk tedavisine başladık. doktoruma sorduğumda %30-35 şansım olduğunu söyledi :(
beni umutlandırmamak için miydi yoksa gerçekmyidi bilmiyorum

bizim de durum aynı canım.
ilk denememde tek embriyo ile hamile kaldım.
medical parka gidiyorum ve çok memnunum.

sen oranlara bakma. yaklaşık şansımız %50 ama her şeyde öyle değil mi? ya olur ya olmaz başka seçenek yok. ve denemeden bilemezsin.
tedavin hayırlı olsun şimdiden canım. :nazar:

bizim de durum aynı canım.
ilk denememde tek embriyo ile hamile kaldım.
medical parka gidiyorum ve çok memnunum.

sen oranlara bakma. yaklaşık şansımız %50 ama her şeyde öyle değil mi? ya olur ya olmaz başka seçenek yok. ve denemeden bilemezsin.
tedavin hayırlı olsun şimdiden canım. :nazar:

ayyy nekadar guzel canım gozun aydın olsun, ınsallah saglıklı bır sekılde kucagına alırsın yavrunu sen kac senedır bekledın bıraz gectıgın surecten bahsedermısın

benim rahim filminde tek tüpüm kapalı çıktı ama kadıköy şifada tüp bebek doktorumuz filmin acemice çekildiğini aslında açık olduğunu tekrar çektirilse açık çıkaağını ama masrafa gerek olmadığını sebepsiz infertilite olduğumuzu söyledi. Allahıma bin şükür hamile kaldım ve oğluşuma kavuştum darısı sizlere inşallah. bence sebepsiz infertiletenin en büyük nedeni stres.. ama stresi kontrol altına almanında çok çok zor olduğunu biliyorum senin gibi her ay tek çizgiyi yada kırmızıları görürken :(

bende de aynı durum söz konusuydu ilk denememde anne oldum şimdi 2. ye başlıyoruz acıbadem maslak tavsiye ederim hem fiyatları baya cazip ayrıca çok ilgililer istediğin herkonuda yardımcı olabilirim

canım bizdede vardı bu sorun ama sebepsiz infertilite olduğndan eminmisiniz iyice araştırılması gereken bi konu. bizde öyle biliyoduk ama öyle değilmiş. merkez yada doktor araştırdnızmı peki? biz Bahçecide Erbil beyin hastasıyız ve gayet memnunuz tavsiye ederim.

ayyy nekadar guzel canım gozun aydın olsun, ınsallah saglıklı bır sekılde kucagına alırsın yavrunu sen kac senedır bekledın bıraz gectıgın surecten bahsedermısın

canım evliliğimin ikinci yılında çocuk sahibi olmaya karar verdik, sonra gördük ki hadi deyince olmuyormuş :) ilk incelemeleri cerrahpaşada yaptırdık, testler rahim filimleri falan. neden bulunamadı. bu yüzden bir süre daha bekledik.
sonra yolum medical parka düştü. görüştüğüm doktorun samimiyetine inandım. 2 defa aşılama denedik ancak olumsuz sonuçlandı. sonra ara vermeden tüp bebeğe geçtik ve çok şükür Allah nasip etti. başka doktorla görüşmedim ancak benimle ilgilenen 3 doktorun da geçmişini çok iyi inceledim. kişisel doktorum var ama tüm işlemler boyunca grup çalışması yaptılar, hepsi çok destek oldu.
memnuniyetimin bir sebebi de dışarda yaptırdığım tüm tahlilleri kabul ettiler. normal şartlarda 3 bin lira tutardı bu tahliller. Tüp tedavim tam olarak 5 bin tl ye mal oldu.

ben bebeğimi kucağıma almadan kaygılarımdan kurtulamam ama en azından hamile kalabildiğimi gördüm. Allah kucağıma almayı da nasip eder inş.

son olarak sana tavsiyem tedavini geciktirme. gerçekten adı gibi ürkütücü değil bu süreç. benim tüm işlemlerim 15 gün içinde bitti ve bu süreçte sadece 4 defa hastaneye gittim.

umarım karar vermeye çalışırken doğal yollarla hamile kalırsın; ne şekilde olursa olsun bir an önce bebişine kavuşursun inş :)

canım bizdede vardı bu sorun ama sebepsiz infertilite olduğndan eminmisiniz iyice araştırılması gereken bi konu. bizde öyle biliyoduk ama öyle değilmiş. merkez yada doktor araştırdnızmı peki? biz Bahçecide Erbil beyin hastasıyız ve gayet memnunuz tavsiye ederim.

aslında suan ıcın sebepsiz cunku cok fazla detaylı bır surecten gecmedım sadece ılacla yumurtlama takıbı ve asılama yaptırdım bu zaman ıcınde herhangı bır sorun cıkmadı ama dr muhakkak bir yerde bızım goremedıgımız sorun vardır o da ancak tup bebek asamasında bellı olur dedıler, memorıal baslıcam cnm

canım evliliğimin ikinci yılında çocuk sahibi olmaya karar verdik, sonra gördük ki hadi deyince olmuyormuş :) ilk incelemeleri cerrahpaşada yaptırdık, testler rahim filimleri falan. neden bulunamadı. bu yüzden bir süre daha bekledik.
sonra yolum medical parka düştü. görüştüğüm doktorun samimiyetine inandım. 2 defa aşılama denedik ancak olumsuz sonuçlandı. sonra ara vermeden tüp bebeğe geçtik ve çok şükür Allah nasip etti. başka doktorla görüşmedim ancak benimle ilgilenen 3 doktorun da geçmişini çok iyi inceledim. kişisel doktorum var ama tüm işlemler boyunca grup çalışması yaptılar, hepsi çok destek oldu.
memnuniyetimin bir sebebi de dışarda yaptırdığım tüm tahlilleri kabul ettiler. normal şartlarda 3 bin lira tutardı bu tahliller. Tüp tedavim tam olarak 5 bin tl ye mal oldu.

ben bebeğimi kucağıma almadan kaygılarımdan kurtulamam ama en azından hamile kalabildiğimi gördüm. Allah kucağıma almayı da nasip eder inş.

son olarak sana tavsiyem tedavini geciktirme. gerçekten adı gibi ürkütücü değil bu süreç. benim tüm işlemlerim 15 gün içinde bitti ve bu süreçte sadece 4 defa hastaneye gittim.

umarım karar vermeye çalışırken doğal yollarla hamile kalırsın; ne şekilde olursa olsun bir an önce bebişine kavuşursun inş :)

canım ya senın adına cok sevındım cunku bunun nekadar zor bır bekleyıs oldugunu ancak yasayanlar bılır, cok buyuk ıctenlıkle anlatmıssın yasadıklarını umaraım sorunsuz bır sekılde bebegını kucagına alırsın, ben karaımı verdım memorıal yaptırcam kısmet olursa arkadasımda subat ayında yaptırdı ve bırebır gordum yasadıklarını aldıgı ılacları kullandıgı ıgnelerı ve en zor olan test sonucu hepsını gordum arkadasım pozıtıf sonuc aldı umarım ısteyen herkezın dılegı kabul olur

merhaba bende sebepsiz interfilite mağduruyum.8 yıllık evliyim. bundan 3 sene önce tüp bebek yaptırdım ama olumsuz sonuçlandı.Üç ay önce de İstanbul Tüp Bebek merkezine başvurdum ve çok memnun kaldım.Özellikle DR.Aret bey inanılmaz biri hastasıyla çok ilgili ve çok rahat biri o rahatlığı sizi de rahatlatıyor. İlk denememizde hamile kaldım ama ne yazık ki 2 aylıkken kalp atışını duyamadık ve hamileliği sonlandırmak zorunda kaldık.Ama 8 seneden sonra hamile kalabilmek bile beni çok mutlu etmişti ve bu bana çok iyi motive oldu.Şimdi ikinci denemeye başladık cuma günü yumurtalar toplandı.Biraz önce aradılar 7 tane sağlıklı embriyo oluşmuş ve pazartesi günü transfere çağırdılar. Allahın izniyle inşallah hayırlı bir sonuç alırım. Sonuç olarak yalnız olmadığını ve senin gibi bir çok kişinin sebepsiz interfilite olduğunu ama asla umudunu kaybetmemen gerektiğini söyleyebilirim. Ayrıca İstanbul Tüp Bebek Merkezinin hem çok uygun fiyatları var hemde çok çok alakalılar.Buradan herkese tavsiye edebilirim.Benim için de dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar :)

Back