selam canım.. yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki bu konuda tez yazabilirim
35 yaşındayım, 2 senelik evliyim, 1 senedir denemediğim şey kalmadı. takvim tuttum olmadı, yumurtalama zamanını tespit eden predictor kullandım olmadı, gece yarısı saat kurup kalkıp denedik olmadı. olmayınca olmuyor olmuyor... eşim gergin ben gergin. birbirimizi suçlar olduk bir süre sonra... eşim çok sigara içiyordu (günde 1 paket) ha tamam kesin ondandır dedim, kilom fazla bu sefer o yüklendi bana kilon yüzünden zayıfla biraz diye. her ay aynı gerginlik ve stresle yatağa girer olduk. sanki ödev yapıyormuş gibiydi ilişkimiz. bir yandan etrafımdanki herkes 2.çocuğuna hamile bir yandan aile büyükleri sürekli ee hadi yaşınız daha gelmedimi ne zaman torun seveceğiz hevesinde...
Sonunda 2016 kasım ayında doktora gitmeye karar verdik. sperm testi, rahim filmi, ne gerekiyorsa tek tek yaptık. yumurta rezervime bakıldı, ultrasonla bakıldı, kan değerleri, tiroit, guatr, şeker vs vs bakılmadık şey kalmadı. ortada hiçbirşey yok. adetlerim oldum olası düzenliydi en fazla 1-2 gün kayardı. eşim 15 yaşından beri günde 1 paket sigara içmesine rağmen sperm kalitesi iyiydi. e peki neden olmuyordu? bizim gibilerin işi daha zor çünkü ortada düzeltilmesi gereken bir problem yok! doktor 2 ay daha deneyin, stres yapmayın, herşeyiniz normal deyince peki dedik çıktık. ocak ayında doğal yolla hamile kaldım ama kimyasal gebelikmiş. 2 gün içinde bir anda sevinip bir anda yere çakılarak berbat ötesi bir psikoloji yaşadım. baktım olacak gibi değil tekrar doktora gittik. yaş geldi 35 oldu biz en iyisi aşılama deneyelim dedik. ve 17 martta aşılamam oldu. şimdi 1 nisanı bekliyorum kan testi için....
eminim benim yaşadıklarımı yaşayan pek çok kişi olmuştur. hani diyorlar ya takmayacaksın rahat olacaksın. yok öyle birşey! her ay deniyorsun, olmadıkça daha çok geriliyorsun. işin doğası bu sen kadınsın ve çocuk istiyorsun, anne olmak istiyorsun, herşeyi deniyorsun ama olmuyor. sonra kendi kendime dedimki vardır Allah'ın bir hikmeti. o kimyasal gebeliğimde o kadar ağlamıştım ki 3 gün uyumadan tüm gözyaşı bezlerim kurudu nerdeyse. ama Allah o kadar büyük ki mutlaka vardır bir hayır dedim. eli ayağı düzgün olsun, sağlıklı olsun öncellikle. sakat veya sağlıksız olup ömür boyu hem kendi hem biz çekmek yerine varsın böyle olsun dedim. o günden beri de hep Allah'ıma diyorum ki en hayırlısını ver bize.
sen hangi doktora gidiyorsun bilemiyorum ama bahçeciyi kesinlikle tavsiye ederim. kullandıkları teknoloji gerçekten çok çok iyi. başka yerde daha ucuza vakit kaybı yaşamak yerine az olsun öz olsun dedik biz. kafamda hiçbir zaman acaba şu kliniği de denesek mi diye bir soru işareti olmadı. en basiti aşılama için eşimden sperm örneği aldılar çıkan sonuçla, bizim kasım ayında başka bir laboratuvarda yaptırdığımız spermiyogram testi arasında fark çıktı. niye bu kadar fark var diye sorduk, burdaki kişiler embriyolog ama başka yerlerde spermi analiz edenler labaranttır dediler. ufacık bir ayrıntı belki ama doğru klinikle başlamak çocuk sahibi olma şansını daha da arttırır. ve tabi doğru doktora denk gelmek de çok önemli. seni rahatlatacak, kafandaki soruları aydınlatacak biriyle bu yolda devam etmelisin.
şafak 9... 9 gün sonra çıkacak sonuçlar. İnşallah hepimiz tez zamanda hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alırız.