Tuvalet Eğitimi sebebini bulamıyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

oferta

yaşama sebebim oğullarım
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
3.938
217
173
İstanbul
kızlar merhaba 3 yaşını 2 ay geçmiş olan bir oğlum var eylülden beride kreşe gidiyor.çok güzel konuşuyor geyette akıllı bir çocuk ancak tuvaletini hala beze yapıyor bir kaç kere bezi bırakmayı denememize rağmen başarısız olduk çok şiddetli tepkiler verdi bize asabi oldu ateşlendi vs... şimdi bu aralar tuvaleti geldiğinde beni gizli bir yere saklayın çişimi yapıcam yada kakamı yapıcam diyor bile bile gözümüzün içine baka baka bezine yapıyor.tuvaletinin geldiğininde bittiğininde gayet iyi farkında.ne zaman tuvalate yapacaksın oğlum diye soruyoruz sonra diyor başka bişey demiyor.zorlamayıda istemiyorum ancak bu kadar bilincinde olupta neden hala tuvalete yapmadığınıda anlayamıyorum.bu konuda deneyimli anneler fikir verin bana her yolu denedim.çeşit çeşit lazımlıklar aldım tuvalette masallar okudum şarkılar söyledim alıştırmak için okulda öğretmeni çok destekledi oda çok uğraştı ama yok yok yok tuvalete oturuyor ama yapmadan kalkıyor eğer inat edip bez bağlamadıysam altına yapıyor sonrada bu durumdan utanıp asabileşiyor.yapmadığım yada denemediğim bişey varmı bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.

aynenn canım aynenn..bendede var o sorun ben almanyada yasıorum..mayısta turkıyeye gıdecem ne dedıysem ne denedıysem olmuyor ..benım kızım ıkı bucuk yasında..cok ınatcılar..zorladıgım zaman ters tepkı verıpr..ben bu aralar ona tuvalette oyun var ama bezde yok gel oynayalım dıyorum..evet dıyorr..taakııı tuvalete varana kadar ..sonra ıstemıorum dıyop köseye kacıyor...:(((ustelık işin gıcık yanı..en yakınlarım bılee aaaa bu cocuk daha bezmı kullanıorr dıyor..kafayııı yıyorum

kızlar merhaba 3 yaşını 2 ay geçmiş olan bir oğlum var eylülden beride kreşe gidiyor.çok güzel konuşuyor geyette akıllı bir çocuk ancak tuvaletini hala beze yapıyor bir kaç kere bezi bırakmayı denememize rağmen başarısız olduk çok şiddetli tepkiler verdi bize asabi oldu ateşlendi vs... şimdi bu aralar tuvaleti geldiğinde beni gizli bir yere saklayın çişimi yapıcam yada kakamı yapıcam diyor bile bile gözümüzün içine baka baka bezine yapıyor.tuvaletinin geldiğininde bittiğininde gayet iyi farkında.ne zaman tuvalate yapacaksın oğlum diye soruyoruz sonra diyor başka bişey demiyor.zorlamayıda istemiyorum ancak bu kadar bilincinde olupta neden hala tuvalete yapmadığınıda anlayamıyorum.bu konuda deneyimli anneler fikir verin bana her yolu denedim.çeşit çeşit lazımlıklar aldım tuvalette masallar okudum şarkılar söyledim alıştırmak için okulda öğretmeni çok destekledi oda çok uğraştı ama yok yok yok tuvalete oturuyor ama yapmadan kalkıyor eğer inat edip bez bağlamadıysam altına yapıyor sonrada bu durumdan utanıp asabileşiyor.yapmadığım yada denemediğim bişey varmı bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.

Merhaba anne değilim ancak bi okul öncesi öğretmeni olarak sorunuzu cevaplamaya çalışacağım. Çocugunuz yaşı itibariyle anal dönemde. Bu dönemde çocuklar dışkısını tutmak veya bırakmaktan haz duyarlar.Bu dönemde anne babanın katı tutumu çocugun anal dönemde saplanıp kalmasına, ilerde inatçılık, cimrilik gibi davranışlar göstermesine neden olabilir.Bence bir süre bekleyin. Yaz ayları tuvalet eğitimi için daha uygun gibi aslında.Çocugunuz uygun yere dışkısını yaptıgında onu ödüllendirin. Tuvalet eğitimini başaramamış kimse yoktur bir süre bekleyin bence.

Back