schlagsahne miydi içindeki neydi unuttum bı bakın kızlaaaaar

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
ya kızlar ben bı ara almanyadaydımda orda bısey yapıyodum belkı bılen vardır

patateslerı ve havucları dogruyodum tepsıye ustune schlagsahne ( turkcesı kremsantıymıs) yoksa sahne mı( turkcesı kremaymıs) hangısınden katıyodum unuttum bıde süt bıraz yag tuz katıp frına verıyodumda neydı unuttum boyle katı gıbıydı o kattıgım sey neydı yaaaaa
kafamçokkarıştı

schlagsahne un sarimsak karabiber le yapiyom ben o dedigini canim.......almanyada schlagsahne sen bunumu soruyon tam anlamadim inanki :)

ya canım ben sımdı tr deyımde ordayken yapmıstım ama nası yaptıgımı unuttum ıcıne koydugum o seyın adınıda unuttum ve turkıyede adı ne onuda bılmıyorum acaba kremamıdır???? patateslerı havucları dograyıp tepsıye ustune o sahneden sonra süt bıraz yag fırına verıyodum..

o kattıgım sey boyle cıvık degıldı sulu degıldı o schlagsahne mı ne tr de adı ne kafamçokkarıştı

Kartoffel Auflauf hatirlattin bana.
Schlagsahne, azcik tereyag,tuz ekleyip firina veriyorumbilmiyorumkismile. sen de ayni yemekten bahsediyorsun sanirim.

ya canım ben sımdı tr deyımde ordayken yapmıstım ama nası yaptıgımı unuttum ıcıne koydugum o seyın adınıda unuttum ve turkıyede adı ne onuda bılmıyorum acaba kremamıdır???? patateslerı havucları dograyıp tepsıye ustune o sahneden sonra süt bıraz yag fırına verıyodum..

o kattıgım sey boyle cıvık degıldı sulu degıldı o schlagsahne mı ne tr de adı ne kafamçokkarıştı

kesinlikle turkiyedeki krem santi degil sakin deneme krem santiyle

o kattigin seyin almancasini bilmiyorum ama fransizcasi krem fresh boyle kati birsey ama baya yagli turkiyedeki kaymaklara benziyor
yazin bende bu krem freshle bi yemek yapicaktim turkiyede burda kullandigimin aynisini bulamadim ama ona benzer bir sey buldum suan ismini hatirlamiyorum
migrosta bulmustum krema sut reyonundaki gorevlilere anlatinca yardimci olmuslardi ..

krema aldım ama gercı bakmadım cıvıkmı degılmı kremadan baska bısey degıldır sanırım:1ninca:

Schlagsahne" süt kremasi oluyor.Türkiye'de de bu sekilde satiliyordur.
Krem santi bambaska birsey...
Bir arkadas da, kati olan demis,,, o da süt 'ün kaymagi oluyor.

X