neye gore secılecek o zaman? teklıfle olur mu bu ısler
Konu hakkında hiçbir ayrıntılı açıklamaya ulaşamıyorum,
Açıklanan tek şey SBS nin kaldırılacağı,
Tamam sanırım çocuklar yarış atı gibi koşturmasın deniyor ve bunu destekliyorum.2. sınıfta ders almaya başlayıp 3- 4 sene dershaneye gidiyor şimdiki çocuklar ve bu doğru değil.
Amerikada ki sisteme dönüştürülmeye çalışılıyor,ama bugünkü Türkiye şartlarında yapılabilecek birşey mi?Bir tek not ortalaması ile ortaöğretime geçiş yapılamayacağı aşikar.Mutlaka SBS yerine başka bir sınav çıkartılacak,o zaman dershaneler nasıl kalkacak,yeni bir sınav çıkartılmaması demek zaten tamamen sistemin çökmesi demek.Bu durumda güçlü olan borusunu öttürecek demektir.
Herhangi bir altyapı oluşturmadan bu kadar köklü değişiklikler yapılmasını tamamen yanlış buluyorum.
Umarım çocuklarımızın hiçbirinin hakkının yenmeyeceği doğru bir sistem getirebilirler.
Türk eğitim sisteminin alt yapısı sınav kaldırmaya uygun mu acaba?
Uygun olmadığını ben normal vatandaş olarak görebiliyorum.Çok mu zor farkına varmak ben anlamadım.
Bu durumda yapmamız gereken çocuklarımızı en iyi eğitim alacağı okullarda değilde ,en kolay not alacakları okullara mı vermeliyiz.Bu mudur yani.Ben çocuğumu köklü bir okul yerine uyduruk bir özel okula yazdırayım,100 not ortalamasıyla hiç zorlanmadan mezun olsun.Sonrada istediğimiz okulu tercih edelim.
Sistemin nasıl işleyeceğini gerçekten anlayamıyorum.Not ortalaması 100 olan binlerce çocuk olacak bu durumda ,bunların hepside en iyi okulları tercih edicekler,peki onları nasıl eleyecekler.Gerçekten hakedip o notlarla mezun olan çocuk belkide taşrada okuduğu için elenecek.
Biran önce karar verselerde bizde ne yapacağımıza karar versek.
amaçları buydu zaten, özelleştirme, şimdi dershanelerde kalkıp özel okul olacak, (özel okulların kalitesi genel anlamda düşecek ayrı konu) insanlar çocuklarının kalabalık içinde kaybolmasından fark edilmemesinden korkuyor o yüzden ilkokul içn özellere akıyorlar, ortaokul boyutunda da özelin avantajı notları yüksek tutmak bence lise için not yatırımı...
dediğin fen lisesine öğrenci seçimini bende duydum ama çok saçma, çok ucu açık
son cümlende olabilir sanırım ama o da saçma bence, öğrenci gerçekten başarılıdır ama bu etkinliklere gidecek kurum yoktur çevresinde küçük bi ilçededir, kurum vardırda diğer imkanları uygun değildir, haksızlık değil mi
tüm düz liseler anadolu lisesi oldu, fen lisesi, imam hatip, başka lise türü olacakmı ki
bu yıl son kez sbs sınavı olacak beni oğlumda bu sınava girecek rabbim herşeyin hayırlısını versin tabi ama 7. sınıflara 6. sınıflara haksızlık oldu bu durum çünkü hep sbs ye yönelik çalıştılar dersler hep 2 . plandaydı şimdi nasıl olacak bilmiyorum hani ben sbs nin varlığından memnun değildim tabi. çok koşturmacalı baskıcı buluyorum tek sınava göre yerleşmeyi . hani çocuğun o sınavda karnı ağrısa hasta olsa o anda heyecandan yapamasa onca yılın emeği çöpte. umarım düzgün bi sistem oturur hakkıyla herkes istediği yere yerleşir . geride 2 çocuğum daha var onlar bu sbs sistemine göre yaşamayacaklar bu güzel bence ama dediğim gibi hakkıyla işlerse sistem
ne 6 sı 7 si canım, 2. sınıftan başlıyorlar
hatta duyduğumda inanamamıştım 5. sınıftan sbs için çocuğunu kursa yazdıran biliyorum
valla sbs yok, artık liselerinde pek önemi yok zaten, bakalım bende merak ediyorum sonumuzu ama yine de bence oğlun şanslı, çünkü seçilmişlerin olduğu bi sınıfa gidecek, seneye bu şansı olmayacaktı
SBS'nin Yerine 'Yönlendirme'
Bakanlık, öğrencileri 'yönlendirme' sınavıyla seviye tespiti yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 yılından itibaren Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) içerik ve biçimini değiştirecek ve yerine “Yönlendirme” sınavı yapacak. Liseler arasındaki kalite farkını ortadan kaldıracak yeni sistemde, öğrenciler sınavla iyi bir liseye yerleşebilmek için çalışmayacak ve dershaneye gitmek zorunda kalmayacak.
Bu kapsamda SBS, öğrencileri seçme ve eleme usulüyle yapılan sınavın yerine daha çok bakanlığın kendisini test etme sınavına dönüşecek. MEB'in üzerinde çalıştığı yeni sisteminde, öğrenciler yine sınava girecek ama bu sadece öğrencinin durumunu “tespit” edecek bir sınav olacak. Seçme ve sıralama sınavı olmayacak.
Böylece öğrenciler ilkokul ilk 4 kademesinden sonra yetenekleri doğrultusunda yönlendirilecek. Lise türleri de yeniden ele alınacak. Okul türleri modelinde liseler “meslek liseleri”, “fen ve sosyal bilimler liseleri” ve “Anadolu liseleri” olarak belirlenecek.
Bu okullara giriş için öğrenciler tek sınava bağlı olmayacak. SBS benzeri bir sınav yine olacak ancak “yerleştirme” sınavı yerine sadece öğrencinin bilgisini tespit sınavı olacak. “Tespit Sınavı”nın yanı sıra “ders notu”, “öğretmen görüşü”, “rehberlik yönlendirmesi” ve “ailelerin görüşü” de etkin olacak.
Kaynak:trthaber
yönlendirme sınavı! anlamadım valla eğer bi sıralama ya da sınav puanı esas alınmayacaksa nasıl bir sınav olacak bu, zaten öğrenci ve ailesi matematiğemi fene mi sosyalemi yatkın biliyordur, bana başka bir isim ve taktikle sbs geri gelecekmiş gibi geldi, aksi taktirde sınav anlamsız
ayrıca söylentiye göre, öğretmen tavsiyesiyle fen liselerine giriş olacaksa çok kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?