SBS 2013'te son kez yapılacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Ortaöğretimde SBS 2013'te son kez yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, SBS'nin bu yıl son kez yapılacağını, sonra sistemin değişeceğini söyledi.

NTV yayınına katılan Zararsız şunları söyledi: "Eğitim-öğretim yılının sonunda SBS yine yapılacak. 2012-2013 öğretim yılının sonunda Haziran ayında takvimine göre yapılacak. 2013-2014 öğretim yılının sonunda ise SBS olmayacak. Bir başka şekilde ortaokuldan liseye yerleştirme yürürlüğe girecek." ntvmsnbc

buna da inanamadım

haberin orjinal metnine ntvmsnbc nin internet sayfasından ulaşabilirsiniz ilginizi çekerse

İnşallah kalkmaz. Gazetede okuduğum habere göre fen liselerine öğretmen öğrenci teklif edecekmiş. Olur mu öyle şey neye göre nasıl teklif edecek. Not ortalaması desen okul kalitesi çok önemli A okulunda 70 almak B okulnda 100 almaktan zor ya da derse giren hocaya göre bile değişir. Haksızlık olur. Offf offf bir kuzum 66 ay meselesine yakalandı diğer kuzum 7. sınıf seneye sbs krizine çok üzgünüm(

neye gore secılecek o zaman? teklıfle olur mu bu ısler

Konu hakkında hiçbir ayrıntılı açıklamaya ulaşamıyorum,

Açıklanan tek şey SBS nin kaldırılacağı,

Tamam sanırım çocuklar yarış atı gibi koşturmasın deniyor ve bunu destekliyorum.2. sınıfta ders almaya başlayıp 3- 4 sene dershaneye gidiyor şimdiki çocuklar ve bu doğru değil.

Amerikada ki sisteme dönüştürülmeye çalışılıyor,ama bugünkü Türkiye şartlarında yapılabilecek birşey mi?Bir tek not ortalaması ile ortaöğretime geçiş yapılamayacağı aşikar.Mutlaka SBS yerine başka bir sınav çıkartılacak,o zaman dershaneler nasıl kalkacak,yeni bir sınav çıkartılmaması demek zaten tamamen sistemin çökmesi demek.Bu durumda güçlü olan borusunu öttürecek demektir.

Herhangi bir altyapı oluşturmadan bu kadar köklü değişiklikler yapılmasını tamamen yanlış buluyorum.

Umarım çocuklarımızın hiçbirinin hakkının yenmeyeceği doğru bir sistem getirebilirler.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, ''Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin. Kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:
''(Dershaneler) Eğitim öğretime hizmet verecekseniz, okullaşın, okullar kurun. Biz de sizden hizmet alımı yapalım ve sizin sınıflarınızı öğrencilerimizle biz dolduralım. Bedeli neyse biz verelim. Sizi açıkta bırakacak değiliz. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz. Bakıyorsunuz bu güzel bir teklif demiyorlar. Niye. Öbür taraf çok daha tatlı da onun için. Orada adeta merdiven altı hizmet var, diğerinde ciddi bir kurumsallaşma olacak da onun için. Bunun adımını atacağız ve er geç 2013-2014'e de biz o sistemle birlikte girmiş olacağız.''
habertürk

bu da demek oluyor ki yeni sınav sistemi gelmeyecek, ve özel okul patlaması olacak bence

Türk eğitim sisteminin alt yapısı sınav kaldırmaya uygun mu acaba?

Uygun olmadığını ben normal vatandaş olarak görebiliyorum.Çok mu zor farkına varmak ben anlamadım.

Bu durumda yapmamız gereken çocuklarımızı en iyi eğitim alacağı okullarda değilde ,en kolay not alacakları okullara mı vermeliyiz.Bu mudur yani.Ben çocuğumu köklü bir okul yerine uyduruk bir özel okula yazdırayım,100 not ortalamasıyla hiç zorlanmadan mezun olsun.Sonrada istediğimiz okulu tercih edelim.

Sistemin nasıl işleyeceğini gerçekten anlayamıyorum.Not ortalaması 100 olan binlerce çocuk olacak bu durumda ,bunların hepside en iyi okulları tercih edicekler,peki onları nasıl eleyecekler.Gerçekten hakedip o notlarla mezun olan çocuk belkide taşrada okuduğu için elenecek.

Biran önce karar verselerde bizde ne yapacağımıza karar versek.

malesef güya bu yenilikçi ilerlemelerin(!) acısını yıllarca çekeceğiz toplum olarak, bi milletin geleceği için eğitim sisteminden önemli ne olabilir

Etrafımda anlam veremediğim bir panik var arkadaşlar.Bu sene özel okullarda öğrenci patlaması yaşanıyor.Geçen sene 2 şube olan 6. sınıflar bu sene 5 şubeye çıkmış bizim okulda.Hersene 2 şube olarak açılan 1.sınıflarda aynı şekilde 5 e çıkmış.

Birkaç velinin kendi aralarında konuşmalarına denk geldim ve komik geldi.''Özel okullardan mezun olan çocuklar açıkta kalmayacakmış,mutlaka üniversiteye yerleştirilecekmiş''böyle bir açıklama yapıldığını duymadım ben.Duyan varmı?

Fen liselerine öğretmenler çocuk önerecekmiş.Peki fen liseleri önerilen her çocuğu alacakmıymış,bunuda anlamadım.Bir sınav yapılmayacaksa başka eleme kriterleri olacak mutlaka.Bunlardan ilki ve en önemlisi okulda yapıcak oldukları proje ödevlerinde derece almaları diye düşünüyorum,satranç ve spor da çocukların bir okula seçilirken referansı olacak demekki.

amaçları buydu zaten, özelleştirme, şimdi dershanelerde kalkıp özel okul olacak, (özel okulların kalitesi genel anlamda düşecek ayrı konu) insanlar çocuklarının kalabalık içinde kaybolmasından fark edilmemesinden korkuyor o yüzden ilkokul içn özellere akıyorlar, ortaokul boyutunda da özelin avantajı notları yüksek tutmak bence lise için not yatırımı...
dediğin fen lisesine öğrenci seçimini bende duydum ama çok saçma, çok ucu açık
son cümlende olabilir sanırım ama o da saçma bence, öğrenci gerçekten başarılıdır ama bu etkinliklere gidecek kurum yoktur çevresinde küçük bi ilçededir, kurum vardırda diğer imkanları uygun değildir, haksızlık değil mi

tüm düz liseler anadolu lisesi oldu, fen lisesi, imam hatip, başka lise türü olacakmı ki

Son düzenleme:

Kafam çok karıştı Chess,garip şeyler dönüyor ve bizlerin haberi yok.
Ben özel okullarında not konusunda devlet okullarından farklı olmadığını düşünüyordum ,dün öğrendiğim şey iyice sinirlerimi bozdu.
Yan komşumun oğlu şu meşhur cemaat özel okullarından birinde okuyor.Oğlumla yaşıt,geçensene beraber dershaneye gittiler.Çocuk ortalama bir çocuk,bütün sınavlarda dershanedede okuldada orta sıralarda.Benim çocuğum dershanenin her sınavında ilk onda,okuldada 1. veya 2.Buna rağmen benim çocuğumun not ortalaması hakettiği notların ortalaması olan 98 ama o çocuğun ortalaması 100 müş.
Sistem tamamen ortalamaya yönelik dönüyor ve bundan bütün cemaat okullarının haberi var.Okulda 20. olan çocuğa bile 100 ortalama veriliyor .
Peki bizim suçumuz ne.
Dediğin gibi bu sosyal etkinliklerin de katılma durumu da haksızlık ama başka çıkar yolları yok gibi gözüküyor.Bilim sanat bile referans olabilir diye düşünmeye başladım.Kızımın okul ve bilimsanatı birarada götüremeyeceğini düşündüğüm için sınava bile sokmadım.Ama bu sene sınava kesinlikle sokmaya karar verdim.Ne olacağını bilmiyoruz,eğer kazanabilirse enazından kaydı olsun istiyorum.

Son düzenleme:
valla canım adı üstünde özel sektör, yani müşterileri olan müşterilerini memnun etmek zorunda olan kurumlar
tabii çürük olanı kadar eğitim kalitesini üstte tutanlarda vardır, bunların az sayıda olduklarınıda düşünmüyorum
bahsettiğin okullar konusunda haklısındır muhtemelen
bilmiyorum ki yarın bi gün hükümet değişir onlarda başka bi düzen getirir belli mi olur, o kadar hızlı değişiyo eğitim sistemi, bi nevi ne çıkarsa bahtlarına gibi olcak bizim çocuklar için malesef, o an şartlar neyi gerektirecekse o, her halukarda not ortalaması değerini hiç kaybetmez ama en azından

bu yıl son kez sbs sınavı olacak beni oğlumda bu sınava girecek rabbim herşeyin hayırlısını versin tabi ama 7. sınıflara 6. sınıflara haksızlık oldu bu durum çünkü hep sbs ye yönelik çalıştılar dersler hep 2 . plandaydı şimdi nasıl olacak bilmiyorum hani ben sbs nin varlığından memnun değildim tabi. çok koşturmacalı baskıcı buluyorum tek sınava göre yerleşmeyi . hani çocuğun o sınavda karnı ağrısa hasta olsa o anda heyecandan yapamasa onca yılın emeği çöpte . umarım düzgün bi sistem oturur hakkıyla herkes istediği yere yerleşir . geride 2 çocuğum daha var onlar bu sbs sistemine göre yaşamayacaklar bu güzel bence ama dediğim gibi hakkıyla işlerse sistem

ne 6 sı 7 si canım, 2. sınıftan başlıyorlar
hatta duyduğumda inanamamıştım 5. sınıftan sbs için çocuğunu kursa yazdıran biliyorum
valla sbs yok, artık liselerinde pek önemi yok zaten, bakalım bende merak ediyorum sonumuzu ama yine de bence oğlun şanslı, çünkü seçilmişlerin olduğu bi sınıfa gidecek, seneye bu şansı olmayacaktı

valla chess canım ya 2. sınıfta başlayanlarıda normal bulmuyorum o nedir yahu
umarım şans olur tatlım ne diyeyim bilmiyorum fen lisesini kazanmak oldukça güç diğerleride birbirinin neredeyse aynısı olan çok küçük farkları bulunan okullar öncelikli hedef fen lisesi tabi ama kendini kasıp heyecanlanması da olağan bi durum .hani fen lisesi olmassa özel bi liseye göndermeyi tercih ederim tabi. belki dershaneler özelleşirse eğitim daha kaliteli olurmu ki diyede düşünmüyoda değilim yani neyse çok karışık herşey umarım sbs oğlum için dediğin gibi şans olur heyecanlanıp normal bi liseye falan düşerse diyede korkmuyorum desem yalan olur :44:

SBS'nin Yerine 'Yönlendirme'

Bakanlık, öğrencileri 'yönlendirme' sınavıyla seviye tespiti yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 yılından itibaren Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) içerik ve biçimini değiştirecek ve yerine “Yönlendirme” sınavı yapacak. Liseler arasındaki kalite farkını ortadan kaldıracak yeni sistemde, öğrenciler sınavla iyi bir liseye yerleşebilmek için çalışmayacak ve dershaneye gitmek zorunda kalmayacak.
Bu kapsamda SBS, öğrencileri seçme ve eleme usulüyle yapılan sınavın yerine daha çok bakanlığın kendisini test etme sınavına dönüşecek. MEB'in üzerinde çalıştığı yeni sisteminde, öğrenciler yine sınava girecek ama bu sadece öğrencinin durumunu “tespit” edecek bir sınav olacak. Seçme ve sıralama sınavı olmayacak.
Böylece öğrenciler ilkokul ilk 4 kademesinden sonra yetenekleri doğrultusunda yönlendirilecek. Lise türleri de yeniden ele alınacak. Okul türleri modelinde liseler “meslek liseleri”, “fen ve sosyal bilimler liseleri” ve “Anadolu liseleri” olarak belirlenecek.
Bu okullara giriş için öğrenciler tek sınava bağlı olmayacak. SBS benzeri bir sınav yine olacak ancak “yerleştirme” sınavı yerine sadece öğrencinin bilgisini tespit sınavı olacak. “Tespit Sınavı”nın yanı sıra “ders notu”, “öğretmen görüşü”, “rehberlik yönlendirmesi” ve “ailelerin görüşü” de etkin olacak.

Kaynak:trthaber

yönlendirme sınavı! anlamadım valla eğer bi sıralama ya da sınav puanı esas alınmayacaksa nasıl bir sınav olacak bu, zaten öğrenci ve ailesi matematiğemi fene mi sosyalemi yatkın biliyordur, bana başka bir isim ve taktikle sbs geri gelecekmiş gibi geldi, aksi taktirde sınav anlamsız
ayrıca söylentiye göre, öğretmen tavsiyesiyle fen liselerine giriş olacaksa çok kötü

öncelikle allah yavrularınıza zihin açıklığı versin sizlerede sabır versin benimde kızım sbs ye üç kere girdi şükürler olsun bu yıl istediği liseye yerleşerek sonlandırdık ama nasıl sıkıntılı bir zaman anlatamam sınav zamanı ayrı bir panik anne baba tedirgin çoçuk ayrı detirgin çoçuğunuzu sürekli motive etmek zorundasınız hele sınava girip çıkıyorlar sonuç bekliyorsunuz o kısım sadece ızdırap insanlara sonuç geliyor yerleştirme sonuçlarını bekliyorsunuz o kısım çok daha sancılı allahıma şükürler olsun 3 yıllık sıkıntılı zamanı atlattık biz şanslıydık istediğimiz lise geldi ama açıkta çok fazla öğrenci var sistem baştan aşagıya yanlış puanlamada senin çoçuğun okulun en başarılı öğrencisiyle kıyaslanıp puan veriliyor kendi başarısıyla degil kızımın arkadaşları var 460 larda puanlarla açıkta kalan ve düz liseye gitmek zorunda kalan allah hepiniz yardımcısı olsun 2 sınıfa giden kızım var bende şimdiden onu düşünüyorum nice olur halimiz

bakan 2013 içerisinde açıklanacağını söyledi. oynayıp oynayıp duruyorlar sistemle. oyuncak ya bu MİLLİ EĞİTİM.
sınavı kaldırmak zor bir iş, her okulda yapılan sınav yani yazılı içeriği farklı, soruların ölçtüğü bilgiler vs.
sınavsız olacaksa okuldaki yazılıların merkezi sınavlarla yapılıp, yazılıların komisyon tarafından okunması lazım.
bunun gibi birçok şey ama yaptım oldu olayına gelirse hiç şaşırmamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…