• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız ve İftira Etmekten Çekinmeyen İnsanlar.

kendi görmediği bi şey hakkında nasıl küçücük çocuğun üstüne gidebiliyor
Allahtan o kadın vermiş ağzının payını ya o kadın görmeseydi veya görse bile kötü olmamak için söylemeseydi
ben olsam kızıma iftira atan kadının yüzüne bakmam bir daha

birde bence çocuğunuzu sık havuza sokmayın bulunduğunuz yerde eniz vrsa oraya götürün aha temiz gibi geliyor bana

sizin kızınız bile yapmış olsa küçücük çocuğu ortada günah keçisi ilan edince ellerine geçecektiki. çocuktur bu yapar. benimki tuvalet eğitimi sırasında halıya kanepeye yapmıştı. bazen oyuna dalınca son anda söyleyip az bir şey altına kaçırdığı olmuştu. küçücük idrar torbaları var hemen doluyor. kontrolünü sağlamayıda yeni yeni öğreniyorlar. yetişkin insana verilebilecek bir tepkiyi çocuğa vermenin hiçbir anlamı yok bence. ve evet mayo bezler çok sağlıklı değil. muhtemelen o çocuktan kaynaklıdır. ama çocuğun ne suçu var. annesi arada değiştirseymiş bezini.
İste sırf çocuk olduğu için demedim sizin kızınızdır diye. Bende bilirim komşumun söylediklerini söylemeyi ama gerek varmı? Ne işe yarayacak o çocuğu yaralamaktan başka.
Gereksizdi anlamsızdi ,kabalıktı.
Görevliye soyleseydi bir amaca hizmet ederdi en azından, havuz temizlenirdi.

Aynen. Bende bilirdim söylemeyi ama inanın çocuğu üzmek istemedim. Olmuş yani artık,zamanı geri mi alacağiz sanki. Ne gerek var?
aslında var ya böyle durumlarda sesinizi yükseltirseniz karşı tarafı susturursanız sözünüz dinlenir. o kadın bikaç kişiyi toplayıp sizi de parmakla gösterip dedikodunuzu yapıp "bu yapmıştır" diyebiliyorsa sesinizi bastırmalarına izin vermeyeceksiniz.
şimdi haklıyken haksız duruma düşmek diye bişey var ama o da züğürt tesellisi gibi bişey..

kendi görmediği bi şey hakkında nasıl küçücük çocuğun üstüne gidebiliyor
Allahtan o kadın vermiş ağzının payını ya o kadın görmeseydi veya görse bile kötü olmamak için söylemeseydi
ben olsam kızıma iftira atan kadının yüzüne bakmam bir daha

birde bence çocuğunuzu sık havuza sokmayın bulunduğunuz yerde eniz vrsa oraya götürün aha temiz gibi geliyor bana
Bende anlamadım hangi akla hizmet o yapmistir diyor. Utanmadan 33 aylik bebegi cekistiriyor.
İnan derdim ama kızı masum,onun günahı yok,sırf ona kıyamadım kadına ragmen.
Havuzumuz iyi temizleniyor ama sürekli girmiyor zaten,genelde denize gideriz ama bu aralar gidemedik fırsat bulupta. Birde seneye yazında kreste olacak,yaz okulunda yüzme öğretiyorlar biraz bağışıklık kazansın istiyorum.

İste sırf çocuk olduğu için demedim sizin kızınızdır diye. Bende bilirim komşumun söylediklerini söylemeyi ama gerek varmı? Ne işe yarayacak o çocuğu yaralamaktan başka.
Gereksizdi anlamsızdi ,kabalıktı.
Görevliye soyleseydi bir amaca hizmet ederdi en azından, havuz temizlenirdi.
çok mantıklı davranmışsınız kesinlikle. hani kadınlar arasında vardırya biz yarışamazsak çocukları yarıştırırız. kadın tam olarak bunu yapmış. yazık çocuğuna.

aslında var ya böyle durumlarda sesinizi yükseltirseniz karşı tarafı susturursanız sözünüz dinlenir. o kadın bikaç kişiyi toplayıp sizi de parmakla gösterip dedikodunuzu yapıp "bu yapmıştır" diyebiliyorsa sesinizi bastırmalarına izin vermeyeceksiniz.
şimdi haklıyken haksız duruma düşmek diye bişey var ama o da züğürt tesellisi gibi bişey..
Yapılır ama gerek yok. O benim kızımı suçladı ben onun tarzında cevap versem kızımda öyle görecek,onun dogru olduguna inanacak. Haksız duruma düşmek önemli değil inanın, ben çocuğumu tertemiz sokuyorum o havuza,herkes görüyor bunu zaten. Ben cevap vermeyince baskalari karsi taarruza geçti zaten.

Siz çok kibar davranmışsınız ve onun çocuğunu rencide etmek istememişsiniz ama ben aynen sizi savunan kadının dediklerini derdim, hatta daha sert söylerdim. Kurnaz kadın kendini zeki sanıyor, tertemiz çocuğa iftira atıp kendi çocuğunu aklamaya çalışmış beyinsiz.

Keşke çocukların yanında konuşmamış olsaydınız. İki çocukta etkilenmiştir.
Yapmış olduğu can sıkıcı gerçekten. Belki gerçekten bezden taştığını bilmiyordur kendisi, iftira değildir amacı. Her ne olursa olsun o şekilde ısrarcı davranması hoş olmamış tabiki.

Hepinize iyi pazarlar;
Şu an öyle sinirliyim ki anlatamam. İnsan neden kendi yapmış olabileceği bir şeyi sırf kabul etmemek ve üste çıkmak adına saygısızca bir başkasına yıkmaya çalışır anlamıyorum.
Sabah kızımı sitenin havuzuna götürdüm,simidiyle yüzdü baya,bende yüzdüm biraz,kızım acıktım dedi çıktık havuzdan eve dönmek üzere hazırlanıyorum,o ara az ilerde bir kaç kişi toplanmiş havuza bakıyor kendi aralarında konuşuyorlar,ayıplar tarzda parmakla kızımı gösterip o yapmıştır küçük ya vs gibi birşeyler dediğini duydum bir komşunun. Ne oldu sorun ne diye sordum. Aldıgim cevap havuz pislenmiş (kaka yapılmış yani)sizin kızıniz yaptı herhalde dedi. Ben sadece benim kızim yapmadi dedim ilk etapta ama hala kadın ısrarla diyorki yok sizin kızınız, ki benim kızim 33 aylık,tuvalet egitimini tamamladı ama onun 4 yaslarında kızı var,üzerinde kullan at mayo bezlerden vardı havuzdayken. Bu arada kızım havuza gitmeden evde yaptı tuvaletini,havuzdada oynarken anne çişim geldi dedi çıktı havuzdan,lazımlığına çişini yaptı,duşta poposunu yıkayip mayosunu degiştirip tekrar girdi havuza,ama onun kızı çıkmadi havuzdan hiç,o bezde değişmedi zannediyorum. Dedimki yapmaz,yapmadı zira tuvaleti burda havuza çiş yapılmayacağını bilir.
Ben eminim kızımdan zira suya asla yapmaz,kabız olduğunda bile ılık su dolu küvete yapmamıştır,anne tuvaletim geldi demiştir fazla titiz çünkü pisleneceğini düşünür.
Neyse senin kizin diyor kadın hala,ben hala demiyorum senin kızın diye zira çocuğu rencide etmek istemiyorum,eminde değilim, gözümle görmedim sonuçta. Ama o bezlerin güvenilir olmadığını biliyorum ,tuvalet egitiminden önce birgün deniz kenarinda çiş yapınca kızım,bacaklarından süzülmüştü geçen yaz,bir daha kullanmadım,mayo bezlerden giydirdim o donem yıkanabilen.
O sırada yan şezlongdaki başka bir komşumuz dedi ki,iftira atmayın o çocuk çıktı havuzdan'anne çişim geldi,havuza çiş yapılmaz ,hasta oluruz'dedi, anneside yanında lazımlık getirmiş ,tuvaletini yaptırdı,çocuğu duşa soktu yeni mayo giydirdi,tertemiz soktu havuza neden iftira atıyorsunuz, sizin kızınız saatlerdir o mayo bezle girip çıkıyor,değiştirmediniz bir kez bile,sizin kızınız yapmıştır diye baya söylendi kadında sustu.
Yani arkadaşlar ayıp degilmi,Küçücük çocuğa iftira atmak? İnanın yapmaz,tatildede havuza girdik asla yapmadi yapmaz,koşa koşa gelir tuvaletine yapar,kendide der anne havuza yapılmaz,hasta oluruz ,su pis olur diye. Kendi titizlenir herkezden çok. Ben zaten sorarım geldi mi diye soylediği halde. Çis yaptı tuvaletine ,duşta yıkadım soktum tekrar havuza. Ben böyle dikkatli ve başkasına saygılı davranırken çok sinirlendim ve çok üzüldüm yapılana.
İllaki bende rencide mi etmeliyim, o yaş grubu sadece 3 çocuk vardı bu arada,biri kızım,biri o kadının kızı,bir tanede erkek çocuk. Sadece bezi yok diye benim kızıma iftira atılması çok canımı sıktı.
Siz olsanız ne yapardınız, ben şu an selamlasıyordum bu kadınla ama asla selam dahi vermek istemiyorum bu olayın üzerine.
Ne terbiyesiz insanlar var. Eğitiminize hayran kaldım söylemeden geçemeyeceğim.:KK9:

Siz çok kibar davranmışsınız ve onun çocuğunu rencide etmek istememişsiniz ama ben aynen sizi savunan kadının dediklerini derdim, hatta daha sert söylerdim. Kurnaz kadın kendini zeki sanıyor, tertemiz çocuğa iftira atıp kendi çocuğunu aklamaya çalışmış beyinsiz.
Kocaman kadın böyle günah keçisi aradı yok yere.
Ne diyebilirim bilemiyorum. Az önce erkek çocuğun annesiyle karşılaştım kapıda. (Kargo gelmisti -kapıcıya bırakmıslar-kapiyi actim,kadın bizim apartmanda oturuyormus)bana dediki tam giderken duydum (gerçekten kalkmisti onlar bu olay olurken) ne oldu dedi,anlattım. Kadın oğlum evden çıkarken yapmışti tuvaletini,evdede açtım temizdi bezi dedi,oda ayıpladi baya. Konuştuk biraz. Suç bastırmiş resmen ya. Sinirlerim tepeme çıktı iyice.

Son düzenleme:
Keşke çocukların yanında konuşmamış olsaydınız. İki çocukta etkilenmiştir.
Yapmış olduğu can sıkıcı gerçekten. Belki gerçekten bezden taştığını bilmiyordur kendisi, iftira değildir amacı. Her ne olursa olsun o şekilde ısrarcı davranması hoş olmamış tabiki.
Ben çocuğumun böyle bir iftirayı duymasini istemezdim ama onu emanet edebilecegim kimse yoktu orada zira havuz basinda düşer diye yanimdan ayıramadım malum kaygan oluyor zemin,benim kızimda hareketli biraz. Herşeye ragmen sakince konuştum ama kadını bir türlü susturamadim maalesef.

Güncelleme niteliginde söylüyorum, az önce erkek çocuğun annesiyle karşılaştım kapıda. ( Kargo gelmisti-kapıciya bırakmişlar- kapiyi açtım, kadın bizim apartmanda oturuyormus ) dediki tam giderken duydum ne oldu? Bende anlattım olayı. Dediki oğlum evden çıkarken yapmışti tuvaletini, evdede açtım temizdi bezi, demekki kendi kızı yapmiş arkadaşlar. Kadın resmen suç bastırdı. Şu an daha bir üzüldüm, sinirlendim.

Son düzenleme:
Kocaman kadın böyle günah keçisi aradı yok yere.
Ne diyebilirim bilemiyorum. Az önce erkek çocuğun annesiyle karşılaştım kapıda. (Kargo gelmisti kapiyi actim,kadın bizim apartmanda oturuyormus)bana dediki tam giderken duydum (gerçekten kalkmisti onlar bu olay olurken) ne oldu dedi,anlattım. Kadın oğlum evden çıkarken yapmışti tuvaletini,evdede açtım temizdi bezi dedi,oda ayıpladi baya. Konuştuk biraz. Suç bastırmiş resmen ya. Sinirlerim tepeme çıktı iyice.

Biz bile bu yaşta bazı insanların hainliklerine şaşırıp üzülüyoruz, masum bir çocuğun bu iftiralarla tanışması daha şiddetli ve üzücü oluyor. Küçücük çocuktan ne istedin vicdansız kadın diyesim geldi ona:KK62:

Back
X