How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Savaş-Ukrayna-pasaport problemi..

• Konu Sahibi Konu Sahibi xilda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xilda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
161
32
98
Herkese merhaba,

Konuyu nereye açacağımı bilemedim, taşımak gerekiyorsa eğer şimdiden çok üzgünüm.

Abimin eşi Ukrayna vatandaşı ama kendisi burada Türkiye’de yaşıyor.
Ailesi orada ve bu savaş döneminde ablası ve 2 küçük çocuğu kaçarak Türkiye’ye geldiler. Başlarına böyle bir şey geleceğini bilmediklerinden küçük çocuğun pasaportu yokmuş. Hiç çıkartmamışlar yani. Bükreş’e bir şekilde gidip oradan otobüsle Aksaray’a gelmişlerdi.
Şimdi İsrail’de akrabaları var ve o tarafa gitmek istiyorlar ve hatta biletleri almışlardı ama tabii ki tahmin ettiğimiz üzere pasaport dolayısıyla uçağa binemediler.
Ülkelerine dönemiyorlar ama pasaport çıkartmaları gerekiyor sanırım. Bu konular hakkında bilgisi olan var mı? Çok yüzeysel anlattım çünkü içim paramparça, duygusal detaylara girmek istemiyorum.

1) Vatandaşı olmadığın ülkede, vatandaşı olduğun ülke için pasaport çıkartılabilir mi?
2) Pasaport olmasa da İsrail’e gidebilmelerini sağlayacak, belki savaş dönemi dolayısıyla bildiğiniz bir yöntem var mıdır?

Yardımcı olabilecekler varsa çook sevinirim.

Herkese merhaba,

Konuyu nereye açacağımı bilemedim, taşımak gerekiyorsa eğer şimdiden çok üzgünüm.

Ailesi orada ve bu savaş döneminde ablası ve 2 küçük çocuğu kaçarak Türkiye’ye geldiler. Başlarına böyle bir şey geleceğini bilmediklerinden küçük çocuğun pasaportu yokmuş. Hiç çıkartmamışlar yani. Bükreş’e bir şekilde gidip oradan otobüsle Aksaray’a gelmişlerdi.
Şimdi İsrail’de akrabaları var ve o tarafa gitmek istiyorlar ve hatta biletleri almışlardı ama tabii ki tahmin ettiğimiz üzere pasaport dolayısıyla uçağa binemediler.
Ülkelerine dönemiyorlar ama pasaport çıkartmaları gerekiyor sanırım. Bu konular hakkında bilgisi olan var mı? Çok yüzeysel anlattım çünkü içim paramparça, duygusal detaylara girmek istemiyorum.

1) Vatandaşı olmadığın ülkede, vatandaşı olduğun ülke için pasaport çıkartılabilir mi?
2) Pasaport olmasa da İsrail’e gidebilmelerini sağlayacak, belki savaş dönemi dolayısıyla bildiğiniz bir yöntem var mıdır?

konsolosluğa sormalısınız bence

Son düzenleme:
Turk vatandaşi olmaya gerek yok. Turkiyeden yapabilir konsolosluktan ama bu mevcut ortamda işler ilerliyor mudur? Bilemedim. Savaş var sonuçta. 🙄

Çocukta hiç pasaport çıkarılmamış ise problem yaşama ihtimaliniz çok yüksek. O pasaport da uzun süreli değil acil durum pasaportu niteliğinde olduğundan 1 haftalık falan verme ihtimalleri yüksek. En azından kimliğini almışlardır umarım.

Herkese merhaba,

Konsolosluğa giderlerse çözerler problemi.

Konsolosluğa gidin bize yabancı vatandaşlar evlilik için başvuruyor, bazı islemler ulkeye gitmeden konsolosluğa giderek oluyordu ama çok uzun sürebiliyordu
Fakat savaş donemi- nasıl etkiler bilemem
Geçici evrak yada savaş sığınmacı olarak başvurulabilir mi araştırmak gerek
Sınırdan nasıl geçmişler
Birde twitterda Esra ozturk var çok fazla çabaladı hala çabalıyor bir görüşün belki birine yönlendirir hala gelenler var evrak getirirler

Ukrayna konsolosluğu. Mutlaka panik hali vardır ama kendi ülkesinin konsolosluğu nasıl gelmez insanın aklına…

Çok teknik bir konu soruyorsunuz. Burda çoğumuzun mesleği var birçoğumuz da ev hanımı. Ama aramızda konsolos var olduğunu düşünmüyorum. Burdan bilgi edinemezsiniz

Konsolosluk dışında kimse size cevap veremez ki. Türkiyeye nasıl pasaportsuz gelmiş çocuk?

Herkese merhaba,

Savaş durumu olduğundan farklı bir prosedür olabilir konsoluğu arayın bence

Tabiiki
Kendi konsolokluklarindan alacaklar.. normalde bu tur islemler vatandasi oldugun ulkenin konsoloslugundan olur. Bunu bilmek icin konsolos, diplomat olmaya gerek yok🙄

Konsolosluğu arasanıza.
Mevcut durumda işler zor olabilir ama buradan daha faydalı bilgi alacağınız kesin.

Gidecekleri ulke savas sebebi ile pasaport sormayabilir ama yine de ukrayna kimligi vs ister sanirim. O ülkenin konsoloslugu arayip sorun bence. Avrupada bir cok ulke bu islemleri kolaylaştırmis diye duyuyoruz.

Bir de alien kimlik diye bir sey var, resmi adi nedir bilmiyorum ama hic bir ulkenin vatandasi olmuyorsun, bazi ulkeler geçici olarak bunu saglayabiliyor, o ulkenin izni dahilinde seyahat ediyorsun, turkiye pasaport dairesini arayip böyle bir seyehat belgesi saglayip saglayamayacaklari sorulabilir.

Bukresten çözülebilir en fazla bir haftada.benimde abimin çocuğu aynı durumdaydı onlar moldovadan gelirken bukrese uğrayıp başvuru yaptılar güvenlik sorunu yok orda,4-5 gün içinde tamamlandı dünde almaya gitti yine bı problem yok.
Türkiye den yapabilirsiniz ama 1ayda geliyor pasaport

Back