Savaş Mağduru Bebek Yanarak Can Verdi

fildisisahili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
2.244
2.857
İstanbul Fatih'te 15 gün önce Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan ailenin evinde çıkan yangında 3 yaşındaki Şaban yanarak can verdi.

Fatih'te 3 katlı ahşap evde çıkan yangında Suriyeli bir ailenin 3 yaşındaki bebeği yanarak feci şekilde can verdi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailenin 15 gün önce ilçeye taşındıkları ortaya çıktı.

YANGIN ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTI

Olay, Ayvansaray Mahallesi Eğrikapı Mumhane Caddesi üzerindeki 3 katlı ahşap binada dün 15.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 15 gün önce eve taşınan aile bireyleri evde uyudukları sırasında elektrik kontağından yangın çıktı.

AİLE İKİZ ÇOCUKLARINI ALARAK KAÇTI

Olay fark edilene kadar kısa sürede alevler ahşap binayı sardı. Bir anda panikleyen ve alevler arasında Suriyeli Fuziye-Ali çifti, ikiz olan çocuklarını son anda kurtararak binayı terk etti.

AİLESİ BEBEĞİNİ EVDE UNUTTU

Alevlerin arasından çıkmayı başaran aile bireyleri içeride unuttukları bebeklerini kurtarmak için son bir hamleyle binaya girmeye çalıştı. Ancak kısa sürede tüm binayı kapsayan alevler aileye geçit vermedi.

3 YAŞINDAKİ BEBEK YANARAK CAN VERDİ

Kendileri kadar şanslı olmayan Şaban isimli bebek alevlerin arasında kalarak feci şekilde can verdi. Odanın bir köşesine sığınmış vaziyette bulunan küçük Şaban'ın cesedi itfaiye erleri ve görevlileri de gözyaşına boğdu.

CESEDİ ADLİ TIP KURUMU'NA KALDIRILDI

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri kısa sürede kontrol altına aldı. Evde yapılan ilk incelemelerde 3 yaşındaki bebeğin olay yerinde can verdiği tespit edildi. Olay yerine gelen savcı, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Şaban'ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

MAHALLELİ ANNEYİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI

Öte yandan, bebeğini kaybeden Suriyeli anneyi çevredeki semt sakinleri teskin etmeye çalıştı. Bebeğinin cenazesi evden çıkarılırken son kez görmek için çaba harcayan anneye izin verilmezken, bebeğinin ardından uzun süre gözyaşı döktüğü gözlendi.

Olayın ardından başlatılan incelemeler sürerken, yangının kesin çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

http://www.haberler.com/ozel-haber-savas-magduru-bebek-yanarak-can-verdi-7920899-haberi/

Bu haberi dinlediğimde çok üzüldüm. Gerçekten sen çocukların için savaştan kaçır buraya getir. Herşeye katlan. Fakat yine bir annenin canını en çok yakacak şekilde rahmetli olsun.
Allahım sen evlatlarımızı koru. Bu anneye de sabır ver.

Yavrum benim ya nasıl korktun sen şimdi.. Tüylerim diken diken oldu o annenin yerinde olmayı hic istemem ne büyük aci ve omurluk bir aci . RABBİM sen bu savaşı çıkaran büyüyen besleyen ve sebep olanlar her kimse kahreyle..

Şimdi bana kim neyi nasıl anlatabilir? Evladınızı kaybetseniz bu kadından daha mı çok veya daha mı az acırdı canınız?
Küçüksediğimiz, yok saydığımız ve hatta burun kıvırdığımız insanlar gibi, bu insanlarında canı acıyor. Lanet olsun din dil ırk ayrımı ile savaşa gidenlere...

Kapıları çalan benim
kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.

Hiroşima'da öleli
oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım,
büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,
gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için
hiçbir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki
kâat gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…