• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Şaştım kaldım acilen istiyorum yardımm :):)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
812
288
103
34
Merhaba arkadaşlar ben 1,5 yıllık evliyim ve pco var ve birde insülin direnci var eşimle çocuk istiyoruz daha önce özel bi klinikte 3 ay tedavi gördüm klomen tedavisi fakat sonuç alamadım sonra ankarada zekai tahir burak hastanesine gittim ordada doktorlar aşılama olursa tutar dediler baktılar ve bu arada rahim filmi çektirdim tüplerim açıık dediler ve eşimden de semen örneği aldılar hareketi vs normal dediler öyle öyle gittik derken biraz ara verelim dedim malum yıpratıcı süreç maddi manevi bir süre bıraktık derken şimdi terkar tedaviye başlayacağız bu ay içinde fakat hastane konusunda karar veremedim bir de benim durumumda olan için acaba yumurtlama tedavisi yerine direk aşılama mı olsa iyi?

Merhaba canim bende adet görmeye başladığımdan beri pcos hastasiyim bende 1.5 senelik evliyim yaklasik 1 senedir tedavi uyguluyoruz klomen kullandim 2 kere ama yumurtaliklarim cvp vermedi bizde önümüzdeki ay asılama yapicaz doktorum adetinin ilk günü beni ara dedi adetin 2. Günü iğneye baslicakmisim benimde kafam çok karisik bakalim insallah tutarda hem bu zorlu sürecten kurtuluruz hemde evimizin neşesi gelir artik

Bu arada zaten klomen tedavisi görmüşsün ve sonuc alamamışşın tekrarlayip yumurtaliklarini neden yoruypsun bence direk asılamaya gec benimde insülin direncim var glofor 1000 tablet günde 1 kere kullaniyorum bide inofolic die bi ilac verdi aşılamaya kadar bunu kullan buda gliforla yumurtlamana yardimci olucak dedi

Mavibiberon35 Mavibiberon35 aynen canım ya vallahi o yumurtlama süreci kadar insanı beynen bitiren ve maddi olarak yoran süreç görmedim tekrarlamak istemiyorum hani niyetim doktora gidip şöyle bir 4,5 ay kadar adetlerimi düzene koysun ve o arada para biriktireyim ve aşılama tedavisi göreyim diyorum ben ankarada oturuyorum bu arada sizin gittiğiniz hastanede aşılama fiyatı ne kadar ilaçlar dahil? birde ben anestezili aşılama istiyorum ve alttan bakmada hassasım on için

Mavibiberon35 Mavibiberon35 aynen canım ya vallahi o yumurtlama süreci kadar insanı beynen bitiren ve maddi olarak yoran süreç görmedim tekrarlamak istemiyorum hani niyetim doktora gidip şöyle bir 4,5 ay kadar adetlerimi düzene koysun ve o arada para biriktireyim ve aşılama tedavisi göreyim diyorum ben ankarada oturuyorum bu arada sizin gittiğiniz hastanede aşılama fiyatı ne kadar ilaçlar dahil? birde ben anestezili aşılama istiyorum ve alttan bakmada hassasım on için
Canım adetlerin ancak doğum kontrol hapiyla düzene girer hapı bıraktigin anda adetinde kesilir o yüzden eger bebek düşünüyosan hiç korunmadan direk tedaviye başlaman.. ben daha aşılama olmadım adetimi bekliyprum adetimin ilk günü gidicem ve dojtorum 2. Gün iğne tedavisine baslicakmis sonrasinda yumurtam gelisince catlatma ignesi vurup aşilamayi yapicakmis ben izmirde yasiyorum burda egitim ve araştırma hastanesinde yapilicak be kadar tutar henüz bir fikrim yok ama özel hastanede aşılamaya karşıyım ben özelde sadece tüp bebek yaptiririm çünkü hemen hemen tüp bebeğe yakın bi masraf çıkıyormus gereksiz masraf olcak olduktan sonra devlet hastanesindede olur ben doktorumdan cok memnunum özelde bile böyle ilgilenmemişlerdi benle

Merhaba arkadaşlar ben 1,5 yıllık evliyim ve pco var ve birde insülin direnci var eşimle çocuk istiyoruz daha önce özel bi klinikte 3 ay tedavi gördüm klomen tedavisi fakat sonuç alamadım sonra ankarada zekai tahir burak hastanesine gittim ordada doktorlar aşılama olursa tutar dediler baktılar ve bu arada rahim filmi çektirdim tüplerim açıık dediler ve eşimden de semen örneği aldılar hareketi vs normal dediler öyle öyle gittik derken biraz ara verelim dedim malum yıpratıcı süreç maddi manevi bir süre bıraktık derken şimdi terkar tedaviye başlayacağız bu ay içinde fakat hastane konusunda karar veremedim bir de benim durumumda olan için acaba yumurtlama tedavisi yerine direk aşılama mı olsa iyi?

Kilo, yaş ve boyunuzu öğrenebilirmiyim?

@pinkhouselife yaş 28 kilo 70 kilo veriyorum
Boy kilo endeksinize bakıp ona göre kilo vermeye çalışın. Evlenmeden önce bu problemler varmıydı? kaç kiloydunuz? O kiloya da inebilirsiniz.
Ben dr a gittiğimde bana tupperware’ler dahil tüm plastikleri evden at dedi. Ve paketli gıdayı yasakladı.
İnternette pco’nun tüketemeyeceği besinler var onlara dikkat et özellikle.
İnsülin direncinize baktırdınız mı? Pco onunla alakalı oluyor genelde. İnsülin direncini ölçtürdükten sonra doktorun verdiği ilacı alıp kolaylıkla zayıflayan arkadaşlarda olmuştu.

Back