• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları şaşkınım. 2.çıkan dişimiz köpek dişi...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
arkadaşlar biz geçen hafta alttan bi diş patlattık , yanında bir diş daha beklerken sol üst köpek dişi patladı kızımın.. kime sorsam Allah Allah diyor.
varmı etrafınızda duyduğunuz böyle bebekler. az önce bi arkadaşım dişleri bozuk çıkar öyle farklı yerlerden çıkarsa dedi sinirim bozuldu
doktora gitsemmi acaba? :97:

benim kizim da alt dislerinden sonra ustte kopek dislerini cikariyor sandik,baya bir yanlardaydi cunku.Fakat o cikanlar kopek disi degil on orta dislerin yanindaki dislermis(nasil anlatsam bilemedim).Sizinkilerin de kopek disi olmama ihtimali yuksek,dikkatlice inceleyin bakalim.Yalanci emzik kullanimindan dolayi dislerin sirasi farkli cikabiliyor diye biliyorum,sikmayin caninizi kopek disi bile olsa sorun olacagini sanmam.

hiç endişelenme, benim kızımın ilk alt dişleri çıktıktan sonra üst dişleri sıra ile çıkmadı. ama sonuçta çıktı. sırası hiç önemli değil.

bence karıştırdınız. sağlık ocağındaki hekim de diş hekimi değil sonuçta. çok önde gibi gözükse de o çıkanlar üst azı dişinin ilk görünen tepeciği. diş sürmesi her ne kadar kitaba uygun sırayla görülmese de onun köpek dişi olacağını sanmıyorum. (dişhekimiyim hastayı görmeden öngördüm ama en azından bilgilendirdiysem ne mutlu bana..;)

a pardon üstten çıkan ilk diş değil mi? yanlış okumuşum.üstten ise yan kesici diştir(süt 2 numara yani)

teşekkürler bilgilendirdiğiniz için, ama evet ben yanılmışım üst köpek dişleri değilmiş, öndeki 4 dişten biri anlatamam diye böyle yazdım, yani köpek dişinin yanındaki. kızım dişlerini ilginç bir şekilde çıkartmaya devam ediyor :) üst ortalar boş, kenarlarda 2 tane var
alttada 2 tane ortalar var ve bi tanede yanında çıktı ve kaldı öyle :))
vampirella kızım diye seviyoruz artık :))

a pardon üstten çıkan ilk diş değil mi? yanlış okumuşum.üstten ise yan kesici diştir(süt 2 numara yani)

Ben de hazır sizi bulmuşken bir şey sorsam :1:
Benim oğlumun üst iki dişi çok ayrık.yani ikisinin ortasına 1 diş daha sığar , o kadar.
Aslında ailede hiç öyle diş yapısına sahip birisi yok ama.
Yanlardaki dişler çıkınca onlar birleşir diyorlar , doğru mudur ?
Daha sonra 6-7 yaş gibi bunlar dökülüp yerine yenisi çıkınca yine böyle ayrık ayrık olur mu?

benim oğlumda 2 yaşında ve altta çıkan 2 dişin yanları 1 er tane diş boş.çıkmıyo:(.tüm dişleri çıktı sayılır ama çenedeki 2 tavşan dişin yanlarındaki 1 er diş çıkmadı:(...doktora gitmedik ama gitsekmi diye düşünüyorum.

Benim oğlumun üst iki dişi çok ayrık.yani ikisinin ortasına 1 diş daha sığar , o kadar.
Daha sonra 6-7 yaş gibi bunlar dökülüp yerine yenisi çıkınca yine böyle ayrık ayrık olur mu?

ilk süren dişlerin ayrık olması normal,açıklık azalır fakat tamamen kapanmaz zaten süt dişlerinde ayrıklık normaldir.daimi dişlenme döneminde de özellikle köpek dişleri sürene kadar hafif aralık ve hafif fırlak olmasını normal kabul ederiz.köpek dişleri sürerken ittirip boşluğu kapatırlar bi nevi bu esnada bekletilmiş olan yeri kullanırlar.yani kötü birşey değil aksine ileriki bir çapraşıklık tehlikesi için emniyettir endişe etmeyin..

ilk çıkan süt dişleri tekrar çıkacak olan kalıcı dişlere yön gösterirmiş. olması gerekenden ayrık olabilirlermiş.

Benim kizim 7.5 aylik alttan 3. Diside patladi usttende yandakiler cikuyor sanirim kopek disinin yanindaki sirasiz cikmasi endiselendirmedi degil:110: ust ondekileri beklerken yanindakiler patladi cok emzik emmiyor sadece uykuya gecisteuyuyunca aliyorum agzindan

Merhaba bende aynı şeyi yasiyorum şuan kızım 5 buçuk aylık ve köpek dişleri şişti ne yapicagimi şaşırdım sağlık ocağındaki ebe ye sordum olabilir her çocuk aynı değil dedi bunu etrafındaki insanlara anlatamıyorum 🤷

Back