Çocuk Hastalıkları Şaşılık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

La Que Sabe

Atanamamış Kapıönüteyzesi
Pro Üye
22 Ocak 2010
7.158
19.669
Merhabalar.
Hemen konuya girmek istiyorum yardımınıza ihtiyacım var. 3 yaşında bir oğlum var hemen hemen 6 aydır gözü kayıyor ve nisan ayından beri gözlük takıyor. Dün kontrol muayenesinde doktor iki gözünü de ameliyat etmesi gerektiğini söyledi. Bizimse kafamız karıştı, çünkü başka bir doktor 4 yaşından önce ameliyatı asla önermediğini söylemişti. Anlayacağınız şaşkınız. Uzmanlığı olan insanlara güvenememenin şaşkınlığını yaşıyoruz.
Şimdi biz birkaç görüş daha almak istiyoruz. Şaşılık tedavisinde ( özellikle çocuklarda) uzman olan bildiğiniz doktorları, bu tedaviyi/ ameliyatı yaşadıysanız tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada İstanbul’dayız.
Hamiş: Çocuklarınızın ilk göz muayenesini 6 aylıkken yaptırmayı unutmayın.
Sevgiler, selamlar.

Son düzenleme:
Evet ben yakından şahit oldum ama bu anlatacağım olaydaki çocuk benim değil. Profesör çocuğun gözlerini altı yaşında ameliyat etmek isterken profesörün öğrencisi olan doktor da çocuk iki ya da üç yaşındayken gözlerini ameliyat etti hatta geç kalmışsınız filan demiş ebeveynlerine.
Her doktorun görüşü bir değil anlayacağınız.
Unvanı var profesör diye sözü dinleniyor ama yarardan çok zarar da verebiliyor çocuğa...

İstanbulda velittin oğuz diye bir doktoru çok beğeniyordu bir anne. Şaşılık alanıymış galiba. Çocuğun görme oranı bayağı yükselmiş. Bir başkası da İzmirde üni hastanesini çok beğeniyordu ama randevu almak zormuş. Allah şifa versin

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Esasında bize yaptırmayın diyen de daha deneyimli bir doktor fakat bir yandan da geç kalırsınız diyen başka bir doktor var karşımızda. Sıkıştık kaldık anlayacağınız.

Bakacağım mutlaka çok çok teşekkür ederim.

suandaz ayni durumu yasıyorum ne yaptiniz

suandaz ayni durumu yasıyorum ne yaptiniz
Merhaba Funda Hanım’dan çok memnun kaldık.
Oğlumuzun ameliyatını o yaptı. Aylarca yanlış numarada gözlük kullanmışız meğer. 15 gün önce ameliyat oldu. Sonuç şimdilik oldukça iyi.
Şaşılığın sebebini doğru şekilde bulmak çok önemli onu anladım. Göz kusuruna bağlı şaşılık ameliyat olsa bile düzelmiyor. Kaslarla ilgili olanda ameliyat işe yarıyor. Ve ameliyat gerekiyorsa mümkün olduğu kadar erken yaptırmak görme kalitesini arttırıyor. İlerleyen yaşta yapılan estetik ameliyattan öteye gidemiyor.

"Göz kusuruna bagli sasilik" tam olarak nedir?

"Göz kusuruna bagli sasilik" tam olarak nedir?
Mesela hipermetrop ve buna bağlı bir şaşılık vardır. Oğlumda bu da var.
O şaşılık ameliyatla giderilemiyor, sadece kaslarla ilgili olanda ameliyat başarılı oluyor.
Hipermetrop içi gözlük kullanıyor oğlum, gözlüğü çıkardığında kayma oluyor ama takınca kayma olmuyor. Ameliyattan önce gözlük kullansa bile kayma olurdu. Ameliyatımız %100 başarılı oldu. Gözler arasındaki görme farkı çok düştü. Ameliyat sonrası olabilecek maksimum düzeyde görme yetisi. Hipermetrop için gözlük kullanıyor.

Tesekkürler ❤

Peki nasil bir muayene/testler yapiliyor? Neye bagli oldugunu ögrenmek icin?
Birde bu ameliyatin yaninda lazerle görme düzeltilincedemi gözlük takma zorunlulugu var?

Benim arkadasimin cocugu da ayni durumda gözlük kullaniyor

Kayma gözlükle düzeliyorsa ameliyat yapılmıyor genelde. Gözlüğe rağmen düzelme yoksa bu sorunun kaslarla ilgili olduğunu gösterir. Operasyonla kısa kaslar açılır ve gözbebeği daha rahat hareket eder. Ameliyatla giderilen kayma sebebi bu aslında. Gözbebeğini tutan kaslar kısa olduğu için gözbebeği kısa tarafa doğru hareket eder. Şaşılık ortaya çıkar. Lazer konusunu inanın hiç bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…