• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarraf'ın davasına bakan savcı Bharara görevden alındı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.057
30.530
1.123
61
Konya
Trump yönetiminin istifa çağrısına uymayacağını ifade eden Başsavcı Preet Bharara, görevinden alındı.

110320172306018511949_2.jpg

Preet Bharara, İran asıllı iş adımı Rıza Sarraf hakkında karapara aklama, bankacılık sahtekarlığı ve İran'a karşı ABD'nin uyguladığı yaptırımları delme iddianamesini hazırlayan başsavcı olarak biliniyor.

Trump yönetiminin istifa çağrısına uymayacağını ifade eden Başsavcı Preet Bharara, görevinden alındı.
Savcı Bharara'dan açıklama: İstifa etmedim, kovuldum

Olayla ilgili açıklama yapan Preet Bharara, "istifa etmedim, kovuldum" dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...sina_bakan_savci_Bharara_gorevden_alindi.html

Son düzenleme:

110320172306018511949_2.jpg

Preet Bharara, İran asıllı iş adımı Rıza Sarraf hakkında karapara aklama, bankacılık sahtekarlığı ve İran'a karşı ABD'nin uyguladığı yaptırımları delme iddianamesini hazırlayan başsavcı olarak biliniyor.

Savcı Bharara'dan açıklama: İstifa etmedim, kovuldum

Olayla ilgili açıklama yapan Preet Bharara, "istifa etmedim, kovuldum" dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...sina_bakan_savci_Bharara_gorevden_alindi.html
Acaba ne oluyor bizimkiler için iyimi kötümü oldu? Obama gitti diye sevinenlere şunu diyorum gelen gideni aratır

ABD de yeni yönetim eski yönetimin atadiklarini görevden alabiliyormus. Bizle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Obama yönetimi savcılarından biri diye alınmıştır.

ABD de yeni yönetim eski yönetimin atadiklarini görevden alabiliyormus. Bizle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Obama yönetimi savcılarından biri diye alınmıştır.
Çok iyi niyetlisin, ben hiç öyle olduğunu sanmıyorum.Ebru neden bosanmaktan vazgeçti,bunun altından kesin birşey çıkacak diye düşünürken bu haberin çıkması beni hiç şaşırtmadı nedense.:işsiz:

Bharara nin gitmesi zaten beklenen bir sey, beklenmeyen butun trollerimizin Zarrabin serbest kalacagini dusunmesi.. evet 45 savcinin baktigi davalardaki herkes tek tek serbest kalacak ne yapalim Amerikada sadece 45 savci vardi :(

Rıza Sarraf serbest kalsın Babek gibi İran tarafından içeriye tıkılsın, idamla yargılansın. Eğer serbest kalır bir de ülkemize gelip rahat rahat karısı ve kızıyla fink atar ve magazinsel kişilik olarak yaşamına devam ederse yuhhh dicem.

Ebru Gündeş'te ne para severmiş arkadaş, dolandırıcı bir insanla evli kalmak mide ister. Bir de konserler vermeye devam ediyor ya insanın aklı şaşıyor.

Rıza Sarraf serbest kalsın Babek gibi İran tarafından içeriye tıkılsın, idamla yargılansın. Eğer serbest kalır bir de ülkemize gelip rahat rahat karısı ve kızıyla fink atar ve magazinsel kişilik olarak yaşamına devam ederse yuhhh dicem.

Ebru Gündeş'te ne para severmiş arkadaş, dolandırıcı bir insanla evli kalmak mide ister. Bir de konserler vermeye devam ediyor ya insanın aklı şaşıyor.
Şimdi benim bu konuyla ilgili yazdığım havada kalmış kimse oralı olmamış, belki de içlerinden bazı arkadaşlar gülmüştür,yamuk ne saçmalıyor demiştir bilemiyorum ama aynen de senin ilk paragrafının ikinci cümlesinde ki gibi olacağını düşünüyorum ben.

Şimdi benim bu konuyla ilgili yazdığım havada kalmış kimse oralı olmamış, belki de içlerinden bazı arkadaşlar gülmüştür,yamuk ne saçmalıyor demiştir bilemiyorum ama aynen de senin ilk paragrafının ikinci cümlesinde ki gibi olacağını düşünüyorum ben.

valla şahsi kanaatim, ne döner bilmem ama bence eğer (çoook küçük bir ihtimalle) Trump Zarrabı serbest bırakırsa öyle bir karşılık ister ki ne yapar bizimkiler bilemiyorum.. Neticede 75 yılla yargılanan ve şu an hapiste olan bir adam ve sarışının elinde resmen altın yumurtlayan bir tavuk var, kimse git yavrım Ebru'n sana geliyor gönlümün efendisini söylesin demez :27:

valla şahsi kanaatim, ne döner bilmem ama bence eğer (çoook küçük bir ihtimalle) Trump Zarrabı serbest bırakırsa öyle bir karşılık ister ki ne yapar bizimkiler bilemiyorum.. Neticede 75 yılla yargılanan ve şu an hapiste olan bir adam ve sarışının elinde resmen altın yumurtlayan bir tavuk var, kimse git yavrım Ebru'n sana geliyor gönlümün efendisini söylesin demez :KK53:
Office ben bazı şeylerin yavaş yavaş çaktırmadan adım adım yapıldığını düşünüyorum bu ülkede,insanları alıştıra alıştıra.Yani çok önceden hedef belirleniyor,bir zemin hazırlanıyor ve buna göre hareket ediliyor ve mutlu sonla o hedefe bir şekilde ulaşılıyor.Emin ol Zarrab için birşey istenirse de Türkiye de bunu verecektir,biz bunu bilirmiyiz orasını bilemem.75 yılı ben ciddiye bile almıyorum,hepsi hikaye gibi geliyor bana,yani Zerrab bence bırakılacak,buna nasıl bir kılıf uydurulacak neler denilecek neler dönecek bilmiyorum ama benim inancım nedense böyle.

Dilerim sen haklı çıkarsın ve Zerrab Ebruya yeniden şarkılar söyletmez.

Office ben bazı şeylerin yavaş yavaş çaktırmadan adım adım yapıldığını düşünüyorum bu ülkede,insanları alıştıra alıştıra.Yani çok önceden hedef belirleniyor,bir zemin hazırlanıyor ve buna göre hareket ediliyor ve mutlu sonla o hedefe bir şekilde ulaşılıyor.Emin ol Zarrab için birşey istenirse de Türkiye de bunu verecektir,biz bunu bilirmiyiz orasını bilemem.75 yılı ben ciddiye bile almıyorum,hepsi hikaye gibi geliyor bana,yani Zerrab bence bırakılacak,buna nasıl bir kılıf uydurulacak neler denilecek neler dönecek bilmiyorum ama benim inancım nedense böyle.

Dilerim sen haklı çıkarsın ve Zerrab Ebruya yeniden şarkılar söyletmez.

yamuğum Trump biraz değişik bir tip, adam şirket yönetimi gibi görüyor ülke idaresini.. bizden istenen şeyi kesin duyarız çünkü ekonomimiz dip noktasına geldi, Fed bugün yarın açıklama yapacak bizim borçların faizlerini bile ödeyecek durumumuz olup olmadığı tartışılıyor, Suriyede ağzımızın içinde özerklik kurmaya çalışıyorlar yani bir deri bir kemik kaldık ki duruşma Eylül ayında o zamana kadar ne olur bilinmez.. ama serbest kalırsa Amerikan adaleti için sarsıcı bir durum olur çünkü orada da çok yankı uyandırdı bu Zarrabın olayı. benim ilk mesajımdaki tepkim de sana değildi sakın yanlış anlama, sen sevdiğim birisin :) Twitter da bu haberin altına yazanlar adam yarın çıkıp gelecekmiş gibi yazmışlar mesajım onlaraydı aslında..

yamuğum Trump biraz değişik bir tip, adam şirket yönetimi gibi görüyor ülke idaresini.. bizden istenen şeyi kesin duyarız çünkü ekonomimiz dip noktasına geldi, Fed bugün yarın açıklama yapacak bizim borçların faizlerini bile ödeyecek durumumuz olup olmadığı tartışılıyor, Suriyede ağzımızın içinde özerklik kurmaya çalışıyorlar yani bir deri bir kemik kaldık ki duruşma Eylül ayında o zamana kadar ne olur bilinmez.. ama serbest kalırsa Amerikan adaleti için sarsıcı bir durum olur çünkü orada da çok yankı uyandırdı bu Zarrabın olayı. benim ilk mesajımdaki tepkim de sana değildi sakın yanlış anlama, sen sevdiğim birisin :) Twitter da bu haberin altına yazanlar adam yarın çıkıp gelecekmiş gibi yazmışlar mesajım onlaraydı aslında..
Yok yok canım üstüme alınmadım zaten.Ya ne bileyim office artık dünya siyasetin de öyle şeyler oluyor ki yok artık deyip kalıyor insan.İşte benim dediğim Amerikanın Zarrabı bize iade edeceği varsa itibarını sarsmayacak şekilde buna bir kılıf,bir şekil uydurur.Tabii bizim tarafın onlara hediyesi ne olur orasını kestiremiyorum.Oooo daha Eylüle çok,baksana her gün ayrı bir haber,ayrı bir gelişme oluyor dünya siyasetinde.O yüzden her an her şey olabilir kafasındayım ben,ne olursa şaşırmam.Bir de Ebru Zarraba boşanma davası açmıştı,ne oldu da vazgeçti ben bunu cidden çok merak ediyorum.

Dediğim gibi, gönlüm senin yazdıklarının olmasından yana tabii.

Ebru Gündeş dolandırıcı bir adamla evli kalmaya devam ediyordan daha önemlisi Ebru gündeş, kardeşleri ve annesi ile bir olup kocişini 200.000 dolar dolandırmaya çalıştığı iddiaları vardı ki bu iddialar dinleme tapelerine dayanıyordu.

17 Aralık soruşturmasından 40 gün sonra dosyadan el çektirilen ve Afyon’a savcı olarak atandıktan sonra açığa alınan, son olarak da meslekten ihracına karar verilen savcı Celal
Karanın beyanı şöyle:

Celal Kara: Sarraf’ın bağlantılı olduğu bazı adamlarla ilgili bir soruşturmada, savcıya verilmek üzere Sarraf’tan 200 bin dolar rüşvet parası alıyorlar. Telefonda Ebru Gündeş abisine ‘Verebildiniz mi?’ diye soruyor. Savcı temiz adam, almıyor parayı... Sonra bakıyorsunuz abi maddi olarak batak durumda... Bu kılıf altında Sarraf’tan para koparmaya çalışıyorlar. Gündeş abisini, kocasını dolandırmaya azmettiriyor; ‘200 bin dolar isteyeceksin daha aşağısı değil’ diyor. ‘Parayı verecek p…nk’ gibi konuşmalar geçiyor. Anakız- oğul, Sarraf’ı 200 bin dolar dolandırıyorlar. Konuşma rüşvetle ilgili başladığı için bizim dosyaya girmiş. Biz Ebru Gündeş’in nitelikli dolandırıcılık içeren dosyasını bizimkinden ayıracaktık.

Amerika da Rıza'yı hiçbir şekilde bırakmaz en azından etinden,sütünden faydalanmadan bırakmaz. Sarraf konuşmadan, tüm kirli ağladı açığa dökmeden Sam Amca'nın elinden kurtulamaz. Çünkü burada İran ambargosunu delerek milyarlarca dolarlık (bir kara para aklama ile oluşan ) ABD 'nin zararı var.

Back