Sarısülük davasında Ahmet Şahbaz tutuklandı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Gezi Parkı eylemlerinde Ankara'da polisin silahından çıkan mermi ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında, sanık avukatları "'Çektim, üç tane sıktım' diyen kişi Ahmet Şahbaz'dır" itirafında bulundu. Mahkeme, Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi

Gezi eylemi sırasında Ankara Kızılay'da polis memuru Ahmet Şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasının altıncı duruşması bugün görülüyor.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma için çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren adliye önünde toplanmaya başladı. Silahından çıkan kurşunla Ethem'in ölümüne sebep olan Ahmet Şahbaz da duruşmada hazır bulunuyor.

Avukat Kazım Bayraktar, duruşmadaki gerginliğin müşteki tarafından değil alınan yoğun güvenlik önlemlerinden kaynaklandığını belirterek, kapalı duruşmaya karşı çıktı.

“Çektim sıktım üç tane” videosundaki kişinin katil zanlısı olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişilerin Şahbaz’ın fotoğraflarını istediğini belirten Bayraktar, bu amaçla mahkemeden sanığın fotoğraflarının verilmesini talep etti.

Sanık avukatları ise bilirkişi incelemesi için fotoğraf istenmesinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu, buna hiçbir zaman izin vermeyeceklerini belirterek, “Çektim sıktım üç tane sıktım videosundaki kişi müvekkilimiz Ahmet Şahbaz’dır” itirafında bulundu.

EK SAVUNMA HAKKI
Mahkeme başkanı, sanık hakkında, "Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma" suçunu düzenleyen TCK'nin 266. maddesinin uygulanma ihtimali olduğunu açıklayarak, ek savunma hakkı verdi. Sanık ve avukatları, daha önceki beyanlarının tekrar ettiklerini söyledi.

'ŞAHBAZ TUTUKLANMALI'
Avukat Murat Yılmaz, mahkemenin sanık hakkında olası kastla adam öldürmekten ek savunma istediğine dikkat çekerken, “Bunun en alt sınırdan uygularsanız 16 yıl 8 ay eder. Dolayısıyla sanık tutuklanmalı, ellerine kelepçe takılmalıdır. Sonuç olarak bu celsede mutlaka katil Ahmet Şahbaz tutuklanması gerekiyor. Buradan tekrar elini kolunu sallayarak gitmesi Ethem Sarısülük’ü ve ailesini tekrar öldürmek, hukuku çiğnemesi demektir. 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarihte asla unutulmayacak” dedi.

'IŞİD'Lİ BENZETME'

Avukat Kazım Bayraktar, Ahmet Şahbaz’ın kasıtlı olarak Ethem’e ateş etmiş, gizli bir talimatla ateş etmiş olabileceğini belirtirken, “IŞİD’in Irak’ta Şii camilerini bombalaması ile Türkiye’de cemevlerinin kurşunlanması arasındaki zihniyette paralellik vardır” dedi.
ŞAHBAZ TUTUKLANDI

Duruşmada savcı, 'olası kasıtlı adam öldürme suçlamasıyla' Şahbaz'ın tutuklanmasını talep etti.Mahkeme, bu talebe uyarak Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi. Olası kast ile adam öldürmenin cezası 20 yıldan 25 yıl hapse kadar değişiyor.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/sarisuluk_davasinda_sanik_polis_icin_tutuklama_istendi-1200570

Geç kalmış bir adalet sonunda yerini buldu. Umarım Ethem'in acısı içinden hiç çıkmazsa ''çektim sıktım üç tane'' demek ne demekmiş görür. Darısı Abdullah'ın, Berkin'in, Ali İsmail'in ve nicelerinin katilleri ile azmettirenlerinin başına...

Son düzenleme:
Geç kalmış bir adalet sonunda yerini buldu. Umarım Ethem'in acısı içinden hiç çıkmazsa ''çektim sıktım üç tane'' demek ne demekmiş görür. Darısı Abdullah'ın, Berkin'in, Ali İsmail'in ve nicelerinin katilleri ile azmettirenlerinin başına...

Ya yabanmersini merak ediyorum da sorayım dedim..

malum oyunu selahattin demirtaşa atacaksın ((oyunu kk'da açılan c.başlıgı seçim anketlerine bakarken gördüm )ve biliyorsun ki bdp de bir çok şeyin azmettiricisi .))

Şimdi sen adaletten bahseden bir kk kullanıcısı olarak o katile hem de bir zaman dağda askerimize kursun sıkmış bir katile nasıl c.başkanlıgı seçimlerinde oy verecegim diyorsun ? yani öyle bir mesaj yazmışsın ki insan sorgulamadan edemiyor,n'aparsın..

Madem katillerle aran iyi degil selahattin ne iş ?

yani bu adalet terazisi sadece söz konusu diger taraf olunca mı dile dolanır oldu ?

Sadece bir merak işte sorayım dedim :)

Son düzenleme:
Ya yabanmersini merak ediyorum da sorayım dedim..

malum oyunu selahattin demirtaşa atacaksın ((oyunu kk'da açılan c.başlıgı seçim anketlerine bakarken gördüm )ve biliyorsun ki bdp de bir çok şeyin azmettiricisi .))

Şimdi sen adaletten bahseden bir kk kullanıcısı olarak o katile hem de bir zaman dağda askerimize kursun sıkmış bir katile nasıl c.başkanlıgı seçimlerinde oy verecegim diyorsun ? yani öyle bir mesaj yazmışsın ki insan sorgulamadan edemiyor,n'aparsın..

Madem katillerle aran iyi degil selahattin ne iş ?

yani bu adalet terazisi sadece söz konusu diger taraf olunca mı dile dolanır oldu ?

Sadece bir merak işte sorayım dedim :)

ben oyumu selahattin demirtaşa atmayacağım. oy kullanmayacağım şıkkını işaretleyecektim. ama orada yanlışlıkla o şıkkı işaretledim. zaten sayfada da belirttim. oyumu yanlış verdim düzeltilebiliyor mu ben oy kullanmayacağım diye yazdım. yorumumu görebilirsiniz.

Kamu görevine ait araç gereçleri suçta kullanmak cümlesi. İşte buraya dikkat bunun suç olduğu anayasada belirtiliyor ve maalesef yaşanan olaylarda her polis öldürmek istercesine kötüye kullandı elindeki yetkisini. Hele hele kim olursa olsun halkın güvenliğini kişi, mezhep, konum gözetmeden korumakla görevli olan bir polis bunu yapıyorsa adalet sorgulamak gerekir. Çok geç gelen bir karar oldu umarım diğer davalarda görülür suçlular cezasını çeker ama tek isteğim asıl cezayı vicdanlarının vermesi genç yaşında onları toprağa koyan bunların müsebbibi olanların vicdanlarının sesinden her geçen gün rahatsız olmalarıdır tabi kalp varsa. Bir insanın ölümünde öldüren cana kıyan bir kişiyi savunan zihniyete zaten bir şey diyemiyorum bu mübarek günde acaba öbür dünyada o çocuklar karşılarına çıkıp hakkımızı helal etmiyoruz dediklerinde ne cevap verecekler. Bu çocuklar kimsenin katili olmadı ama onlar yok kamu malıymış bilmem neymiş diye bir cana kıydı katil oldular onlar polis değil sadece bir katil.

Adalete ne kadar hasret kalmışız. Kameralar önünde cinayet işleyen biri tutuklandı diye şaşırıyoruz :ssz:

istersen bi daha izle. ama tarafsız izle . binlerce kişi saldırıyor ne yapsın polis çiçek mi uzatsın. tek başına kalmış meşru müdafa var . ya polisimiz şehit olacaktı orda ya da onlardan biri.

istersen bi daha izle. ama tarafsız izle . binlerce kişi saldırıyor ne yapsın polis çiçek mi uzatsın. tek başına kalmış meşru müdafa var . ya polisimiz şehit olacaktı orda ya da onlardan biri.

Çekip vurması gerekiyordu dımı çok mantıklı çok vicdanlı bir yaklaşım gerçekten pembe çektim sıktım 3 tane diye zafer narası atması da senin hoşuna gitmiştir:ssz:

o durumda olsaydın ne yapardın. elinde de silahın var ne yapard, biber gazı var kiın seni öldürmelerini mi beklerdin

Meşru müdafaada orantılık ilkesi vardır taş atmayı onaylamıyorum zaten ama polisin kaskı, çelik yeleği, jopu var bunlar zaten oldukça ağır müdahaleler zaten. Eşin polis olabilir bu konu da hassas da olabilirsin ama bu kadar vicdanını kaybetme benim de çevremde polis arkadaşlarım akrabalarım var hiç biri de bahanelerle bunu meşrulaştırmaya çalışmıyor :ssz: Ayrıca bana bu soruyu sorduğuna göre demek ki sen vururdun diyecem de yakıştıramıyorum sırf ideolojin uğruna kendini bir katilin yerine koyma :ssz:

Meşru müdafaada orantılık ilkesi vardır taş atmayı onaylamıyorum zaten ama polisin kaskı, çelik yeleği, jopu var bunlar zaten oldukça ağır müdahaleler zaten. Eşin polis olabilir bu konu da hassas da olabilirsin ama bu kadar vicdanını kaybetme benim de çevremde polis arkadaşlarım akrabalarım var hiç biri de bahanelerle bunu meşrulaştırmaya çalışmıyor :ssz: Ayrıca bana bu soruyu sorduğuna göre demek ki sen vururdun diyecem de yakıştıramıyorum sırf ideolojin uğruna kendini bir katilin yerine koyma :ssz:

şaka gibisin tabi vururdum . beni öldürmelerini mi bekleyim.
kas var falan filan demişsin 100 kişi ye 1 kişi bunu es geçmişsin

sabah gazeteyi acinca okudugum en guzel haber bu ,katiller cezasini er ya da gec ceker ....

şaka gibisin tabi vururdum . beni öldürmelerini mi bekleyim.
kas var falan filan demişsin 100 kişi ye 1 kişi bunu es geçmişsin

100 kişi mi saldırmış hadi ya ben hiç 100 kişi filan göremedim bir avuç insan var orada bu bir, hemen arkasında zaten polis arkadaşları var yani el etse görürler müdahele ederler yardım ederler, demek onlarda baş edebileceği bir durum olarak görmüşler tehlike görmemişler koşmamışlar yardıma zaten vurulur vurulmaz bir sürü polis geliyor başına Ethem'in. Hemen gelebiliyorsa polise yardıma da gelebilirlerdi zaten. Haaya ateş açsa zaten polis arkadaşları da koşar gelirdi hemen arkasındalar çünkü. Polise saldıran insanların elinde hiçbir yaralayıcı silah bıçak yok, ama polis gayet korunaklı onu koruyacak her şey mevcut kaskından dolayı kafasına darbe alması mümkün değil o kadarcık insanın onu yere yatırıp linç etmesi de mümkün değil. Bir de vurunca iyi topukluyor gerçekten :47:

Back