sarılıklı bebeği emzirme sorunu

hanzala2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
147
2
118
Giresun
merhaba arkadaslar;
12 günlük bi bebeğim var.zor bir doğum geçirdiğim için bebeğimle ilgilenip besleyemedim ve sarılık oldu..3 günlükken sarılık degeri 18 çıktı ve iki gece bir gün aralıksız fototerapi gördük..hastaneden çıkarken değeri 8e düşmüştü..3gün sonra tekrar kontrole gittiğimizde 11e yükselmişti ama doktor bu çok önemli değil dedi dün yine kontrole gittim ve 12 çıktı sarılık değeri şimdilik normal dedi doktor ve bi daha ki kontrol için arayı açtı..benim sorunum bebeğim sarılık olduğu için sürekli uyuyor emmiyor..mecburen uyanmadığı için kendimi sağıp 2 saatte bir besledim sarılığı atsın vücudundan diye..şimdi değerleri normale yakın ama yine çok uyuyor ben artık emzirmek istiyorum ama gögsümü biraz emip uyuyor biberonu uyku sırasında da olsa çekiyor ama gögsümü çekmiyor..göğüs ucumda yok silikon ucla emziriyorum..sizce kendime alıştırmak için ne yapmalıyım?

cnm oglum şuan 3 yaşında aynı şeyleri bende yaşadım uyuyodu ama ne uyumak asla uyanmıyodu oglumun degeri 22 ydi. düşün artık. doktorlar topugunu sık uyandır uyanmak zorunda diyodu topugunu sıkınca aglayıp geri uykuya dalıyo ve benim oglumda sinir kaldı aglama 1.5 yaşına kadar devamlı agladı. uyandırmak zorundasın biliyorum çok zor o günler aklıma geldikçe aglıyorum neler çektim diye allah dermansız dert vermesin tabi ama zor bir dönemdi. uyandır emzir bir şekilde sonra zaten 1 saat uyusun diye yalvarıyosun şuan ögle uykusuna yatmamak için direndi küstük ikimizde oturuyoruz:)

silikon gögüs ucunu 5-6 aylıkken almak istemeyecektir. şırınganın ucunu azcık kes gögüs ucuna birleştirip pompa gibi çek gögüs ucun büyüyüyo bi kaç sefer yap nasıl büyüdügünü görüceksin

Bende aynı şeyleri yaşadım gerçekten zor günler ama emin ol hepsi geçecek. Sarılıkta dediğin gibi ne kadar çok vücuduna sıvı girerse o kadar çabuk geçer çünkü idrarınla atacak bu sarılığı. Senin üstelik sütün varmış şükret sağıp verebiliyorsun. Ben daha hiç emziremeden sarılığı başladığı için sütüm 4 gün gelmedi.mama ile beslemek zorunda kaldık. Göğüs pompalarıyla saatlerce göğüs uçlarım yara olup kanayana kadar sağıyordum.ama sütüm gelmiyordu.bebeğimin günden güne sarılığı artıyordu çünkü antibiyotik gibi olan annesütü alamıyordu.salırılığımız sınıra yaklaşmışken aramız az olan doğum yapmış arkadaşımı gecenin 4 ünde kapısına dayanıp sütünden bir biberon alıp bebeğime içirdim.mucize gibi o gecenin sabahı taburcu edildik ve taburcu olmanın verdiği huzurla sütüm geldi . sonra bi 10 15 gün sonra sarılık tamamen geçti.sonrası ise gaz sancılarıyla başlayan uykusuz geceler :) dediğim gibi hepsi geçecek emzirirsin korkma rahat ol ama 2 saatte bir olayına takılma ben bebeğim ne zaman isterse emziriyordum bazen 15 dakkada bir emiyordu ama ilk iki üç ay 2 saatten daha uzun süre aç kalmamasına dikkat et.

Ha birde benimde hiç göğüs ucum yoktu ben eczaneden lansinoh'un göğüs ucu çıkartıcısını aldım küçük bişey pompa gibi. Onu bir süre kullandım çok işime yaradı tavsiye ederim. Tabi çok yara olmuştu ama olsun bebişlerimiz iyi olsun yeterki.

Back