• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Sarılık..... Yardımmmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

crayz23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
26
0
86
İzmir
bebeğim 2 aylık ama sarılığı hala geçmedi,ilk haftasında ölçüm yaptırdık değeri 14.7 çıktı,3 hafta sonra tekrar ölçtürdük yine 14.2 çıktı.doktor geçer bol bol emzir dedi fototerapiye şimdilik gerek olmadığını söyledi.SİZCE DEĞERİ ÇOK MU YÜKSEK? bir yakınımız 12 ile fototerapiye alındığını söyledi kafamız karıştı.tekrar ölçtürüp canının yanmasını istemiyoruz. şimdi sağlık ocağındaki hemşirenin tavsiyesi ile serum suyu içiriyoruz ara ara... bakalım faydası olacak mı ama sizinde tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum... ne yapmalı tekrar doktora götürmeli mi, götürmemeli mi?

canım benim kızım 17 ile fototerapiye alındı. bizi de 14ken yatırmadılar. ama sürekli takibi gerekiyor biz sabah akşam kan verdik 17 iken yattık 2 gündede 9 a düştü çıktık. bende hep düşündüm sabah akşam kan vermek yerine fototrapi niye almadık diye ama bi bildikleri var heralde doktorların.geçmiş olsun mutlaka takip ettirin ama önemli

:)) merek etme 14 ile hasar kalmaz. anca 25 lerde uzun süre kalırsa böyle bir ihtimal var benim oğlum 17 ile fototerapiye girdi 12 ye düştü çıktık sonra tekrar 17 oldu bizde hep dekstroz içirdik. ama düşmedi gitti. en sonunda doktorumuz bir ilaca başlattı bu ilcın yan etkisi bilubrini düşürüyormuş 3 gün sonra 9 a düştü. bitti gitti. geçmiş olsun.

sarılık bacaklarına inmediği sürece tehlike yok oğlumda da uzun sürmüştü bacaklarını sık sık kontrol et sararırsa hemen götür

bebeğim 2 aylık ama sarılığı hala geçmedi,ilk haftasında ölçüm yaptırdık değeri 14.7 çıktı,3 hafta sonra tekrar ölçtürdük yine 14.2 çıktı.doktor geçer bol bol emzir dedi fototerapiye şimdilik gerek olmadığını söyledi.SİZCE DEĞERİ ÇOK MU YÜKSEK? bir yakınımız 12 ile fototerapiye alındığını söyledi kafamız karıştı.tekrar ölçtürüp canının yanmasını istemiyoruz. şimdi sağlık ocağındaki hemşirenin tavsiyesi ile serum suyu içiriyoruz ara ara... bakalım faydası olacak mı ama sizinde tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum... ne yapmalı tekrar doktora götürmeli mi, götürmemeli mi?

canım öncelikle geçmiş olsn sanada bebeğinede. benim bebeğimde 16 ile yattı 1 gece. ama babamın bi doktor arkadaşı şekerli su vermemizi söyledi.. gerçektende çok işe yaradı kısa bir sürede gözlerindeki sarılık bile gitti. kesin dene derim. günde 4 çay kşığı vericeksin. kaynamış ılıtılmış suya yarım çay bardağına 1 çay kaşığı şeker koycaksın. sende faydasını görürsün inşallah.

sizi şuan çok iyi anlayabiliyorum allah kimseye yaşatmasın sizin değerleriniz çok yüksek değil bizimde öyleydi ama düşmüyodu uzamış sarılık demişti dr ve bizden bazı tetkikler istemişti sonuç olarak bişey çıkmadı ama benim bebeğim sütümle doymuyomuş meğer çok yiyip bolbol kaka yapması gerekiyomuş biz mamayla atlattık şimdi 6 aylık çok şükür o günler geçti sizde biran önce atlatırsınız inşallah allahım herkesin bebeğine şifalar versin

benim oğlumda doğduğu hafta sarılık oldu.18 ile fototerapiye girdik, 20 saat sonra 12 ile taburcu olduk. ama sizin iki ay olmuş.
yeğenimde aynı durumu yaşamıştık. 2 aylıktı hala sarılığı vardı. hastaneler, fototerapiler tam iki ay yapmadığımız kalmadı. ama değerler bir türlü düşmedi.
sonunda çok yaşlı bir çocuk doktoruna götürdük. ve doktor "büyük ihtimalle anne sütü kaynaklı" dedi. "üç gün anne sütü vermeyin, verebildiğiniz kadar çok mama verin" dedi. yaptık ve iyileşti. bir hafta sonra sarılık falan kalmamıştı.
anne sütü bazen sarılığa yarardan çok zarar veriyor. istersen bir dene.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için. dün doktora gittik ölçtürdük şükür 12 ye düşmüş serum suyu (dekstroz) vermeye devam. şükür bacaklarında yok. allah hepimizin evladını bağışlasın acılarını göstermesin:61:

Benim kızım da sarılık olmuştu ilk değeri 14 dü dr 17 olursa yatırırız demişti ertesi gün 10 a düşmüştü. Bol bol emzirceksiniz. Benim kızım çok derin uyuyordu sarılıktan dolayı 1 saat uyandırmaya çalışıyordum. Geçmiş olsun.

Back