• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları sarılığınız ne kadar sürdü???

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
E

EU3

Ziyaretçi
Bebeğiniz doğduktan sonra ne zaman sarılık oldu ve kaç gün sürdü arkadaşlar.20 günden fazla süren oldumu bizim sarılığımız geçmedi hala yüzü bazen geçer gibi oluyor sonra tekrar sararıyor.Sarılık için sık emzirmek dışında yaptığınız bişey oldumu paylaşırsanız sevinirim.

benim oglum dokduktan 3 gun sonra sarılık oldu. baya yuksektı ama tedavı gorecek kadar degıl. 1 aylık olana kadar da rengi sarıydı. sonra geçti. ben sık sık emzirdim. en kısa sürede iyileşmesini diledim. şefkatle sarıldım yavruma.

tşk ederim pragat.bende 2. gün farkettim sarılığı.bilirubin en son 16 ya kadar çıktı ama 18,5 geçmeden tedavi yapılmadığını söylediler.bir yandan normal diyorlar ama yükselir diye çok korkuyorum.sık sıkta emzirdiğim halde rengi hala sarı görünce moralim bozuluyor

canım bizimde fizyolojik sarılık olmuştu .16 bulmuştu bizde biluruin.bizde tedavi görmedik cokca besledimmm.20 gün felan sürmüştüü sonra geçti kendiliğinden.kaydirigubbakcemile5

canimbizimkide 11 di bilirübin sonra emzirdikce düştü.8 e falan.ama merak etme gecicidir canim

canım düşüşe geçince tekrar yukselmıyo sanırım. rengi hemen duzelmıyo zaten. onemlı olan kan değeri.

benim oğlumda 5 gün sonra iki aylık olacak ama hala gözlerinin akında sarılık var.biz 3. gün bilirubin aşırı yükseldiği için 2 gün hastanede kalmıştık.2 gün fototerapi gördü.sonra 2 hafta boyunca sürekli kan testleri yapıldı.bir aylık olduğunda yüzündeki sarılık geçmediğinde dr uzamış sarılıktan şüphelenip idrar testi falan yaptı,tiroidden şüphelendik ama temiz çıktı.ama haftaya kontrolde bende soracam,çünkü 2 ay olacak hala gözlerinde sarılık var.bence sende uzamış sarılık ihtimaline karşı testlerini yaptır.gemiş olsun canım..

benim doğumdan sonra 3. gün başladı 7. günlükken götürdük kontrole bi baktılar ki 19,4 çıktı, üniv hastanesine yönlendiler orada takibe alındı fototerapiye sokmadılar ama bolca emzirmeyi tavsiye ettiler bolca emzirdim 1 haftalık takipte 11 e kadar indi bir daha getirmenize gerek yok dediler yeniden yükselme olmuyomuş ama rengi epey zaman sarı kaldı 2 ay falan

canım benim 18 i buldu sık emzir ve mama takviyesi 2 saate bir benim 12 de sabit kaldı sonra 2 gün 2 kaşık kaynatılmış su içirdim 9 a düştü yine verdim dün 7 ydi 10 günü geçmemesi ve 10 gün içinde düşüş olması gerekliymiş.

canım benim 18 i buldu sık emzir ve mama takviyesi 2 saate bir benim 12 de sabit kaldı sonra 2 gün 2 kaşık kaynatılmış su içirdim 9 a düştü yine verdim dün 7 ydi 10 günü geçmemesi ve 10 gün içinde düşüş olması gerekliymiş.

Canım bunları neye göre yaptın? Faydasımı oluyormuş..

Benim oğlumun 5. günde 17,5 du iki güne yakın küveze aldılar fototerapi için, 2 gün sonra 13e inmişti, doktor birdaha tekrarlamaz dedi, ama sanırım bilirubin oranı öyle heen inmiyormuş, dolayısıyla yüzünde sarılık görmeniz normal.benimkindede hala görülüyor, siz bol bol göbek ve bacaklarını kontrol edin, sarılık oraya geçince tehlikeliymiş.

yazılanlara bakılırsa rekor bende demek bende kızımın sarılığının doğumundan 1 gün sonra farkettin hastahanedeydik zaten hemen test falan birde eşim ve benim kan uyuşmazlığüımız olduğu için daha da bi tetikledi tabi ilk olarak bilubrin seviyesi 10 du 2 gün sonra 13 oldu bi 2 gün sonra 16 oldu tabi bu arada takip ediliyor 2 günde bir kan alınıyor sanki benim canımdan can koparıyolar gibiydi yavrumu delik deşik etmişlerdi sık sık emz<irdim ama yükselmeye engel olamadım bir gün normal kopntrole giddik sarılığına baktırmak istedim doktorumuz rengi iyi gibi gerek yok dedi ben yine ısrar ettim ve kan aldılar birde ne görelim 23 e çıkmış o an yatırdılar iyiki ısraretmişim çünkü 25 e yükselirse kan değişimi yapılıyormuş . 1 gece kaldık .ayrıca anne sütü alan bebeğin sarılığı daha uzun sürer mama yiyen bebeğin kısa çünkü mama yiyen bebek dha sık ve çok kaka yapar bilubrinde kaka ile atılan bi madde olduğu için mama verek daha hızlı düşer . bneim kızımında tam 2,5 ay rengi düzelmememişti uzamıştı yani.

yazılanlara bakılırsa rekor bende demek bende kızımın sarılığının doğumundan 1 gün sonra farkettin hastahanedeydik zaten hemen test falan birde eşim ve benim kan uyuşmazlığüımız olduğu için daha da bi tetikledi tabi ilk olarak bilubrin seviyesi 10 du 2 gün sonra 13 oldu bi 2 gün sonra 16 oldu tabi bu arada takip ediliyor 2 günde bir kan alınıyor sanki benim canımdan can koparıyolar gibiydi yavrumu delik deşik etmişlerdi sık sık emz<irdim ama yükselmeye engel olamadım bir gün normal kopntrole giddik sarılığına baktırmak istedim doktorumuz rengi iyi gibi gerek yok dedi ben yine ısrar ettim ve kan aldılar birde ne görelim 23 e çıkmış o an yatırdılar iyiki ısraretmişim çünkü 25 e yükselirse kan değişimi yapılıyormuş . 1 gece kaldık .ayrıca anne sütü alan bebeğin sarılığı daha uzun sürer mama yiyen bebeğin kısa çünkü mama yiyen bebek dha sık ve çok kaka yapar bilubrinde kaka ile atılan bi madde olduğu için mama verek daha hızlı düşer . bneim kızımında tam 2,5 ay rengi düzelmememişti uzamıştı yani.

Bunu daha önce biliyor olsaydım günde bir defa mama içirirdim yaa..

bende mama vermiştim demekki bu yüzden mişş erken kurtulmamız.kaydirigubbakcemile5
saol canımmm

ypk canım rekor bende benim oğlumun sarılığı bi günde 24 e çıktı bi saat sonra ölçtüklerinde 27 idi.hemen kanı değişti.ilaç tedavisi gördü küvezde kaldı 3 günde kanında normale döndü.2 saatte bi emzirip mama veriyoduk.ondan çabuk atlattı.sağolsun hemşireleri çok iyiydi.çok ilgilendiler.

dğumdan sonra kızım yoğun bakıma alındı solunum sorunu nedeniyle 1 hafta sonra taburcu oldu çıkacağı gün sarılığı başladı ve 1 ay sürdü..

benim oğlum prematüre doğdu. prematürelerde uzun sürermiş. bizimkisi yaklaşık 2 ay sürdü. uzamış sarılıktan bir sürü test yapıldı. temiz çıkınca korkulacak birşey yok dedi doktor bizi rahatlattı bu. yoksa 2 ay nasıl geçerdi.

Back