Saç Rengi ve Saç Boyama sarı saç uğruna...

DestinaOzge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
131
0
96
Eskişehir
merhabalar bu konuyu açmakta ki amacım sizde benim düştüğüm hataya düşmeyin ve sarı saç uğruna nelerden vazgeçiyor olabilirsiniz görün istedim...
4ncü röfleden sonra saçlarım platin olunca birşeylerin farkına vardım ve o saçla ancak 2 gün dolaşabildim.
1-çok açık sarı saç ne yazık ki insanlar tarafından basit ve yapma olarak adlandırılabiliyor.
2-kesinlikle o saçla makyajsız sizi kimseni görmesine izin vermemelisiniz.
3-hiçbir zaman belinize inen gür ışıl ışıl parlayan bir saçınız olmayacak.(sarıdan vazgeçmezseniz tabi)
4-gelinlige en çok yakışan saç rengi sarıdır diye bi kural yok. bütün gelinler güzeldir. ayrıca az çok modadan anlayanlar bililer. saçınıza en uygun renk kyafet zıt olandır. sarı beyaza en yakın renktir.
5-saçlarınız sarıysa kesinlikle 4-5 yaş daha yaşlı görüneceksiniz.
6-saçlarınız çok kırılgan olacak ve fön çektirmeye ile korkup bakımsız saçlarla dolaşacaksınız.
7-farkındalık istiyorsanız günümüzde sarı seçeceğiniz son renk olmalı. artık herkes sarı.
bence saçlarınızı sarı yapmadn önce bunları düşünün. benim fikrimi sorarsanız platin değil, daha doğal görünen ve daha az yıpratan balyajları vaya karamel tonlarını tercih edin.
aynı fikirde olmayabilirsiniz yinede okuduğunuz için teşekkür ederim....

bende yıllarca sarı kullandım saç rengim koyu olduğu için doğal olarak sarıya kadar açıldığı için yıpranma çok oluo we uzatamıosun buna katılıyorum...ama birinci de dediğin basit ve yapma bunun anlamı nedir ???

canım benim saçlarımda platin sarısı...
ben sarıyı seviyor ve kendime yakıştırıyorum ayrıca yazmışsınki etraftaki insanlar tarafından basit ve yapma olarak karşılanıyor ben şu yaşıma kadar hiç bir zaman etrafımdaki insanların tüüü kaka laflarına aldırmadım aldırmamda yakışıyormu yakışıyor ...
gelinlikte sarı saçıda çok beğeniyorum sarışın gelin olmaya kararlıyım...
makyaj konusuna gelince tenim buğday rengi çok aşırı makyaj yapan bir insan değilim rahatlıkla makyajsızda dolaşabiliyorum...
saç kırılmalarına gelince düzenli olarak sarı saça bakım yapılırsa hiç bir şeycik olmaz birde iyi bir kuaför tercih edilirse sorun olmaz...sarı saçın yaşlı gösterdiğini söylemişsin benim etrafımdaki insanlar aksine küçük durduğumu söylüyorlar sarı saçla...
fikirlerine saygım var ama bence biraz da insanların tipleriyle alakalı bir durum bu yani şöyle yakışan var yakışmayan var her sarışına yazdıkların uymayabilir...
bence aksine herkes ya çikolata kahvesi,yada karamel yada kumral bu sene ayrıca her sene şu renk saç modaymış şuna boyatayım diye modaya uymam...(buda saçı yıpratama sebebi )
ama şu gerçekki bu sene herkesin kafası koyu renk e tabi oda yakışanı var yakışmayanı var bana yakışmıyor o renk mesela...
sakın yazdıklarımla sana sataştığımı düşünme sadece kendimden bildiklerimi yazdım e haliyle herkesin başına saç yüzünden farklı olaylar gelmiştir...
sağlıcakla kal....

sadece çok sarı ve çok siyah saçlar yada kırmızı saçlar uç noktalar olduğu için diğer saç renklerine oranla daha yapay duruyor. bunu söylemek istedim. basit ve yapma diyen ben değilim ne yazık ki çevreden böyle görülebiliyor. bu benim düşüncem değil ama insanların beyninde yer etmiş artık bu. bu düşünceye bende karşıyım aslında ama herkes böyle düşünmüyor ne yazık ki.

yorumların için çok sağol öyle sarışınlar var ki doğal sarışınlardan çok daha yakışıyor o renk onlara. senin de öyle olabileceğini tahmin ediyorum. zaten bu söylediklerim bütün sarışınları kapsamıyor çok büyük bi çoğunlukta ne yazık ki böyle oluyor. herşeyde olduğu gibi bunda da istisnalar vardır eminim. sende onlardan birisin. bende senin yorumlarına saygı duyuyorum yazdıklarını okurken olumsuz bi hisse de kapılmadım. sende sağlıcakla kal.....

özgecim dediklerin göreceli kavramlar kişiden kişiye bulunduğun çevreye göre değişir berki küçük bir kasabada yadırganabilir ozamanda dikkat çekmeyen sarı tonları uygulanabilir
sarı biz kadınların bir daha asla yaptırmıcam deyip bi kaç günsonra yaptırdığımız wazgecemediğimz bir saç rengi:) türk kadını sewiyor sarıyı:)

sarı saçlar gercekten güzel bence ama ben uzun sağlıklı pırıl pırıl saçları da seviyorum sarı olunca malesef ya boyundan ya gürlüğünden ya sağlığından gidebiliyor.

sen saglıklı ve dogal saclarımız olsun dıye yazmıssın ozgecım tesekkurler paylasımın ıcın.kısısel algılamamak lazım tabıkı bazısına cok yakısır bazısına yakısmaz orası ayrı
ama sarı olmaypta sarı yapcak kısılerlee en azndan tecrubelerını paylasmıs olmussun

canım dediklerinin her kelimesine katılıyorum. ben de artık doğal olmak istediğim için koyulaştırdım saç rengimi. dediğin gibi herkes sarışın ve doğal renk saçlı pek insan göremiyoruz. ama sarı renk te bağımlılık yapıyor. yine de sarıya tekrar bulaşmamaya kararlıyım. 5 aydır ideal saç rengimi arıyorum. en sonunda bronz kahvede karar kıldım ve artık saçımı bu renge boyamaya devam edeceğim.

Sarı saç bazı kişilere çok yakışıyor ve yapayda durmuyor
Ama yakışanı bile yaşından büyük gösteriyor bu doğru
Birde anlamadığım neden gelinliğe sarı saç yakışması var?
Bugüne kadar gelin olupta sarı saçlı olanları beğenmedim hiç..
Bayanlar bu konuda kendilerini kandırıyor bence
Ama sarı saçlı olan bayanlarada çok yüklenmek doğru değil..
Yakışanda yapar yakışmayanda , herkesin kendi seçimi..

gerçekten bunları yazmakta ki amacım buydu. anladığın için teşekkürler. bu forumda herkes sarı saç diye yazınca heveslenip gidip yaptırmıştım. kötü olmadı ama bazı olumsuzluklarını farkettim. belki böyle birşeyi okumuş olsaydım bu forumda daha sağlıklı karar verirdim diye düşündüm. onun için yazdım....

katıldığın için sağol canım eminim sarı da yakışıyordur ama bu renkte yakışacaktır. sarı gerçekten bağımlılık yapıyor. yine de gözlerin renkli sanırım koyu renkte daha ön plana çıkıyor.....

ya kızlarr kızıcaksınız belki bana, ama, ben hayatımda daha hiççç doğal sapsarı saçlı olup da çok yakışan görmedimmmm :))) :hulya: o beğendiğimiz, doğal sarışın olarak nitelendirilen yabancı mankenlerde bile bi dalavere var, gölge oyunları filan

sarı saçlıyken okadar bakımlı hoş saçlarım vardıki ah ahh ...koyu renge boyadıkça saç saç olmaktan çıktı keşke hiç sarıdan vazgeçmeseymişim inşallah dönücem yine ....

doğal sarışınlar bize tüyü bozuk gibi gelir. yani azınlıkta oldukları için milletçe pek benimseyemeyiz gibi geliyor banada:)
misal Behlül(yani o derece olanlar diyorum yanlış anlaşılmasın:)

bide Angelina Jolie doğuştan sarı saçlara sahip olduğu halde,kendine yakıştırmadığı için küçüklükten beri koyu renge boyatıyormuş.bunu okuyunca da şaşırdım ben doğrusu.

insanın duruşunun önemine çok inanırım.bayanssulusmile
bende eskiden sarışındım,tenim açık buğday ilk zamanlar çok yakıştı tabi ama sonra kuaför cila ata ata tek renk sarıya dönüştü:)
haliyle yüzüm sarardı.solgunlaştı.
sarı saç beni aksine küçük gösterdi.
şu an saçlarımı kestane-kahve kullanıyorum ve balyaj yaptırdım.aralarda ışıltı olsun diye.
saçlarımı koyulttuğumda tam yaşımda gösterdim.
bir daha sarışın olmayı düşünmüyorum çünkü bunun adı artık benim için "özümden uzaklaşmak".
çocukluk hevesimi aldım ve bitti=)
sarışın olmak isteyenleri kendi tecrübelerinle uyarman çok hoş bir davranış buyrunnnnnnnnn

cnm ne kadar düşüncelisin tecrübelerini paylaşmışsın sarı saçı kendimde düşünemiyorum beyaz tenliyim ve beni iyice soluk gösterir yakışana yakışıyo tabi ama gelinlikle sarı saç :bbo: bilmiyorum ama bence siyah kahve veya kzııl çok daha güzel olur diye düşünüyorum

Yerı gelmsıken bende 15 yıllık rofle kullanıcısı olarak fıkırlerımı soylemek ısterım

1. sı sarı beyaz tene yakısır koyu tene yakısır gıbı bır ayrım yapmamak lazım bu yuzumuzun kemık yapısı kaş rengı goz rengı ve taşımayla alakalı
2. sı sac tellerı ince olan bayanların saçaları rofle veya platındendaha az zarar gorecektır ve daha az kotu goruntu olusacaktık dolayısıyla daha ıyı gorunecektır kalın tellı sacları rofle daha mat kuru gosterır ve gec acıldıgından daha cok yıpratır
3. roflelı saca bakımın pek ıse yaradıgını soyleyemem 2. şık takı ınce tellı saclara sahıp bayanlar mesela tutı barbıe ve ken ornek verebılırım bu saclar bakmıdan sonuc alırılar ama ana sacı koyu olan ve kalın tellı olan bayanlar en kral urunu kullansanızda kestırmeden duzelmez yanı her rofle sonrası kesım gerek

son olarak ben rofleyı ıyı tasıyodum ama vazgectım artık sıkıldım ve sureklı kestırmem gerektıgınde saglıklı ışıl ışıl sacların ozlemı ıcerısındeydım 15 yıldır koltuk altımı gecmedı sac boyum artık koyu devam edecem

ben de katılıyorum. bazılarına o kadar " kötü kadın" imajı veriyor ki.. ama bazılarına da bebek gibi oluyor.. işte yakışma meselesi ve tarz da giriyor işin içine..
biraz bakımsız duruyor fönsüz yada dalgasızken..
ben de herşeyin doğalını seviyorum.. ve kendime yakıştırmıyorum sarıyı hiç..ama yakışana da gık demem..yakışmayana da belli ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…