• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saraybosna'da Eğitim

neretva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
24
0
36
İstanbul
Bosna Hersek'te üniversite eğitimimi tamalayıp Türkiye'ye döndüm. Yurt dışında, özellikle de Bosna Hersek'te okumak isteyenlerin sorularına cevap vererek yardımcı olmaktan zevk duyarım...

canım yanlış anlama beni eleştirmek değil amacım ama neden bosna hersek?
yani onun cazip yanları nelerdi seni çeken?

Arkadaş tavsiyesi ile haberdar oldum okuldan. Ama Bosna Hersek'e karşı sempati de duymuyor değildim. Yurt dışı tecrübesini, Türkiye'ye kültürel açıdan yakın bir ülkede yaşamak isteyenler için, Bosna ideal ülkelerden biri diyebilirim. Saraybosna'da hem bir başkentin kültürel ve sanatsal imkanlarından yararlanıp, hem de küçük bir kasabanın tabiatla içiçeliğini yaşayabiliyor insan. Yani bir konser salonundan ya da bir resim sergisinden çıkıp, yarım saat sonra Bosna dağlarında çayırlarında kafa dinleyebiliyor insan. Sokak aralarındaki parklar bile yetiyor seyredip, oturup dinlenmeye. Her tarafından ırmaklar akıyor Bosna'nın. Dört yıl içinde dört farklı semtte oturdum, bulunduğum her mekanda, kitabımı alıp ayaklarımı uzatarak okuyabildiğim bir ırmak kenarı mutlaka bulabiliyordum.
Bana Bosna'yı böyle anlattılar ve gitmeye karar verdim, çok memnun kaldım. Yine olsa aynı kararı verirdim. Düşünenlere de tavsiye ederim.

hımm anladım ama yine de ben burda bi okulu tercih ederim, cünkü malesef bosna, bulgarstan avustrya burda kazanamayanların gitmesiyle nam salmış yerler ve iş hayatına çok geriden başlıyolar bu yüzden, yurt dışı deneyimide oralar türk kaynadığı için malesef tam anlamıyla yaşanamıyor
sen mutluysan sorun yok ama :71:

Yok canım ben öyle düşünmüyorum. Ayrıca, kazanamayanların gittiğine dair bir izlenim hiç oluşmadı ben de, ne okula başlarken ne de döndüğümde. Çünkü burda istediğim bölüme yerleşebilecek durumdayken tercih ettim Bosnayı. Kabul edilişim de mezuniyetim de dereceyle oldu diyebilirim tevazuyu bir kenara bırakıp. Yani sonuç olarak, burdaki okullara yerleşemeyenlerin gittiği okullar olarak etiketlememek gerek bu saydığın yerleri. Yersiz önyargılardan uzak değerlendirilmeli okullar, tercih etmeden önce.

Yok canım ben öyle düşünmüyorum. Ayrıca, kazanamayanların gittiğine dair bir izlenim hiç oluşmadı ben de, ne okula başlarken ne de döndüğümde. Çünkü burda istediğim bölüme yerleşebilecek durumdayken tercih ettim Bosnayı. Kabul edilişim de mezuniyetim de dereceyle oldu diyebilirim tevazuyu bir kenara bırakıp. Yani sonuç olarak, burdaki okullara yerleşemeyenlerin gittiği okullar olarak etiketlememek gerek bu saydığın yerleri. Yersiz önyargılardan uzak değerlendirilmeli okullar, tercih etmeden önce.

canım senin okulun tabiki sen toz kondurmazsın, sende neden öyle bi yargı oluşsun ki, ama emin ol doğru veya yanlış, genel yargı bu.
yurtdışında okudum diyince önce mükemmel bi durum olarak karşılarlar ama duymayı bekledikleri şey amerika ingiltere almanya fransa falan olur hep ve malesef hayal kırıklığı oluşur
şimdi belki mutlusun orda okuduğun için ama emin ol bigün ah keşke diceksin isterse harvarddan bile iyi eğitim versin ama bunu insanlara kabul ettiremezsin
benim amacım okulu veya seni eleştirmek küçümsemek değil yanlış anlama ama malesef bu böyle
mesela bi örnek veriym ben mimar sinan resim mezunuyum özel kursta öğretmenlik yaptım bi süre, ben 1.200 maaş alıyodum günde 4 saat çalışıp, bulgaristandan mezun bi kız vardı 4 yıldır orda tam gün çalışmasına rağmen asgari ücret alıyodu, ki ben daha okulu bitirmemiştim bile bu sırada
bunu sana karşı yazmıyrm yanlış anlama ama malesef geride kalıyolar, tercih edenler lütfen bunu bilerek tercih etsin :71:

canım senin okulun tabiki sen toz kondurmazsın, sende neden öyle bi yargı oluşsun ki, ama emin ol doğru veya yanlış, genel yargı bu.
yurtdışında okudum diyince önce mükemmel bi durum olarak karşılarlar ama duymayı bekledikleri şey amerika ingiltere almanya fransa falan olur hep ve malesef hayal kırıklığı oluşur
şimdi belki mutlusun orda okuduğun için ama emin ol bigün ah keşke diceksin isterse harvarddan bile iyi eğitim versin ama bunu insanlara kabul ettiremezsin
benim amacım okulu veya seni eleştirmek küçümsemek değil yanlış anlama ama malesef bu böyle
mesela bi örnek veriym ben mimar sinan resim mezunuyum özel kursta öğretmenlik yaptım bi süre, ben 1.200 maaş alıyodum günde 4 saat çalışıp, bulgaristandan mezun bi kız vardı 4 yıldır orda tam gün çalışmasına rağmen asgari ücret alıyodu, ki ben daha okulu bitirmemiştim bile bu sırada
bunu sana karşı yazmıyrm yanlış anlama ama malesef geride kalıyolar, tercih edenler lütfen bunu bilerek tercih etsin :71:

cemre eylul sana katılmıyorum arkadaşım, o kız arkadaşını başka bi durumundan dolayı alıyordur o maaşı
eğitimi bu şekilde yargılaman küçümsemen yanlış
insanın kendisini nasıl yetiştirdiği önemli.
ben çok insan tanıyorum çok güzel okullardan mezun olmuş ama işini yapamayor

konu yurtdisinda okumak isteyenlere yardimdan,puani dusuklerin tercih ettigi okullara gelmis..neyse..ben yuksek lisans yapmak istiyorum..bu konuda bilgin varsa,paylasirsan sevinirim..

Back