Sarar fabrikasında ihmal genç kadının ölümüne sebep oldu

heexee

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
7.750
4.857
Sarar fabrikasında ihmal genç kadının ölümüne sebep oldu

Sarar'ın Eskişehir'deki giyim fabrikasında bir kadın işçi hayatını kaybetti. Rahatsızlanan kadın, fabrika revirine götürüldü ancak hastaneye gitmesine izin verilmedi. 27 yaşındaki genç kadın fabrika revirinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Rahatsızlanan genç kadın gittiği poliklinikten izin kağıdı aldı ancak usta başını aradığında fabrikaya dönmesi ve iş başı yapması gerektiği cevabını aldı. “Sen gel fabrika doktoru bakar” cevabını alan kadın fabrikaya dönmek zorunda kaldı. Fabrika doktoruna giden genç kadın oradan da izin alamadı.

Revirde rahatsızlanan kadın yine de izin alamadı ve revirde 4 saat boyunca yattı. Kusmaya başlayan kadın için 112’yi arayan fabrika doktoru “Biz gelelim diyen acil sağlık ekiplerine” “Siz gelmeyin bana anlatın ben müdahale ederim” dedi.

Hiçbir şekilde müdahale edilmeyen ve doktora gönderilmeyen kadın, fabrikanın revirinde hayatını kaybetti. İşçi kadının ölümünden sonra adeta paçası tutuşan işveren bütün fabrikaya kağıt dağıtarak işçileri herhangi bir rahatsızlıkları olup olmadığını, sürekli kullandıkları ilaç olup olmadığını belirtmelerini istedi.

Sarar fabrikasında yaşanan ihmaller bu kadarla da sınırlı değil. Fabrikada çalışan işçiler tuvalete gitmek için bile izin almak zorunda kalıyor. Ayrıca işçilerin telefonla konuşmaları da yasak.

http://yarinhaber.net/news/15208

Sarar zenginlerin markası zaten işçlye acımaz bunlar , önce para,sonra para ,hep para .......

Bu dünya'nın öbür dünyasıda var
bir elimiz yakanızda olacak ,

Alninda yaziliymis der gecerler, onlarda bahane mi yok themis?!

kadın izin kağıdı almış zaten bu kadar gel diye diretmeseydiler belki de bu durum yaşanmayacaktı

sorumlular da cezalandırmalı ama imkansız bu hukuk sistemiyle.

kadın izin kağıdı almış zaten bu kadar gel diye diretmeseydiler belki de bu durum yaşanmayacaktı

sorumlular da cezalandırmalı ama imkansız bu hukuk sistemiyle.
Cok benzerini yasadim zamaninda, astim krizlerim tuttu telefonda derdimi sesim titreye titreye anlattim da sonunda biri insafli cikti tamam gelme dedi, o iyi insan iste o kadincagiza denk gelmemis ve bu duyarsizligi da ne yazik ki caniyla odemis...
Yahu ben bile biliyorum kadinlarda kalp krizinin en kritik ipucu mide bulantisidir, ordaki birak bunu bilmeyi acil servis ekibine bile engel oluyor, madalya verecekler ya ona calisani magdur edip isverene yalakaninca...
Cok yazik...

keşke tüm çalışanlar eşit şartlara sahip olsa

Evet, bu sadece hayaldir. Devlet zaten birsey yapmaz. Bunun içinde açiklama gelir "Eh iste sarar çalisanin kaderidir bu. Sararda çalisirsan bu riski göze alman gerekir. Bakin 1830'dada londrada tekstil fabrikalarinda ölümler olurdu.."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…