• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sarılıgımız geçmiyor ne yapıcam

• Konu Sahibi Konu Sahibi aynur-mart
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

aynur-mart

Ziyaretçi
kızlar merhaba,25 günlük bi bebegim var.sarılıgı ilk günlerde vardı ama düşüktü.hala aynı seviyede devam ediyor ama gözleri hala sarı.doktora götürdüm ve uzayan sarılık dedi.tavsiyeniz var mı ne yapmalıyım.....

benimkininde 13 tü..12.5 olmuştu...ama 2 gün sonra kırkımız çıkıcak..daha gözleri sarı..doktora sordum..gözlerdeki sarı en son geçermiş..2 ay falan dedi..bilmiyorum bende naapıcam..canım çok sıkılıyo..eşim topuktan kan aldırmıyo tekrar...çünkü çok alındı testler falan yapılmıştı...enffeksiyon kapar diyo...2 aylık olsun yine geçmezse tahlil yaptırıcam..bol bol emzir canım ancak idrarla atıyo bunu..bide perdeyi aç..güneşe tut çocuğu..beyaz ışık iyi geliyo sarılıgına.ama camı açma tabiii:)

valla şekerli su derim doktor vermeyin diyor ama deneyin derim ben yaptım azıcık şekerli su 5 -6 çaykaşıgı kadar verin bide florasan lambayı açıp yatırın diyolar
geçmiş olsun 19.günümüzde sarılık kalmadı çok şükür

şekerli su veriyorum canım..ama gözünde var hala geçmedi..

benim kızımda dogduktan ıkı gun sonra olmuştu dr. ben daha hsatnedeyken farkettı ve mavı ışık terapısı uyguladı,çok şukur 24 saatte atlattı.bazı hastaneler o mavı ışık setını evde kullanmak için kıralıyorlar,istersen bır araştır belkı daha çabuk atlatır,ve bol mıktarda sıvı tuketsın,bol bol emzır,bırde kaynatıp ılıtılmış su ver canım,geçmiş olsun.

benim kızımda sarılıklı doğdu 2 gece foto terapi yani mavi ışık altında kaldık ve geçti...bebeğine su vermeni ve sarı ışıklı ortamlarda tutmamanı söyleyeyim..bunu bana doktor söyledi..

matematikçi sagol mesajın için bizm de topuktan kan alındı 10.2 çıkmıştı pazar yine götürdüm yaklaşıl 20 gün sonra 10.1 çıktı.yüksek degil ama düşmüyo da. endişelendiren de bu zaten.bugün hastanede damardan kan aldılar bebekten idrar tahlilide yapıldı.doktor 3 aya kadar nadiren sürer diyor.şekerli su vereyim mi dersiniz?Allahım ne zormuş...

valla ben veriyorum..kaynamış ılımış suda veriyorum..geçicek inşallah...sabırla bekliyoruz..benimde canım çok sıkılıyor

senin de baya uzamış degil mi?beni korkutuyolar aman hiç bu kadar uzar mı sarılık falan diye.her kafadan bir ses çıkıyor Allahım insanı delirtecekler ya herkes bi örnek veriyor aman şu şoyleydi şöyle oldu sinir ya..sizde de oluyo mu

arkadasim bence buradan bizim tavsiyelerimizle olacak is degil bu
sen doktorun ne derse onu uygula
icin rahat etmiyorsa baska bir doktora gotur derim
24 e yukselince bebegin kanı degistiriliyor diye biliyorum seninki cok riskli degil sanirim
Allah bebeginin sifasini verir insalla en kisa zamanda

sagol güzelim evet sarılık düşük derecede ama geçmedigi için endişeliyım ama inşallah geçecek tahlilleri temiz çıkmış

endişelenecek hiç bir şey yok canım etrafa kulaklarını tıka dinleme onları herkes birer prof zaten..:) benim oğlumun sarılığı inadım yüzünde 50gün sürdü annem ilk doğduğunda şuna şekerli su içirelim dedi öyle saçmalıkla koca karı laflarıyla çocuk büyütmem ben dedim yapmadık baktım düşmüyor doktor hastaneye yatırcam türlü işlem deyince sarıldım şekerli suya günde 3 kez içirdim yarım çay bardağı küt diye düştü..:)) ablam doğurdu arkamdan ona içirdiler ilk günden hiç sarılığı olmadı zillinin..:)))

bende içirıyorum artık.hayret ya bu doktorları bazen anlamak mümkün olmuyo yanı niye yararlı bişeyi yapma dıyolar ki.

benim kızımdada vardı
hastaneden çıkmadan doktor demişti bizde tes falan yaptırdık
ama sonuçları almadık eve varınca şekerli su içirdim her emzirdikten sonra 2 günde geçti şimdi sağlıklı 4 aylık oldu...

canım sarılık için bebeklere serum veriliyor sanırım içiriliyor ama tam nasıl bilmiyorum ama doğumdan sonra bebeklerde görülen sarılıkta işe yaradığını biliyorum eczanelere bile sorabilirsin hepsinin bilgisi war

benim kızımdada vardı
hastaneden çıkmadan doktor demişti bizde tes falan yaptırdık
ama sonuçları almadık eve varınca şekerli su içirdim her emzirdikten sonra 2 günde geçti şimdi sağlıklı 4 aylık oldu...

canım bol bol emzir bebegini karnı tok olsun ,birde evlerde bulunan florasan ışıgıda sarılıga iyi geliyor diye duydum bi den istersen ,geçmiş olsun

kızlar merhaba,25 günlük bi bebegim var.sarılıgı ilk günlerde vardı ama düşüktü.hala aynı seviyede devam ediyor ama gözleri hala sarı.doktora götürdüm ve uzayan sarılık dedi.tavsiyeniz var mı ne yapmalıyım.....

arkadaşım benim kzımda 1 haftalıkken sarılık oldu hastaneye yattı ve 2 gün fototerapi gördü bize hastanede öğretilen bebeğine her 1 saatte anne sütü vereceksin ve çok az şekerli su verin denildi verdim ertesi gün düştü ve hastaneden taburcu olduk...

Back
X