• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapanca ve SekaPark Çekimlerimden

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
13
358
40
Fotoğrafla amatör ama teknik olarak profesyönel olarak ilgilendiğim için karelerimde amanda ne güzel yerlermiş ne güzel manzara imiş gibi yorumlar benim için pek fark yaratmıyor teknik açıdan artı eksiler söyleyecek arkadaşlar yazarsa memnun kalırımyerimseniben

4209_89245747704_548972704_1913057_7029357_n.jpg

4209_89246982704_548972704_1913075_304258_n.jpg

Perspektif

n652033815_1657831_6786687.jpg

Uçurtmamı vurmasınlar

4278_79406588815_652033815_1657054_5979952_n.jpg

4278_79406563815_652033815_1657050_6425300_n.jpg

n652033815_1657272_2994589.jpg

n652033815_1657827_6315806.jpg

Son düzenleme:
Çok güzel yansımalar yakalamışsınız, 4 resimde özellikle çok hoşuma gitti ellerinize sağlık.
Makineniz nedir merak ettim. Bende amatör bir şekilde fotoğrafla ilgileniyorum.
Ama manzara da çok güzel, çekim yapılan yerlerde.-tatlicadiarzu-

Çok güzel yansımalar yakalamışsınız, 4 resimde özellikle çok hoşuma gitti ellerinize sağlık.
Makineniz nedir merak ettim. Bende amatör bir şekilde fotoğrafla ilgileniyorum.
Ama manzara da çok güzel, çekim yapılan yerlerde.-tatlicadiarzu-

Teşekkür ederim ilk kez polarize filtremi kullandım bu çekimlerde. Yansımaları hakikaten daha bir güzel yakaladı.

Makinam Nikon D80. Bu arada güneşli havalarda bir de kesinlikle UV filtre tavsiye ederim çok işime yarıyor eksi pozladığı için ışık patlamalarını önlüyoryerimseniben

Teşekkür ederim ilk kez polarize filtremi kullandım bu çekimlerde. Yansımaları hakikaten daha bir güzel yakaladı.

Makinam Nikon D80. Bu arada güneşli havalarda bir de kesinlikle UV filtre tavsiye ederim çok işime yarıyor eksi pozladığı için ışık patlamalarını önlüyoryerimseniben

teşekkür ederim bende nikon D40 kullanıyorum. Şİmdilik amatörce çalışıyorum.
İleride dah profesyonel bir makine ile çekimler yaparım inşallah.
Dediğin gibi UV filtresi gerçekten çok önemli, çok güzel kareleri ışık yanmaları yüzünden yakalayamıyorum çoğu zaman.

Fotoğrafla amatör ama teknik olarak profesyönel olarak ilgilendiğim için karelerimde amanda ne güzel yerlermiş ne güzel manzara imiş gibi yorumlar benim için pek fark yaratmıyor teknik açıdan artı eksiler söyleyecek arkadaşlar yazarsa memnun kalırımyerimseniben
nevkuşum öncelikle paylaşım için, oturduğumuz koltuktan, senin gözünle Sapanca'ya bakma fırsatı verdiğin için teşekkürler.. a.s.

Ben işi tekniği ile hiç ilgilenmem, hatta sıkar beni böyle konuşmalar..

Çünkü şöyle düşünürüm; var olan bir şeyi yansıtmaktır fotoğraf çekmek.. yaratmak değil, .. Bunu da iyi yansıtmanın yolu teknik açıdan güçlü ekipmanla mümkün olabilir. Yani o zaman da işi makine yapar, diyebiliriz..

Dolayısı ile, benim ilgilendiğim tek boyut gördüğümün / bana sunulanın bende bir duygu yaratıp yaratmadığıdır..

Teknik olmayacağı için yorumlarım seni ne kadar ilgilendirecek bilemiyorum ama olsun.. Ben yazayım suya bırakayım.. yerimseniben

Önce negatif hislerimden başlıyorum:
1. ve 3. fotolar : Renklerini özellikle böyle ayarladın? Soğuk bir görüntü oluşmuş.. Aslında ikisinde de tema nedeniyle tam tersi olmalı.. insanın içini ısıtmalı ama renk nedeniyle bu duyguyu vermedi bana..

5. foto : Bakar bakmaz, sol öndeki büyük ağacın toprağı öptüğü yeri de görmek istediğimi hissettim.. Kadrajlama belki biraz daha aşağıdan yapılabilirdi..

...ve gelelim pozitife

Sondan ikinci foto : Bayıldım..
Kadraj, tonlama, gölün titreşimini gösteren bir derinlik, gökyüzünü sadece sudaki aksinden tanıyıp o an aslında havanın açık olduğunu fark etmek.. Evet, bu benimle gelebilir... kaydirigubbakcemile Çaldım gitti.. :lepi:

Püsküütüm senin yorumların herzaman benim için değerli bunu çok iyi biliyosun:asigim:

5.fotoda ki toprağı görmek istemen çok normal hatta 3+1 kuralına göre fotoğraf kara ile başlar su ve hava ile biter ancak toprağın olduğu kısım da ben çekim yaparken veletler oynaşıyordu mecburen kafayı kaldırdım yukarıkötükedihüso

Uçurtma fotoğrafında ise amacım zaten neşeli iç ısıtan bir poz değildi ki istediğimi verebilmişim, o karede negatiflik var hüzün var olmalıydı ve sanırım olmuşyerimseniben

Püsküütüm senin yorumların herzaman benim için değerli bunu çok iyi biliyosun:asigim:

5.fotoda ki toprağı görmek istemen çok normal hatta 3+1 kuralına göre fotoğraf kara ile başlar su ve hava ile biter ancak toprağın olduğu kısım da ben çekim yaparken veletler oynaşıyordu mecburen kafayı kaldırdım yukarıkötükedihüso

Uçurtma fotoğrafında ise amacım zaten neşeli iç ısıtan bir poz değildi ki istediğimi verebilmişim, o karede negatiflik var hüzün var olmalıydı ve sanırım olmuşyerimseniben

Gönül gözü farkında olmadan teknik kuralları önemsiyormuş nevkuşum.. :utangac:

Baksana 3+1 kuralını, habersiz tutturmuşum.. Velet manzarası benim için yeterince güzel bir açıklama.. durumu gayet net anladım.. yerimseniben

Uçurtma konusunda da ben haksızlık etmişim demek ki.. Oysa "uçurtmayı vurmasınlar" sözcükleri bana hüzünü çağrıştırmalıydı.. Neden böyle düşündüğümü analiz etmeye çalışıyorum ve sanırım buldum.. Fotoğraflara sırayla baktığımda (ama ilk baştan ve uçurtmaya gelene kadar) oluşan pozitif beklentiyle , uçurtmanın temasını daha farklı anlamışım.. Oysa sözcükler, amacı belirlemiş yeterince..

Back