Şans vermek devamı gelir demek midir ?

CyristaL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
1
0
36
İstanbul
Merhabalar,
Sabahtan beri düşüne düşüne kafayı yicem. Birilerinin fikrine desteğine ihtiyacım var sanırım ..
2 aylık bir ilişkim var.Arada pürüzler oluyordu tabi ama genel olarak mutluyuz.Yani ben öyle görüyorum en azından .. İlk zamanlarda biraz sıkıyordum, nerdesin napıyosun vs vs klasik şeyler.Ama buda tabi eski ilişkilerimin üzerimde bıraktığı etkiden dolayı güvenemiyordum.Sonrasında baktımki bunlar kendimede onada ilişkimizede zarar veriyor ve verecek, artık bu tarz çocukça davranışları kestim.Aradan 1 ay gibi zaman geçti düzeldiğime inanıyorum kendimde rahatım ve güveniyodum.
Dün gece telefon görüşmemizden sonra bana bir msj attı, ''mutlumusun gerçekten?'' diye. Şaşırmadım değil .. Tabiki mutluyum.Sen ? diye cevapladım.''Mutluyum ama Kendime güvenmiyorum.'' dedi. Ne anlamda güvenmiyorsun dedim ve uyuduğu için cevap alamadım.Sabah aradı ve neden öyle dediğini neyden tedirgin olduğunu sordum.Ben sinirlendiğim zaman yanlış bişey yapmaktan korkuyorum buda beni tedirgin ediyor bu konuda kendime güvenmiyorum dedi.Olurda bir gün tartışma yaşarsak sinirlenirse bana yalan söyleyebilirmiş miş.. Bikeresinde bir tartışmamız olmuştu ve bana sinirden arkadaşlarımla içiyorum demişti.Bugün öğrendim ki aslında arkadaşlarıyla değil bir kız arkadaşıyla içmiş.Bir keresinde de erkek arkadaşımın evinde kalıyorum diyip kız arkadaşının evinde kalmış.Ama aldatmadım diyor.. Normal bir kız arkadaş olduğunu söylüyor.
Ki ben ona çok çok kızdırcak hiç birşey yapmadım.Dediğim gibi sadece o ilk zamanlarda biraz sıkıyodum güvensizliğimi ona belli ediyordum oda buna sinirleniyordu.
Ama bu sebep midir ?
Ne yapıcam bilmiyorum, bu insan ailemle tanıştı beni ailesiyle tanıştırdı ciddi düşündüğüne inandırdı vs vs ..
Şimdi ister istemez soğuk davranmaya başladım, aradığında soğuk konuşuyorum elimde olmadan.Normalde günde saatte bir mesajlaşıyorsak bugün hiç atmadım.O attı napıyosun filan diye.Bi ara işteyim dışarı çıkıcam dedim nereye gidicen diye msj atmış cevap vermedim sonra aradığında yine sordu nereye gittin diye geçiştirdim hava aldım geldim dedim.Hoş öyle yapmıştım zaten ..

Şimdi bitirmek midir doğru olan ?

Fikirleriniz, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler ..

Kızarsa, sıkışırsa yalan söyleyebilir ve bunu kendi itiraf etti demek...

Temel kız istemeye gitmiş de kendini anlatırken; "İçkim, sigaram yok, maaşım dolgun, kızınıza çok iyi bakarım, dünyanın en harika erkeğiyim, vs" demiş, kız babası da "Peki oğlum hiç mi kusurun yok?" diye sorunca "Tek kusurum var, yalan söylerim" demiş ya o hesap... Bir adam yalan söylüyors başka hiçbir olumlu vasfının anlamı kalmıyor örnekte de olduğu gibi...

Her şey bir tarafa, size erkek arkadaşlarıyla içtiğini söyleyip bir kızla içmesi, onlarda kaldığını söylerken kızda kalması ve "Aldatmadım" demesi şaka gibi... Aileler tanıştı diye geri adım atmaktan korkuyorsunuz da sinirlenince yalan söylediğini açıkça itiraf eden bu adam yarın bir gün evlendiğinizde yine sinirlenince soluğu "bayan dostlarında" alacak... O zaman nasıl hak iddia edeceksiniz? "Ben sana kızınca yalan söylerim" demedim mi derse ne cevap vereceksiniz? "Kız arkadaşlarım var, daha önce de onlarda kaldığımı bilmiyor musun?" derse?

Bazı konular gün ışığına çıkınca dönüm noktasıdır artık... Onları kabullenmek devamını da kabul etmektir... Ya şimdi vazgeçeceksiniz yahut da bunları sineye çekeceksiniz ömür boyu...

"Ayrıl" demek kolay... Fakat "yapamam" diyorsanız da bile bile lades demeye, yalanlara, "samimi kız arkadaşlara", ondan uzakta olduğunuz zamanlarda başka kadınlarla "arkadaşlık etmesine", yalanlara göz yummuş olacaksınız... Kolay mı zor mu bakmayın, hangisi size uygunsa onu yapın...

Canım daha 2 aylık bir ilişki. bence uzatırsan daha fazla yıpranırsın. her kızdığında aldatmadığını iddia etsede bir kız arkadaşında teselli bulması bana çok ama çok saçma geldi. Bence çok olur bir tarafı yok bu ilişkinin. Kendini daha fazla hırpalamadan yoluna bakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. yalan söylmesi bile güvenini sarsmaya yeterde artar. bugün bu yalanı söylüyor yarın altından kalkamayacğın daha ağır yalanlarını yakalarsan ne olucak. bunları bir düşün ve ilişkinizin geleceğine karar ver.

Erkek arkadaşını kısaca özetliyim canım... ''Aslında ben yalancının tekiyim.Canım sıkıldıkça sana yalanlar söylerim.Ama bunu sinirlendiğim zaman yaparım diyerek seni avucumun içine almaya çalışıyorum'' İşte bu canım ayağını denk al fazlada güvenme derim..

ay yavrum çok zor bir durum bu allah kolaylık versin neden yalan söylerler bilmiyorum benimde başıma farklı bir durum geldi ama ben devam etmeyi tercih ettim tabi kız arkadaşının evinde kalmamıştı sinielerninice yalan söylerim dememişti ama olsun epsi yalan söylüyor kendimizi hemen kaptırıyoruz aslında güvenmememiz lazım demekki sende hissettiğin için güvenmiyormuşsun canım.Biliyorum geceleri ağlıyorsun duvarlar üstüne üstüne geliyor bağırıp çağırmak yastıkları yumruklamak istiyorsun aklında süreki bu durum var eğer ilişkiniz devam ederken kendini soğutabilirsen öyle soğut ve öyle ayrıl şimdi pat diye keserken canın yanıcak sürekli telefonlara bakacaksın ağlayacaksın vs.

Daha yenisiniz bitirmesi,unutması daha kolay olabilir.
İlerde hem güvenin kalmayacak,hep acabalarla kafanı yorucaksın ve uzun zman oldğu içinde ayrılmakta zorlanıp, duruma katlanabilceğini düşüneceksin.
Yol yakınken bitir derim,durumun düzeleceğini düşünüyorsan ve kendi kendini yemeyeceğine eminsen devam et.

eğer ben bu ayrılığı kaldırırım beni çok etkilemez yoluma devam edebilirim dersen hiç uzatma kesinilikle hemen bitir şuan mesajı at bu iş bitti bana benim gibi dürüst insanlar lazım de bitir ama yok dayanamam diyorsan bu sefer kendini soğutmayı dene sen bilirsin tabi

valla canım senin erkek arkadaşın açık açık söylemiş zaten sana..Seni baştan haklı çıkarmış güvenmeme konusunda.Ama bir takım kelime oyunları ile senin onu çok sıktığından dolayı yaptığına seni inandırmış.....Boşver güzelim 2 ayda seni ona bağlayacak ne yaşarsın ki..Daha çok insanlar çıkar karşına ayrıl gitsin.aile ile tanışmak senin ayrılmana engel teşkil etmez.insanlar çocuğu ile baba evine dönüyor..bunları düşünme bence.Gelecekte bu adam herşeyi yapar sonrada seni paranoyaksın sen diye hasta ,ilan eder

bak kardeşim şunu söyliyim benim sevgilim ilk bana yalan söylediğinde onu hiç sevmiyordum ve bir hata yaptığını birdaha yalan söylemiyceni söyledi bende tmm dedim sonra bir yalandaha oldu bu sefer asla yapmayacağını söyledi en son bir kız arkadaşıyla mesajlaştı ve mesajları hep silmiş ben görmiyim diye kızlada nkouştum aldatılmadım ama ben yanlış anlıycam diye silinmiş şimdi 2 yıl oldu onu sevdiğim için ayrılamadım denedim ağlaya ağlaya bir hal oldum hayattan koptum bu yüzden şimdiki aklım olsa o zaman çok yeniyken asla şans vermezdim

Hayattaki en önemli şeyi "güveni" kaybetmişsin... Yalanın büyüğü küçüğü olmaz.. Küçük yalanlar söyleyebilenler, yarın büyüklerini de kolayca söyleyebilirler. Öyle ki,,, küçük değil bayağı büyük bir yalan söylemiş... Sonrasında itiraf ederek kız arkadaşında kaldığını söylemiş. Resmen şaka gibi...Yorum bile yapamam buna!!! Ben olsam, o an bitirirdim. Yalan söyleyen birinin "ama aldatmadım " sözüne nasıl inanılabilinir ki... Sorun aldatıp aldatmaması değil zaten, yalan söylemiş olması bile ayrılmak için yeterli bir sebep... Güven olmazsa, ilişki de olmaz ki. Bence zararın neresinden dönersen kardır. Eminim bu hayatta sana layık, seni gerçekten hakedebilecek doğru bir erkek mutlaka vardır. Sırf ailelerle tanışıldı diye ilişkiyi sürdürmek saçma olur...Sonuçta ailesiyle değil, o kişiyle bir ömür geçireceksin...

güzelim çocuk yalancıyım diyor.. artık buna cesaretmi derim yüzsüzlükmü denir bilmiyorum..
bunu bilip onun yanında olman onu daha rahat ettircek. sürekli "ben sana söylemiştim.bunu bilip yanımda oldun" gibi kelimeler sürekli duyacaksın..
insan yalanı sevdiğini kaybetmemk için söyler.. (ki buda doğru değil ama neyse)
2ay bişeyde değilmiş.. zararın neresinden dönersen kardır..
ayrıl diyemem.. ama yorumlara kulak ver..

aynen katılıyorum (;

güven bir ilişkinin temel taşı
birine güvenip seversin
ama güven bititğinde sevgi anca o ilişkiyi bir süre daha sürüklemeni sağlar
zamanla da taşınamaz bir hal alır
kaldı ki çok yeni bir ilişki
yıpranırsın,yorulursun

canım arkadaşlara katılıyorum. hazır daha ilişki yeniyken ve sıkıntıalr üzerine soğuduğunu hissediyorken, yalan söylediğini itiraf edecek kadar huy haline getirmiş birini bırakman lazım, yoksa üzülen sen olacaksın.

daha 2 aylık bi ilişki çok yeni şimdiden yıpranmalar oluyo falan güven yok olmaz bence bitirmek en doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…