Şanlıurfa'da Suriyelilere 'evinde yarı çıplak müzik dinledi' dayağı; bir çocuk yaralı!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://t24.com.tr/haber/sanliurfada...-muzik-dinledi-dayagi-bir-cocuk-yarali,293694
Yüksek sesle müzik dinleyen Suriyeliler ile mahalleli birbirlerine taş, sopa, satır ve tuğlalarla saldırdı
page_sanliurfada-suriyelilere-evinde-yari-ciplak-muzik-dinledi-dayagi-bir-cocuk-yarali_855249169.jpg

Şanlıurfa’da perdelerini açtıkları evde üstsüz şekilde yüksek sesle müzik dinledikleri öne sürülen Suriyeli aile ile mahalleli arasında çıkan; taş, sopa, satır ve tuğlaların kullanıldığı kavgayı polis biber gazı kullanarak sonlandırdı. Suriyeli ailenin başka bir yere tahliye edildiği kavgada 1 çocuk yaralanırken, mahalleli evlerinin penceresine Türk bayrağı astı.

Olay, akşam saatlerinde Eyüp Nebi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, mahallede kiraladıkları evde perdeleri açıp üstsüz şekilde gezerek yüksek sesle müzik dinleyen Suriyeli aile ile mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı.

Komşularının uyarılarına rağmen yüksek sesle müzik dinlemeyi sürdüren Suriyeliler ile mahalleli birbirlerine taş, sopa, satır ve tuğlalarla saldırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda polis, kavgayı biber gazı kullanarak sonlandırdı. 11 yaşındaki A.Ö.’nün yaralandığı kavgada polis, tarafları sakinleştirip Suriyeli aileyi evden tahliye edip başka bir yere yerleştirdi. A.Ö., olay yerine çağırılan sağlık görevlileri tarafından ambulansla Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alınırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polisin müdahalesiyle sona eren kavganın ardından mahalleli, evlerinin pencerelerine Türk bayrağı asıp, Suriyelilere tepki gösterdi.

'Evlerinde yarı çıplak geziyorlar, yetinmeyip yüksek sesle müzik dinliyorlar'

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kaya, Suriyelilerin sürekli benzer davranışlarda bulunup mahallenin huzurunu kaçırdığını öne sürerek, "Bunlarda ne namus kaldı, ne de ahlak? Bizler evimizde pijamayla oturmazken, onlar rahat bir şekilde pencereleri açık yarı çıplak vaziyette geziyorlar. Bununla da yetinmeyip yüksek müzik sesiyle oynayıp göbek atıyorlar. Biz bunlara yardım elini uzattığımız için dağdaki gelip bağdakini kovuyor. Sonra da polis bizi suçlu buluyor. Bunlar yüzünden bizde Suriye’ye mi gidelim? Artık mahallemizde bunları istemiyoruz" dedi.

Adamlara Suriyelilerden genel anlamda fenalık gelmiş, anlıyorum ama şu nedir Allah aşkına?

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kaya, Suriyelilerin sürekli benzer davranışlarda bulunup mahallenin huzurunu kaçırdığını öne sürerek, "Bunlarda ne namus kaldı, ne de ahlak? Bizler evimizde pijamayla oturmazken, onlar rahat bir şekilde pencereleri açık yarı çıplak vaziyette geziyorlar. Bununla da yetinmeyip yüksek müzik sesiyle oynayıp göbek atıyorlar. Biz bunlara yardım elini uzattığımız için dağdaki gelip bağdakini kovuyor. Sonra da polis bizi suçlu buluyor. Bunlar yüzünden bizde Suriye’ye mi gidelim? Artık mahallemizde bunları istemiyoruz" dedi.

Evde nasıl gezeceğini sana mı soracaktı be adam? Evde yarı çıplak geziyor, göbek atıyor diye bahane mi olur? Sanane orası evi onun?

Adamlara Suriyelilerden genel anlamda fenalık gelmiş, anlıyorum ama şu nedir Allah aşkına?

Evde nasıl gezeceğini sana mı soracaktı be adam? Evde yarı çıplak geziyor, göbek atıyor diye bahane mi olur? Sanane orası evi onun?
Olayın iç yüzünü bilemeyiz fakat dediğiniz gibi Suriye'lilere karşı genel bir tahammülsüzlük var, yaşadıkları Şehirlerde çoğu işte Suriye'liler Çalışıyor, geçim derdine yarı fiyata çalıştıklarından bölge halkının iş imkanları azalıyor haliyle.
İş, aş vs derken istemiyoruz gidin diyebilmek için bahaneler üretiliyor sanırım.

"bizler evimizde pijamayla oturmazken" ne demek yahu.. sen evinde takım elbise ile geziyorsun diye bende mi öyle gezmeliyim.. taktık geri vitese son sürat gidiyoruz hayırlı olsun..

Olayın iç yüzünü bilemeyiz fakat dediğiniz gibi Suriye'lilere karşı genel bir tahammülsüzlük var, yaşadıkları Şehirlerde çoğu işte Suriye'liler Çalışıyor, geçim derdine yarı fiyata çalıştıklarından bölge halkının iş imkanları azalıyor haliyle.
İş, aş vs derken istemiyoruz gidin diyebilmek için bahaneler üretiliyor sanırım.

Aynen Suriyeli geliyor yarı fiyatına çalışıyor, zaten düşük olan piyasayı kırıyor. Sınavsız geçiş hakkı, maaş bağlanması vs insanlar kendi ülkelerinde bunu bulamazken savaştan kaçıp gelen yabancılara bu ayrıcalıkların verilmesini istemiyor. Bence Suriyeliler için istemeyeceklerine kendileri için de istemeliler aslında :)

Ama bu adamın açıklamalarını çok saçma buldum, evde çıplak gezmek, göbek atmak, yok mahallenin namusu kalmadı vs.

üniversitelere sınavsız giriş hakkı tüm yabancı öğrencilere tanınan hak değil mi?

üniversitelere sınavsız giriş hakkı tüm yabancı öğrencilere tanınan hak değil mi?
2 milyon suriyeliden bahsediyoruz,ünüversite düzeyinde olan genç sayısı az değil ve ülkemizde ünüversiteye girmek hayat meselesi,intihar eden depresyona giren gençlerimize yazzık değilmi?

Aynen Suriyeli geliyor yarı fiyatına çalışıyor, zaten düşük olan piyasayı kırıyor. Sınavsız geçiş hakkı, maaş bağlanması vs insanlar kendi ülkelerinde bunu bulamazken savaştan kaçıp gelen yabancılara bu ayrıcalıkların verilmesini istemiyor. Bence Suriyeliler için istemeyeceklerine kendileri için de istemeliler aslında :)

Ama bu adamın açıklamalarını çok saçma buldum, evde çıplak gezmek, göbek atmak, yok mahallenin namusu kalmadı vs.
inşaatta günlük yevmiye 100 tl ise 20 tlye çalışıyorlarmış..halk istememekte haklı..

kesinlikle neden bu..

Bazen ülkemiz insanının tahammülsüzlüğü beni utandırıyor. Yaşadığım yerde de suriyelilere tavır sanki bir insana değil de bir böceğe bakarmış gibi.
Ben eminim ki hiç biri isteyerek burada değil. Kim ister ki memleketinden uzakta yersiz yurtsuz, işsiz, ızdırap içinde yaşamayı. O çocuklar kadınlar burada olmasalar bombaların altında kalıp ölecekler. Bunu düşünerek daha insaflı davranmalıyız bence.

Bazen ülkemiz insanının tahammülsüzlüğü beni utandırıyor. Yaşadığım yerde de suriyelilere tavır sanki bir insana değil de bir böceğe bakarmış gibi.
Ben eminim ki hiç biri isteyerek burada değil. Kim ister ki memleketinden uzakta yersiz yurtsuz, işsiz, ızdırap içinde yaşamayı. O çocuklar kadınlar burada olmasalar bombaların altında kalıp ölecekler. Bunu düşünerek daha insaflı davranmalıyız bence.
Arkadaşım Türkiyede suriyeliler gibi aç kesim çok o nedenle ekmeği paylaşmak istemiyorlar,inşaatçının yevmiyesi 100 tl suriyeli tam gün 20 ye yapıyor aynı işi sen o inşaatçının yerinde olsan 20 yada altında tam gün hammallık yapmak istermiydin?kapasite yok bizde bu ülke bu yükü kaldırmaz avrupamı burası

Arkadaşım Türkiyede suriyeliler gibi aç kesim çok o nedenle ekmeği paylaşmak istemiyorlar,inşaatçının yevmiyesi 100 tl suriyeli tam gün 20 ye yapıyor aynı işi sen o inşaatçının yerinde olsan 20 yada altında tam gün hammallık yapmak istermiydin?kapasite yok bizde bu ülke bu yükü kaldırmaz avrupamı burası

Suç 20 tlye dahi razı olmak zorunda bırakılan insanda da değil ki... Suç o Avrupanın yardım edelim çağrılarına arkasını dönüp "bakın ne kadar muhteşemiz ne kadar yardımseveriz" naraları atan muhterem de...

Bu iş çözümsüz değildi. Gayet kontrollü şekilde yönetilebilirdi.

Şimdi bunu burada tartışmakta manasız gerçi... İş işten geçti.

Neyse.

Suç 20 tlye dahi razı olmak zorunda bırakılan insanda da değil ki... Suç o Avrupanın yardım edelim çağrılarına arkasını dönüp "bakın ne kadar muhteşemiz ne kadar yardımseveriz" naraları atan muhterem de...

Bu iş çözümsüz değildi. Gayet kontrollü şekilde yönetilebilirdi.

Şimdi bunu burada tartışmakta manasız gerçi... İş işten geçti.

Neyse.
bu işin yaratıcıları halkın içinde asla olmadıkları için zararınıda göremiyor,görseylerdi saray yaptırmaya cesaret edemezlerdi asla asla yapmazzlardı..bihabarler milletin sıkıntısından

X