Sanki abim zorla evleniyor o kizla.. :(

Abın içine kapanık biri demekki. Bır sorun varsa da aynı yoksa da aynıç Dışa vuramıyor . Ayrıca günahını neden alıyorsunuz kızın 'zorlamışstr vs..' dıye. Eğer muhafazakar aileysenız. 'Her iki tarafında Rızası olmadan Nikahın asla GERÇEKLEŞMEYECEĞİNİ' biliyorsunuzdur o zaman... 2.si Kadere de inanıyorsanız,Siz ,anneniz vs.. kim ne yaparsa yapsın. O kızla aynı hayatı,ömrü,evi paylaşacaklarsa bu levh-i mahfuzda yazılıysa boşuna kaygı yapmış olursunuz... Bu kadar kaygınızı ve endişenizi gereksiz gördüm açıkcası. Dahası su-izan yapıyorsunuz.. :/

Eger burda bi sorun varsa oda abindir.
Kocaman adam soyleyemiyormu istemedigini?
( tabi egerki oyle bi durum varsa!)

O kizi arefe gunu biraksin abim diyosun yani? Size laik degil diye?

Ben abinin kızla zorla evlendiğini sanmıyorum.
İki aile arasındaki uyumsuzluk onu yormuştur.
Evlilik süreci stresli oluyor.
Birde sizin bize layık değil baskılarınız var.
Bu zorluğa katlandığına göre kızı gerçekten seviyor bence.
Sizde olumsuz şeylere takılıp abinizi mutsuz etmek yerine
olumlu düşünüp yardımcı olun.

Ailemize uygun değil derken sana ve ailene kocaaaman ni dattt Alarmı veriyorum.
Evlendiklerinde onlar aile olacak e kıza göre de siz uygun olmadığınızdan dışarda kalıcaksınız.
Bırakın yengeleri gelinleri koskanmayı.

Bence bi sorun olsaydı abin evlemezdi. Evlilik bu neticede bir ömür sürecek bişey.
Sizin yerinizde olsaydım hiiiiç karışmazdım. Kendi kararları neticede

bence karismayin ya. kocaman adam olmus, evlilige zorluyolarsa bile o duruma gelmeseymis

bide su layik olma olayina takiliyorum ben
gecen bi akrabanin oglu nisanlaniyormus davet edildik
kizi görmeden haberi geldi, ailesi degisikmis, oglanin ailesine layik degilmis. kiz oglani nasilda kendine baglamis, oglan vazgecemiyormus felanda filan
gittik nisana, karsimizda gayet uyumlu tatli bir cift vardi

Yalnız aralarında bişey yaşanmışsa bile bunu sadece kıza yüklemeniz çok garip . sanki abinizi kötü emellerine alet etmek için bişeyler yaşamış olabilir diyecekmişsiniz de az kalmış :KK70:

Selam kizlar,

Yeni uye oldum ve yurtdisi dogumluyum, imla hatalarindan dolayi simdiden ozur dilerim. Gelelim konuya:
Abimin uzun suredir (5 yil) ciktigi bir kiz var, okuldan tanismis. Okulu henuz bitmediginden herhangi bir resmiyet olmadi, aileler bu sure icinde birbiriyle tanismadi, kizi ailem tanimadi ve saire.

Bir yil once nisanlandilar sonunda. Abimin agzindan lafi kerpetenle aliyorum: Bana derdini pek anlatmak istemez. Fakat abimin ve kiz arkadasinin aralarinda bazen sorunlar oldugunu az-cok biliyorum. Neyse, annem kizla ve ailesiyle tanisti ve acikcasi hic icine sinmedi: Bizim aileye ve abime uygun gormedi, fakat yapabilecegi birsey, kerhen de olsa kizi kabul etmeli. Haliyle dugun arefesindeyiz ve biraz maddi sikintilar da var, diger yandan abim kayinailesi ve kendi ailesi arasindaki balansi pek bulamiyor gibi. Gecen annemin cani iyice sikildi ve kizginlikla "Olmazsa nisani atalim!" dedi. Halen hic icine sinmiyor yani.

Isin daha da can alici kismi ise sanki abim de pek gonullu degil gibi. Fakat 5 yil boyunca ciktilar, ve kuvvetle muhtemeldir ki aralarinda bir takim temas olmustur, ve dolayisiyla kiz da abimi zorlamistir onunla evlenmeye. (Abim cok daha once kizin annesiyle tanismisti.) Durumun biraz daha netlesmesi icin belirtmem gerek ki gayet muhafazakar bir aileden geliyoruz. Dolayisiyla cinsellik gibi konular tabu kabul edilip acikca konusulmuyor.

Bu tur durumlar yasaniyor mu ve ne yapabilirim? Yoksa ben mi cok komplocuyum?

Cevaplariniz icin tesekkurler.[/QUOTE

Yazık senin gibi insanlara acıyorum zavallısın ...

şu erkek ailelerinde ki özgüven patlaması nedir ?
ailemize yakışmıyor ...
nasıl kendilerini dört dörtlük görüyorlarsa, ne kadar mükemmellerse !

kız tarafı da anca pohpohlar , ayy canım ne kadar yakıştınız birbirinize maşallah diye..

bir taraf yapıcı, diğer taraf sadece yıkıcı !!
sonrada neden görümceler kayınvalideler sevilmez...

bizim analarımız mutlu olalım diye eksikleri açıkları kapatırken karşı taraf anca laf sokma kendini yükseklerde görme derdinde...

evlerden ırak modele örneksiniz..

he canım he hepsi zorla, kız zorla yatağa atmıştır, kız zorla evlenelim diye baskı yapmıştır, kız hiç yakışmaz..
kız kötüdür, kız çirkindir, kız ahlaksızdır, kız şişmandır, kız kısa boyludur, kız okumamıştır, kız cahildir, kız saftır...

sizler mükemmelsiniz...
ne hikmetse o mükemmel abiniz de hayatı o beğenmediğiniz kızda buluyor...
ne de iyi yapıyor :KK59:

o kıza sizlerden uzak bir ömür diliyorum.. Allah yardımcısı olsun...

Selam kizlar,

Yeni uye oldum ve yurtdisi dogumluyum, imla hatalarindan dolayi simdiden ozur dilerim. Gelelim konuya:
Abimin uzun suredir (5 yil) ciktigi bir kiz var, okuldan tanismis. Okulu henuz bitmediginden herhangi bir resmiyet olmadi, aileler bu sure icinde birbiriyle tanismadi, kizi ailem tanimadi ve saire.

Bir yil once nisanlandilar sonunda. Abimin agzindan lafi kerpetenle aliyorum: Bana derdini pek anlatmak istemez. Fakat abimin ve kiz arkadasinin aralarinda bazen sorunlar oldugunu az-cok biliyorum. Neyse, annem kizla ve ailesiyle tanisti ve acikcasi hic icine sinmedi: Bizim aileye ve abime uygun gormedi, fakat yapabilecegi birsey, kerhen de olsa kizi kabul etmeli. Haliyle dugun arefesindeyiz ve biraz maddi sikintilar da var, diger yandan abim kayinailesi ve kendi ailesi arasindaki balansi pek bulamiyor gibi. Gecen annemin cani iyice sikildi ve kizginlikla "Olmazsa nisani atalim!" dedi. Halen hic icine sinmiyor yani.

Isin daha da can alici kismi ise sanki abim de pek gonullu degil gibi. Fakat 5 yil boyunca ciktilar, ve kuvvetle muhtemeldir ki aralarinda bir takim temas olmustur, ve dolayisiyla kiz da abimi zorlamistir onunla evlenmeye. (Abim cok daha once kizin annesiyle tanismisti.) Durumun biraz daha netlesmesi icin belirtmem gerek ki gayet muhafazakar bir aileden geliyoruz. Dolayisiyla cinsellik gibi konular tabu kabul edilip acikca konusulmuyor.

Bu tur durumlar yasaniyor mu ve ne yapabilirim? Yoksa ben mi cok komplocuyum?

Cevaplariniz icin tesekkurler.
Sen kendi teorilerin üzerinden gidiyorsun.Kimse kimseyle zorla evlenmez.Annenin içine sinmesi değil,iki gencin birbirinin içine sinmesi önemli.Size yakışmayan ailenize uymayan tarafı nedir.Birbirlerini sevsinler anlaşsınlar .Her ilişkide ara sıra sıkıntılar olur.Hayırlısı olsun deyin geçin.Çokta müdahale etmeyin.

Bazı üyeler çok agresif ne gerek var öfkeye azara konu sahibi gelin adayınız tehdit şantaj vs etmişte olabilir beş yıldır birlikteler diyorsunuz abiniz istemese zaten zamanında ayrılırdı Allah haklarından hayırlısını versin

size abınıze guvenmenızı tavsıye edıyorum
ne yapıp ne yapmayacagına koca adam akıl edıp dusunebılır
hele kızın arkasından soyledıgınız dusundugunuz sey
belkı cok buyuk gunah aldınız yazık
yarın obur gun sende evleneceksın

vallaha ayni benim görümce:KK31::KK61:
Cok ciddiyim... neden böyle düsünüyorsunuz? bilmek istiyorum... bir aciklama yapin...
icinizden neler geciyor? neler düsünüyorsunuz bunlari his ederken? o kzin size ne zarari oldu? kardesiniz size acilmiyormus kapaliymis? neden acaba? Problem yarattiginiz icin midir belki? O Kadar sorum varki suan size yaz yaz bitmez ...
Ama dalga gecmiyorum cünkü gercekten anlamak istiyorum:KK75:

vallaha ayni benim görümce:KK31::KK61:
Cok ciddiyim... neden böyle düsünüyorsunuz? bilmek istiyorum... bir aciklama yapin...
icinizden neler geciyor? neler düsünüyorsunuz bunlari his ederken? o kzin size ne zarari oldu? kardesiniz size acilmiyormus kapaliymis? neden acaba? Problem yarattiginiz icin midir belki? O Kadar sorum varki suan size yaz yaz bitmez ...
Ama dalga gecmiyorum cünkü gercekten anlamak istiyorum:KK75:

belkıde abısı derdını aılesıne acmayacak kadar akıllıdır :)

Olabilir böyle bir durum da açıkça soramayacağınıza göre (tabuymuş sizde) abiniz ne yapıyorsa yapacak. Şüphelenmenize neden olan şeyler olduysa yapacak bir şey yok, arkadaş gibi olsaydınız her konuyu konuşabiliyor olsaydınız düşüncelerinizi söyleyebilirdiniz, şu durumda cevap vermeyecektir zaten size.Ha benim kardeşim olsa ben pat diye sorar arkandayım her ne yaptıysan yaptın, evlenmek istemiyorsan hayatını karartma içim rahat etmedi söyleyeyim dedim derim. çünkü kardeşim en yakın arkadaşım aynı zamanda.

X