sanırım zehirleniyorum

afra tafra

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
1.077
1.361
uc gundur buzdolabinda bekleyen tavuk vardi. koku yada bozulma alameti yoktu. icim rahat etmese de pisirdim. az biraz yedim. sonra da icime sinmedigi icin yemeyi biraktim. esim de bir yere davetlidi. yiyip geldigi icin tatmadi. ama suan karnima fena bir sanci girdi.
asil mesele bozabilecegini dusundugum icin cocuga vermedim ama ben yerken gelip bir parca istedi. kiyamayip ufacik bir parca verdim. o kadarciktan bisey olur mu?

herkese tesekkurler. suan birseyimiz yok. karnim agriyinca korkuyla zehirlendm sandm ama basit bir karin agrisiymis. tekrar tesekkurler. sevgiler..

Son düzenleme:
3 gün buzlukta değil de rafta duran tavuk bozulabilir hele ki bir de çocuğa vermişsiniz çok büyük bir cahillik ve vurdumduymazlık bu nasıl güvenebiliyorsunuz çocuğunuz çok ufak bir parça bile dokunabilir bu gibi şeyleri aldığınız gibi pişirin yok pişiremediyseniz o gün hemen buzluğa koyun paket piliç değil miydi üzerinde son kullanım tarihi yazmıyor mu tavukçudan bile alsanız paketlyip son kullanım tarihini koymak zorundalar hemen endişelenmeyin sancı zehirlenme belirtisi değildir pek eğer bulantı, kusma olursa mutlaka acile gidin çocuğunuzu da iyi takip eden mide bulantısı kusma olursa götürün bir daha bu konuda dikkatli olun tavuk çok tehlikelidir.

Buzdolabında 3 gün tavuk mu beklettin ve onu yedin aferin sana bulantı falan var mı? Ke kadar oldu diyeyli çünkü et ürüleri çoğu zaman en az 6 saat sonra belirti gösteririr.
Bol bol sıvı tüket meyve ye. Suyu yudum yudum iç. bir iki saat bir şey yeme. bebeğinde bir sorun olursa hemen doktora götür çünkü çocukların vücudunda ki sıvı yetersiz kalıyor. sende kanlı ishal falan varsa ve ya rahatsızlığın 2-3 gün falan sürerse doktora git. yoksa kendiğilinden düzelir zaten.

Uc gun sizin dolabinizda kimbilir kac gunde markette satilana kadar beklediyse bozulmus olabilir keske kendinizi hemen kustursaydiniz cok kotuyseniz acile gidin beklemeyin gida zehirlenmesi cok tehlikeli gecmis olsun

son kullanma tarihi tabiiki gecmemisti. yarina kadar vakti var ama dediginiz gibi tavuk bu guven olmuyor. zaten ciddi ciddi zehirleyecegini sanmiyorum. karnima sancilar gelip gidiyor. bozdu biraz belli ki. cocuga verdigim cok ufakti. tirnak kadar anca vardi. yine de endiseleniyor insan.

Buraya konu açana kadar acile gitsen? Herkesin bünyesi farklıdır, biz netteki zehirlenme alametlerine bakıp senin içini rahatlatamayız.

Hic bisey olmaz canm endise etme sen.koku olurdu rahatsiz edici sekilde.sen yok diyosun.sen psikolojik olarak etkilenmissin.karin agrisiyla bisey olmaz bulantin falan yoksa.kuruntu yapiosun.ama bidaha 3 gun rafta kalan et vb seyleri yeme yedirme sevgiler .....

ya iste basiretim mi baglandi ne oldu. son kullanma tarihine guvendm. koku da yoktu. uc saat oldu. oyle cok agri yok. usutunce gelen sanci gibi. cocuktan korkuyorum ama olmaz bisey heralde ya ah niye verdm ki o parcayi

yok koku yoktu. cok ugrastim koku almak icn ama alamadim. tarihi de gecmemisti. zaten tavuk gunluktu. insallah oyledir ya. kuruntu yapiyorumdur.

sancınız psikolojik olabilir, bir ağrı kesici alın, hem kendiniz hem çocuğunuz bir kase yoğurt yiyin, içebildiğiniz kadar su için..
eşiniz evde olduğu için korkmayın ama bulantı ya da baş dönmesi olursa acile gidin..

Canım çocukta bir rahatsızlık görürsen hemen doktora götür. Zaten doktorun yapacağı bir antibiotik vermek o kadar.. Doktor şu an sana hiç bir şey yapmaz geri yollar çünkü çok erken...
Dediğim gibi

Kanlı idrar yada dışkı varsa, ateşin çıkarsa, ve çok fazla dışkılama olursa git. Çocuktada aynı belirtiler olur zaten. Ama çok erken yani normalde en az 6 saat geçmesi hatta 1 gün geçmesi lazım. Hemen panik olma sıradan bir sancı ağrıda olabilir. Ama lütfen özellile tavuk en çok bakteri kapan şey bir daha yapma son kullanma tarihide olsa dolapta saklıyorsun.. Normal buzlukta değil..

ya iste basiretim mi baglandi ne oldu. son kullanma tarihine guvendm. koku da yoktu. uc saat oldu. oyle cok agri yok. usutunce gelen sanci gibi. cocuktan korkuyorum ama olmaz bisey heralde ya ah niye verdm ki o parcayi

bozuk tavuk belli oluyor ama 3 gün iyi dayanmış o tavuk benimkiler neden 2 günde yeşilleniyor buzluğa koymasam çürüyor kış vakti bile.

kizlar ben panik yapip uc gunluk tavuk yedim diye evde fir donuyorum ama pazar oglen gelmisti tavuk. bugun aksam uzeri pisirdim. yani iki gun oluyor galiba.
esim doktor bir arkadasini aradi. durumu anlatti. son tuketm tariihnden once bisey olmaz dedi. yine de bulanti kusma olursa acile gitmemizi soyledi. karnim da dediginz gibi korkudan agridi heralde(yani insallah) cunku su an agri biraz hafifledi. sogukta kalmus gibi bir agri var.icim rahat etti biraz. size cok tesekkur ederim. bir daha tavuk mu tobe

bozuk tavuk belli oluyor ama 3 gün iyi dayanmış o tavuk benimkiler neden 2 günde yeşilleniyor buzluğa koymasam çürüyor kış vakti bile.
buzdolabinin derecesi normalde de yuksrk. cunku esimin sogukta muhafaza edilmesi gereken ilaclari var. belki ondan bisey olmuyordur.

dokunursa ishal bulantin olur canim
bunlari kesmezsen vucud mikrobu atmis olur kusarak vs
ama kersen içerde kalir yedigin o yuzden bol sivi tuket, yogurt falan ye sakin ol bisey olmaz ins

dokunursa ishal bulantin olur canim
bunlari kesmezsen vucud mikrobu atmis olur kusarak vs
ama kersen içerde kalir yedigin o yuzden bol sivi tuket, yogurt falan ye sakin ol bisey olmaz ins
ben neyse de cocuga bisey olmaz dimi? gerci doktor olmaz dedi. ama var ya yedirmeyeydim o kucuk lokmayi

Üç gün buzdolabı tavuk için fazla. Bence o tavuk bozulmuştu ama soğuk olduğu için kokuyu net alamadın. Acaba bir acile mi gitsen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…