Psikoloğa hiç gitmedim ama bende son 1,5 yıldır tükenmişlik sendromu var gibi.
Her şeyden çok sıkıldım, arkadaşlarımın güldüğü kahkaha attığı bir ton olaya ben gülemiyorum mesela gülünç gelmiyor. Mühendislik okumamın da etkisi var çünkü yoğunluktan, başarısızlıktan çok sıkıldım. Eskiden çok planlı, çok güzel bir çalışmayla derslerimin üstesinden gelirken şimdi tam zıt oldu işte bunu kendime yakıştıramıyorum. Derslerde istediğim performansı yakalayamıyorum. Yarın sunumum var mesela ve ben konuya bakmak istemiyorum. Bir zamanlar hayal kurduğum bölümümü şimdi sevmiyorum ilgi duymuyorum ama başka alternatifim olmadığı için mecburiyetten bırakmıyorum bırakamıyorum, aileme ne derim bu kadar emek ettim hadi yazık edersem, hayatımı zora sokarsam düşüncesinden,pişman olmaktan korkuyorum. Kısacası eski "ben"i bende göremiyorum ve bu beni psikolojik olarak çökertti. Sürekli uyumak istiyorum. Normalde ödevim, dersim varken rahat uyumazken şimdi çok rahat uyuyabiliyorum. Eski sorumluluğum yok, yaptığım şeylerden hiç zevk alamıyorum.
24 yaşındayım. Bu yaşlarımda hayatımı yaşayamamaktan çok sıkıldım.
Artık psikolojiye merak duymaya başladım inanın bölümümü değiştirme imkanım olsa bir dk düşünmez mühendisliği bırakıp psikoloji okurdum.
Aranızda umarım bu konumu okuyan psikoloji bölümünden arkadaşlar vardır bana bir akıl verin lütfen.
Böyle bir durumla karşılaşan, çözüm bulan var mı aranızda?
İlaç kullanmak işe yarar mı?
Psikoloğa hiç gitmedim ama bende son 1,5 yıldır tükenmişlik sendromu var gibi.
Her şeyden çok sıkıldım, arkadaşlarımın güldüğü kahkaha attığı bir ton olaya ben gülemiyorum mesela gülünç gelmiyor. Mühendislik okumamın da etkisi var çünkü yoğunluktan, başarısızlıktan çok sıkıldım. Eskiden çok planlı, çok güzel bir çalışmayla derslerimin üstesinden gelirken şimdi tam zıt oldu işte bunu kendime yakıştıramıyorum. Derslerde istediğim performansı yakalayamıyorum. Yarın sunumum var mesela ve ben konuya bakmak istemiyorum. Bir zamanlar hayal kurduğum bölümümü şimdi sevmiyorum ilgi duymuyorum ama başka alternatifim olmadığı için mecburiyetten bırakmıyorum bırakamıyorum, aileme ne derim bu kadar emek ettim hadi yazık edersem, hayatımı zora sokarsam düşüncesinden,pişman olmaktan korkuyorum. Kısacası eski "ben"i bende göremiyorum ve bu beni psikolojik olarak çökertti. Sürekli uyumak istiyorum. Normalde ödevim, dersim varken rahat uyumazken şimdi çok rahat uyuyabiliyorum. Eski sorumluluğum yok, yaptığım şeylerden hiç zevk alamıyorum.
24 yaşındayım. Bu yaşlarımda hayatımı yaşayamamaktan çok sıkıldım.
Artık psikolojiye merak duymaya başladım inanın bölümümü değiştirme imkanım olsa bir dk düşünmez mühendisliği bırakıp psikoloji okurdum.
Aranızda umarım bu konumu okuyan psikoloji bölümünden arkadaşlar vardır bana bir akıl verin lütfen.
Böyle bir durumla karşılaşan, çözüm bulan var mı aranızda?
İlaç kullanmak işe yarar mı?
Evet kesinlikle haklısın.Bu arada bu hastalık neymiş bende bu var şeklinde araştırıp okumamanı tavsiye ederim.Bu şekilde sende olmayan bir hastalığı kabullenip kendini ona yönlendirme ihtimalin yükseliyor.Daha öncesinde karşılaştığım bir örnekle anlatacak olursam tanıdığım bir kadına ms olma ihtimalin var ellerin titreyebilir denmişti , kadın sürekli ben ms'im böyle olacakmış diye söylenirken kadında önceden yokken elleri titremeye başlamıştı sonuç negatif çıkınca belirtiler kayboldu. Hiç bir hastalığı olmayan bir insana sen de bu var dersen kişi koşullanabilir ve kişide o semptomlar görülebilir.
Evet derslerin zorluğu beni pes ettiriyor. Çok zorlanıyorum çoğu kişiye de bakıyorum takıntısız bir şekilde alttan bi sürü ders olmasına rağmen benden çok rahatlar ama ben hayatımı zehir ediyorumNedenini cok merak ediyorum ,mühendislik okuyanlarin cogu sikayetci psikoloji gibi tam zit bir dala bile degistirme ilgisi gösterebiliyorlar, mühendislikte okunan matematik cok zorluyor ondan olabilirmi ?
Hangi daldasin makine bölümümü öyle ise zaten Sona gelmis sayilirsin ,baktin olmuyor yapamiyacaksan sevmedigin bir meslek olmus ise ,diplomani aldiktan sonra bölüm degistirmen daha rahat ve kolay olur ,tabii bir kac senen kaybolur ama
hic degilse sevdigin bir seyler yapmis olursun.Her mezun olan sevdigi seyleri yapmiyor o yüzden cok büyük sorunlarla bogusuyorlar.
Evet derslerin zorluğu beni pes ettiriyor. Çok zorlanıyorum çoğu kişiye de bakıyorum takıntısız bir şekilde alttan bi sürü ders olmasına rağmen benden çok rahatlar ama ben hayatımı zehir ediyorum
Evet kesinlikle haklısın.
Başarısızlığımın sebep olduğunu düşünüyorum bölümde çok zorlanmam beni yordu ve bu şekilde yıllarımı ziyan etmem hoşuma gitmiyor yani ben mühendislik okurken bu kadar bunalacağımı düşünseydim asla seçmezdim ama bazen de yok ya bölümüm güzel devam edeyim az kaldı diye kendimi telkin edebiliyorum kısa süreli de olsa.
Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Programlama ve mat ağırlıklı derslerimden dolayı da başarısız oldum. Nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum çaresizliğe sürüklenince de keşke bu bölüm değil de zevk alabileceğim başarabileceğim bir bölüm okusaydım diyorum. Mesela sağlık konusunda dergiler,yazılar okumayı araştırmalar yapmayı falan çok severim hiç sıkılmadan durduk yere yeni bişey duymuşsam oturur uzun uzun araştırabiliyorum ama aynı şeyi kendi derslerim için yapmaya üşeniyorum ve yapmıyorum.
İkinize de çok çok teşekkür ederim. Evet çok haklısınız.
Bir şeyleri artık kabul etmem gerekiyor ve bitirmem gerekiyor. Kararsızlığı bir kenara bırakıp kendi bölümümün güzelliklerini görmem gerekiyor. Başarısızlığımı engelleyecek uğraşlar da bulunmuyorum zaten en başta da dediğim gibi hiç bir şeyden zevk alamayınca kendime de katkım olmuyor. Temelden başlayıp yavaş yavaş kendimi geliştirmem gerekiyor ama şu an için o sabrı ve heyecanı bulamıyorum zaten bulsam hiç bir sorunum kalmayacak.
Karamsar bir tip olduğum kadar neşeliyimdir de ama hep çok daha ilerisini düşünüyorum an'ı yaşayamıyorum. Çok çabuk umutsuzluğa kapılıyor,sıkılıyorum.
Amin inşallah cümlemize...Hersey insanin icinde sakli sorunun cevabida sende ,cok güzel yazmissin ,Allah sanada kolaylik versin .
hep çok daha ilerisini düşünüyorum an'ı yaşayamıyorum. Çok çabuk umutsuzluğa kapılıyor,sıkılıyorum.