Sanırım sinirime hakim olamıyorum. Siz ne dersiniz?

MutluHuzurluBereketli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2016
3.839
4.899
133
Baska bir sehirde yaşıyoruz. Tatilde eşimin memleketine geldik. Bugun kızımin bir yaş aşısı vardı. Gecen yıl ki saglik ocagi macerasindan sonra kv gelsin istemiyordum. Bende geleyim dedi kv, esim tamam hazirlan dedi. Neyse gittik. Once boy kilo olcumu yapıldi. Bu cocuk olmasi gereken kilodan 1 kilo asagida dedi ebe. (Geleli 1 haftayı gecti. Gelmeden kendi cocuk doktoruna goturdum. Kilosu az ama tablo sınırları icinde, saglikli bir bebek sorun yok dedi.) Kv ordan basladi olumsuz konuşmay. Neyse dedim sustum. Sonra iki kolundan aşısı yapıldi, agliyor tabi yavrum, oyuncaklariyla sakinlestirmeye calısiyorum ki bacaktan asòsı vurulsun. Kv aldi elimden gel kacalim gel kacalim diyor cocuga, odadan cikarmaya calisiyor. Bu dedigin yanlis, bu cocuk 2 yasina kadar aşı vurulacak ve geregi neyse yapacak kaçmak neymis doye bağırdım. Sîrekli bir sorun olduginda ya sikayet edelom ya kacalim ya bilmem ne... Cocuk artık bilinclendi ve her soyleneni anlıyor. O a kalsa çocuk anlamaz. Bir sey yapıyor çocuk ' sen ne anliyon da oyle yapiyon 'der. Gorumceninkiyle kiyaslar dirur Bu uslu , o yaramaz der. Gorimcem istwr istwmez aliniyor uzuluyorum. Gecende evde " Su cocuklari kiyaslayip durma , cok yapiyorsun bunu. Bu bir yasinda oteki 2 yasonda anliyorlar " dedim. Soyleme bicimi onemli ama sürekli sürwkli olunca sesime hakim olamıyorim. Şimdi küstü konuşmuyor benimle. Esim de haklisin ama orda bagirmamaliydin diyor. Elimde degil, ben basima gelecegi bildigim icin sana gelmesin demistim diye soylendim. Ben de konuşmuyorum. Gecen yil da kilosu az dediginde'sutun yaramiyo zayif mama ver vs'sinirimi oynatmisti. o zaman susup agladim. Daha bebegim 1 aylikti lohusaydim. Cocugum icin artik susmam kimse kusura bakmasin. Kisa tutulani makbul biliyorum ama çok dertlendim.

1 yaşında bebek “gel kaçalım”ı nasıl anlasın? Benim ki 18 aylık gel kaçalım dedim, yere oturdu ..?!
Belli ki kayınvalideniz bebeğim dikkatini iğnenin acısından başka yöne çekmeye çalışıyor. Orada zaruri olan iğnesinin bitmesini beklemeden çocuğu kaçıracak kadar bilinçsiz olduğunuda zannetmiyorum . Keşke bağırmasaymışsınız kadına. Birgün bizde kv olacağız değil mi?

Bacim bende sevmem cocuguma karisilsin yetistrme tarzima falan ama sen ikide bi bagirmaya baslamissin daha tatli dille soyle canm yada kocana soyle o anlatsin annesine.ha buarada esin yada sen zayifsaniz cocukta zayif oluyo dert etme yada cocuklugunuz zayifsa.saglikli olsunlarda

Keşke eşiniz gelmene gerek yok anne deseydi. Kötü niyetinden yapmamuş bence, zaten kendi de demiş anlamaz diye gel kaçalım dedim ama madem anlamaz neden gel kaçalım diyor da başka bir şey demiyor. Kıyaslama yapmasını çok yanlış buldum evet şimdi çocuklar farkında değil ama yarın bu durum onlarında hoşuma gitmiycek. Bağırmanıza bir şey diyemiycem çünkü o anda insanın nevri dönüyor kv nizin biraz anlayışlı olması gerekirdi.

Sadece ona degil bu tavrim aslinda Genelde bagiran biriyim son. zamanlarda. Emziriyorum. Bebegimi sütten kesince ofke kontrolu icin tedaviye gideceğim. Daha once esime soylemistim dusuncemi. Gerekli oldugunu daha iyi anladim.

Sadece ona degil bu tavrim aslinda Genelde bagiran biriyim son. zamanlarda. Emziriyorum. Bebegimi sütten kesince ofke kontrolu icin tedaviye gideceğim. Daha once esime soylemistim dusuncemi. Gerekli oldugunu daha iyi anladim.

Ne olursa olsun bagirmam yanlış. Sesimi yükseltmeden de çozebilirdim veya susabilirdim.

Evet cok haklisiniz. Ama o an yapamamissiniz cunku surekli sizi rahatsiz eden hareketleri ya da sozleri birikmis, patlamissiniz. Ben oyle anladim yanlissam kusuruma bakmayin.

Ben konunuzda neye takildim biliyor musunuz?

".. ozaman susup agladim."

Neden siz agliyorsunuz? Evet biz de bigun kv olacagiz empati sart ama neden mesela sizin kv ayni mantikla size ve ailenize biraz daha ilimli, anlayisli yaklasmiyor? Neden lafini iki kere dusunup konusmuyor? Ben de cok asabi bi insanim ama kavgaci bi yapim yok. Gergin ortamlardan nefret ederim, tatsizlik cikmasin diye de cok susarim ama tak edene kadar.. Tak ettikten sonra tas ustunde tas kalmaz.

Evet siz bagirmakta hatalisiniz ama bide bagirtan var karsinizda. Ben sadece sizi suclu bulamadim. Mesela siz icinize atip aglamissaniz vaktiyle bu tarz bi sebeple, sustugunuz da olmus. Kv de biraz susmayi ya da dogru zamanda dogru bi sekilde biseyleri izah etmeyi deneyebilir diye dusundum kirmadan..

Belki de karsiniza alip konusmalisiniz acik acik.

Teşekkür ederim. Doğru anlamışsınız. Daha önce eşim kv ben oturup konuştuk. Biz onun hosumuza gitmeyen davranislarini soylemlerini soyledik, o bende hosuna gitmeyenleri söyledi. Dikkat edelim dedik. Hamilelik lohusalık dönemi her yaptıgı söyledigi batti ve bendeki bu öfke o zamandan kalma. O zaman bu zamandır her seyi bagirarak ifade ediyorum. Esim bu durumdan çok muzdarip. Onu cok kirdigimi ifade ediyor. Dikkat etmeye çalısıyorum hatta gelirken ne olursa olsun sinirlenmeyecegim dedim fakat olmuyor. Ben gelinim diye boyle degil genel tavirlari soylemleri bu. Alisamiyorum. Kendi ana babasinin soylemlerinden( ki es de anlamiyor) dun kizimin dogum gununde gorumcem cocugunu aldi aglayarak evine gitti. Arkasindan noldu diye konusuyorlar. Dilimin ucuna geldi yine sustum. Esiyle sorunu var, cocugu hareketli( senin cocugun yaramaz degil hareketli soyletme boyle seyler cocuguna dedim) bagirmasin onu dokmesin onu ellemesin vs dediler, kiz gitti. Birikim patlamıs oldu. Küsüp hakli cikiyor ona sinirleniyorum birde. cok sinirliyim:))

Ama onun genel tavri buysa ve konustugunuz halde degismiyorsa sizin sesinizi yukseltmenize kusme gibi bi luksu yok. Esinizde de hata var cagirmasaydi annesini. Bin tane bahane bulabilirdi istese.. Biliyor sorun cikacagini en iyisi uzak tutmak sizi sonucta. Size annemi kirdin diye sitem ederken annesine de diyor mu acaba yersiz konusuyorsun, esim aliniyor laflarini sec lutfen diye falan?

Kuserse kussun bence.. Umursamayin ogrensin duzgun davranmayi, cekinsin biraz sizden. Hatir gonul ugruna kendini kasmak kadar insani yaslandiran baska bisey yok.

Yazik ya gorumcenize de ne olmus cocugu hareketliyse sanki 5 parmağın 5i bir
Toplum olarak ne de meraklıyız toruna yigene geline damada karışmaya
Lohusayken sütun az geliyor demesine cok sinirlendim söylencek soz değil .

Bir hafta mi iki hafta mi göreceksiniz kadini alt tarafi kalp kırmanın ne anlamı var. Siz çocuğunuzun zayıf olusuna uzuldunuz hirsi başka yerden çıkarmışsınız bence. Bebeklerimiz yaşıt muhtemel kilolar aynı yani size söylenen bana söyleniyor bünyesi bu hareketli maşallah ben memnunum bu halinden diyip susturuyorum bağırarak değil. Gönül almayı bilin çok kv tutan biri değilim ama objektif olmakta fayda var haklı bulmuyorum sizi .çocukları kıyaslama bölümünde haklısınız üstün olsa da olmasa da her çocuk farklı sonuçta kıyaslama yapılmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…