• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanirim erkek arkadasim bipolar

sessizhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
281
0
46
Antalya
Evet bir yildir biriyle birlikteyim.insan olarak gayt ii temiz bi yuregi var..ama en basindan beri normal olmadigini dusundugum seyler vardi.psikoloji okuyan bi arkadsima danistgimda dahada emin oldum gibi aslinda.iliskimde cok mutsuzum ama oylece birakip cekip gitmekte istemiyorum..tedavi olmasini istiyorum bunu ona nasil anlatabilirim..o psikolojik sorunu oldugunu kabul etmicek nasil ettirebilirim.bipolar hakkinda bilgilerinizi benle paylasirsaniz sevinirim.

herkes başka konuda canım :1:benim yakın bir arkdaşı bipolar.gel git hastalığı deyim sana.bir bakarsın en pozitif insan pür neşe bir bakarsın dünya başına yıkılmış gibi bedbaht.manik durumlarında aşırı alışveriş yapar,kendini engelleyemez hep borca batar.ama neşeli oldu mu tadından yenmez.

canım ne yap ne et mutalak doktora götür gerekirse ailesi ile görüş iki uclu mizac bozuklugu nedir ona tedavi olmalı :34:

Evet bir yildir biriyle birlikteyim.insan olarak gayt ii temiz bi yuregi var..ama en basindan beri normal olmadigini dusundugum seyler vardi.psikoloji okuyan bi arkadsima danistgimda dahada emin oldum gibi aslinda.iliskimde cok mutsuzum ama oylece birakip cekip gitmekte istemiyorum..tedavi olmasini istiyorum bunu ona nasil anlatabilirim..o psikolojik sorunu oldugunu kabul etmicek nasil ettirebilirim.bipolar hakkinda bilgilerinizi benle paylasirsaniz sevinirim.

canım ben de psıkolojı okuyorum bıpolar 2 uclu duygudurum bozuklugudur bazen depresyon halınde olurlar bazen manık donemlerınde olurlar tabı bu atak donemlerınde normalde ılac kullananlar normal bırey gıbı hayatlarını surdururler ama atak yasadıklarnda ya cok ıce kapanırlar ya da cok hareketlı olurlar yuksek sesle konusurlar fıkır ucusması yasarlar konudan konuya atlarlar cok hızlı ve cok konusurlar hastalık tedavı olunmazsa ıntıhar dusuncelerı bıle gelen hastalar vardır cevrelerıne zarar verebılırler cunku farkındalıkları yoktur boyle hastalar hastalandıklarında mutlaka hastaneye yatırılırlar cunku zarar verme olasılıkları vardır depresyon da eslık ederse hastalara mutlaka ılac yanında psıkoterapı de almaları gerek bence erkek arkadasını al karsına ve guzel bır sekılde konus bunun dogal oldugunu herkesın basına gelebılecegını eger tedavı olmazsa yasanabıleceklerı anlat derım ben

canım ben de psıkolojı okuyorum bıpolar 2 uclu duygudurum bozuklugudur bazen depresyon halınde olurlar bazen manık donemlerınde olurlar tabı bu atak donemlerınde normalde ılac kullananlar normal bırey gıbı hayatlarını surdururler ama atak yasadıklarnda ya cok ıce kapanırlar ya da cok hareketlı olurlar yuksek sesle konusurlar fıkır ucusması yasarlar konudan konuya atlarlar cok hızlı ve cok konusurlar hastalık tedavı olunmazsa ıntıhar dusuncelerı bıle gelen hastalar vardır cevrelerıne zarar verebılırler cunku farkındalıkları yoktur boyle hastalar hastalandıklarında mutlaka hastaneye yatırılırlar cunku zarar verme olasılıkları vardır depresyon da eslık ederse hastalara mutlaka ılac yanında psıkoterapı de almaları gerek bence erkek arkadasını al karsına ve guzel bır sekılde konus bunun dogal oldugunu herkesın basına gelebılecegını eger tedavı olmazsa yasanabıleceklerı anlat derım ben

ama daha ortada konumus bi teşhis bile yok..ben beni cok üzmesinden yola cıktım sonra diğer insanlardan farklı oldugunu görmeye basladım.sonra tuaf giden bişeyin oldugunu farkettim psikoloji arastrmaya basladım ve bipolar özellkleri ona en uygun olandı.kendisine bunu nasıl söyleyebilirm ki? önemlimi bilmiyrm ama abisinide pek ii bulmuyorum daha tanıstıgımız ilk günün gecesinde agladı ve sürekli intihar edicem diyip durdu..hiç birşey yokken bizim görüşmemiz uygun degil sen bizim ailemize layik degilsin fln dedi.ona mesaj atmadıgım halde bana mesaj atmıssın fln dedi..genetikmidir diye arastrdm bi süre..fakat arkadslarımla paylastıgımda onlar cok sevdiğim için ve oda bana ilgi göstermediği için sacmalamaya basladgımı düşündüler

ama daha ortada konumus bi teşhis bile yok..ben beni cok üzmesinden yola cıktım sonra diğer insanlardan farklı oldugunu görmeye basladım.sonra tuaf giden bişeyin oldugunu farkettim psikoloji arastrmaya basladım ve bipolar özellkleri ona en uygun olandı.kendisine bunu nasıl söyleyebilirm ki? önemlimi bilmiyrm ama abisinide pek ii bulmuyorum daha tanıstıgımız ilk günün gecesinde agladı ve sürekli intihar edicem diyip durdu..hiç birşey yokken bizim görüşmemiz uygun degil sen bizim ailemize layik degilsin fln dedi.ona mesaj atmadıgım halde bana mesaj atmıssın fln dedi..genetikmidir diye arastrdm bi süre..fakat arkadslarımla paylastıgımda onlar cok sevdiğim için ve oda bana ilgi göstermediği için sacmalamaya basladgımı düşündüler

zaten hastalıkları oyle kafamıza gore tanı koyamayız ama doktora gıden hastalar genelde bırkac belırtıden dolayı gıderler ve tanıyı alabılırler belkı de durum bambaskadır baska bır sey vardır. genetık de olabılır dedıgın gıbı gıdıp bır konusması gerek bence cunku farklı bır seyler var dıyorsun belkı de yoktur gıdıp konusunca bellı olur hem ıcınız rahatlar.

zaten hastalıkları oyle kafamıza gore tanı koyamayız ama doktora gıden hastalar genelde bırkac belırtıden dolayı gıderler ve tanıyı alabılırler belkı de durum bambaskadır baska bır sey vardır. genetık de olabılır dedıgın gıbı gıdıp bır konusması gerek bence cunku farklı bır seyler var dıyorsun belkı de yoktur gıdıp konusunca bellı olur hem ıcınız rahatlar.

aslında dün tlfnla konusrken biraz girdim konuya..kendimden girdim kendimi kötü hissedyrm sende pek ii olmadığını söylüyorsun birlikte bi psikologa gidelim mi dedim.benim ihtiyacım yok sen git dedi.bende olmadıgına eminmisin dedim.oda vardır belki ama gitmem ,gitmek istemiyorum dedi...kimseyi sevmeyi beceremiyorum diyo.bu lafları beni cok tedirgin ediyor.ve içten içe onun mutsuzlugu beni bitiriyor.ilişkimizi gözden çıkardım aslında ondan bişe beklemiyorum artık.bekleyemiyorum daha da dogrusu.sadece o düzelsin mutlu olsun normal olsun istiyorum..

Merhaba Bipolar bozukluk yada manik atak olarak tanımlanan bir rahatsızlık dır genelde 20 li yaşlarda olur Yorgunluk, bitkinlik, enerjisizlik Bezgin ruh hali, moral bozukluğu Artan dinlenme ihtiyacı Azalan kendine güven, kendinden kuşku duyma Artan derin düşünce, dalgınlık ve kendinden endişe etmek İlgisizlik, keyifsizlik Paranoya v.s gibi bir çok belirtileri vardır Tedavi edilmediği durumda ağır bir seyir izleyebilen bir psikiyatrik rahatsızlıktır..

Bende bir bipolar olarak onu ikna etmenin çok zor olucağını düşünüyorum. Karşına alıp ciddi bir şekilde konuşmalısın.Büyük bir ihtimalle reddedecektir.Belkide kendini farkındadır fakat sana söylemek istemiyor da olabilir.Çünkü bu tarz rahatsızlığını gizleyen çok insan oluyor.Kesinlikle tedavi olması gerekiyor çünkü hızla ilerleyen bir rahatsızlık..

senelerdir bipolar hastası olarak, geçtiğimiz sene tedaviye başlamıştım ve bu hastalığı ilaç kullanırken ki halimle hasta halimi çok irdeledim. Bu hastalığı çok iyi bilenlerden, ölçüp tartanlardan biriyim. Ona ne kadar hastasın desende bu hep ters tepecektir. Gerçekten seviyorsan biraz sabredip onun en bunalımlı depresyonlu halinde teklif edebilirsin. Çünkü insan öyle bir durumda kurtulmak için her yola sarılıyor. Yada her görüştüğünde bir arkadaşından bahsediyormuş gibi, sevgilinde gözlemlediğin bipolar belirtilerini sanki onda varmış gibi 'ya işte arkadaşımda böyle böyle. sürekli sorunları var doktor bipolar teşhisi koymuş. tedavi edilmediğinde şizofrene kadar gidiyormuş' şeklinde onu hedef alan şeyler değil de birinden bahseder gibi, onun bu hastalığı araştırmasını sağlamalısın. çünkü hiç bir bipolarlı o, bu, şu dediği için değil, kendi aklına yattığı zaman, kendi istediği zaman kabul eder kabul edeceği şeyi. umarım en kısa zamanda doktora gider ve gerçekten bipolarsa tedavisini olur. çünkü gerçekten tedavi edilmediği takdirde çok kötü bir hastalık.. Geçmiş olsun..

herkese tesekkür ederim bana gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz.bu ara erkek arkadasım gayet iyi tutarsız davranışları için özür bile diledi.çok ileri gittim aslında yaptıktan sonra pişman oluyorum ama elimde değil fln dedi..durumunu anlayabildiğim için hiç uzatıp naza fln cekmedim.olur böyle şeyler tabi ki dedim..şuan efendim cnm diye actıgı telefonu yarın ne var calısıyorum bilmiyomusun diye açabilir..bi arkadaş bunu ailesiyle konus fln demiş..ama böyle bi şüpheyi ben onlarla nasıl paylasabilirim ki?

eski erkek arkadaşımın çok derecede gel gitleri olduğu için bu konu dikkatimi çekti.nedenini hiçbir zaman bilemedim ama 1 yılı geçik olan ilişkimizin büyük ölçüsünü gelgitleriyle bitirdi.neden diye sordum hep kendime.demekki nedeni bu olabilirmiş. :14: oda mı hasta yani :43:

Bazı tanıların koyulması için uzun süreçler ve bazı testler gerekir. Psikiyatristler, psikologlar buna karar vermek için testlere ihtiyaç duyarken ne siz ne de psikoloji okuyan bir arkadaşınız anlatımınızla teşhis koyamaz. Bir çoğu birbirinden zor ayrılır durumlar zaten bunlar. O yüzden eğer içinizde bir şüphe varsa bence en iyisi bir uzmandan yardım almanız. Ben de psikoloji okuyorum ancak teşhisi gelin işinin ehli uzmanlarımıza bırakalım :)

sadece yardımcı olabilirmiyim diye böyle bi araştırmaya girdim..cünkü normalin üzerinde tepkiler göze batıyor..kimse aa evet bu böyle demiyo sonucta fikir alısverişi sadece

borderline da olabilir. ona da benziyor davranışları. ama kesin tanıyı biz burdan koyamayız psikiyatriste gitmesi lazım. eğer bipolarsa ilaç kullanması lazım yoksa manik ataklar sıklaşır ve tedavi çok zorlaşır. bir an önce doktora gitmesi lazım.

Back